Man (38) aangehouden voor betrokkenheid bij moord op Daan Mellée - RTV Oost

2021-11-29 06:51:30 By :

Agenten doorzochten meerdere woningen aan de Beneluxlaan. "Maar verder is het rustig op straat", zegt verslaggever Leroy Vugteveen. "In één portiekhuis is nog bedrijvigheid. De rolgordijnen zijn naar beneden, dus je kunt niet goed zien wat er gebeurt."

Daan Mellée (26 jaar) is op 2 juli 2018 doodgeschoten in zijn huis aan het Oosterveld in Enschede. Hij woonde daar met zijn vriendin, die verdachte is in de moordzaak.

Naast haar is er nog een verdachte, die op de ochtend van de fatale dag in het huis is geweest met de vriendin. Naast deze twee hoofdverdachten zijn er nog een aantal 'belangstellenden', zoals de politie ze noemt. Het is niet duidelijk of de aangehouden man al enige tijd verdachte is in de zaak.

Tekst gaat verder onder de tweet

Doorbraak in onderzoek naar moord op Daan Mellée. Het AT heeft zojuist een 38-jarige man aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij dit misdrijf dat begin juli 2018 plaatsvond op #Oosterveld #Enschede. Wij zoeken momenteel meerdere woningen aan de Beneluxlaan.^hk

Wat precies tot de doorbraak heeft geleid, is niet bekend. Een duikteam van de politie heeft afgelopen september de Wesselerbrink meermaals uitgekamd. Specialisten zochten naar het wapen dat Mellée doodde. Voor zover bekend zijn de zoekacties niet gelukt.

De avond voor de moord had Mellée voor de zoveelste keer ruzie met zijn vriendin, in het centrum van Enschede. Het argument ging hoogstwaarschijnlijk over drugs; Mellée was net klaar met afkicken, maar zijn vriendin wilde een nieuwe voorraad halen.

Volgens getuigen werd hij zo boos dat hij een tand uit haar mond sloeg. De vriendin belde vervolgens omstanders dat ze 'hem ging vermoorden'. Die bedreiging heeft ze die nacht meer dan eens geuit, volgens meerdere getuigen.

Misdaadjournalist Tom Meerbeek dook in de zaak Daan Mellée en maakte de podcastserie 'Moord op het Oosterveld'. Luister naar de podcast via je favoriete podcast-app zoals: iTunes, Spotify, Google Podcasts of Stitcher.

Ook nationaal en internationaal nieuws op onze website lezen? Welke kan!