Zoveel woningen, kantoren en winkels stonden begin dit jaar leeg in Arnhem

2021-11-29 06:33:59 By : Ms. Clare Huang

Licht uit, luiken dicht, geen mens te bekennen: op 1 januari van dit jaar stonden in Nederland ruim 206 duizend woningen, kantoren en winkels leeg. In de gemeente Arnhem stonden vooral kantoren te stofzuigen.

Het CBS heeft de cijfers in kaart gebracht. Volgens het statistiekbureau stond begin dit jaar ruim tien procent van alle kantoorruimte ongebruikt. Negen procent van de winkels stond leeg en ruim twee procent van de leegstaande woningen.

In Arnhem staan ​​iets minder leegstaande woningen, kantoren en winkels dan het landelijk gemiddelde. De leegstand van de kantoren in Arnhem was met 8 procent het hoogst. Arnhems winkelpanden volgden op de voet met 7% leegstand. Slechts twee procent van het totaal aantal woningen in de gemeente stond ongebruikt.

Bekijk onderstaande kaart per gemeente met het percentage leegstaande woningen, winkels of kantoren. De cijfers zijn geteld op 1 januari 2021.

Tekst gaat verder onder de kaart >

Een pand staat officieel leeg als hier geen persoon staat ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP), als er geen gebruiker is volgens de WOZ en als er geen bedrijf staat ingeschreven in het Handelsregister. Als er lege huizen zijn, betekent dit niet per se dat er niemand in de huizen zal wonen. Ook nieuwbouwwoningen die net voor 1 januari zijn opgeleverd, maar waar nog niemand is ingetrokken, zijn in deze cijfers meegenomen.

Weet je nog? Op 9 november 2021 werd bekend dat de HEMA Arnhem centrum gaat verhuizen. Het exacte adres…

Doe mee met de kerstkaartenactie!

Doe mee en maak kans op mooie prijzen.

De kerstkaartenactie is er weer: stuur een kerstgroet naar ouderen en hun verzorgers

Hier wil je wonen: bouw je droomhuis in de natuur in het nieuwste stukje van Arnhem

Aangeboden door Kom voor elkaar

De kerstkaartenactie is er weer: stuur een kerstgroet naar ouderen en hun verzorgers

Aangeboden door GSG Guido Arnhem

Blijf op de hoogte van alles uit Arnhem

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden