Rolgordijnen automatiseren? Hoe het werkt - Metrotime

2021-11-29 06:37:10 By : Ms. Betty liu

Rolgordijnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is niet verwonderlijk, want het is een trendy, decoratieve en praktische vorm van raambekleding. De prijs is ook vrij laag in vergelijking met andere soorten raamdecoratie. Wat houdt je tegen om een ​​set rolgordijnen te bestellen? Misschien ben je niet zo happig op die koorden waarmee je als een matroos op een schip de 'zeilen' moet hijsen. Spaar spieren en gebruik je hersenen; de jaloezieën automatiseren. Hoe dit werkt, leest u op deze pagina.

Een rolgordijn is een doek dat om een ​​koker wordt gerold. Sommige systemen zijn uitgerust met een automatisch rolsysteem, soms moet je aan koorden trekken voor zowel openen als sluiten. De bediening is simpel en er kan weinig mis gaan zolang het een product is van een gerenommeerd merk. In kantoorgebouwen, zorgcentra en andere gebouwen voor professioneel gebruik zie je vaak rolgordijnen die vanzelf op en neer gaan. Op basis van tijd of hoeveelheid zonlicht. Hoe is dat mogelijk zonder snaren?

De meeste elementen blijven bij automatische rolgordijnen hetzelfde, met als belangrijkste verschil dat het rolsysteem nu met een kleine motor wordt bediend. De buis wordt gedraaid door een kleine verlenging op het gordijn. Hoewel het vrijwel onzichtbaar is, moet het wel een motor zijn die sterk genoeg is om het doek netjes op en neer te laten. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van Somfy buismotoren. Wilt u elektrische rolgordijnen kopen en bent u op zoek naar alle mogelijkheden en prijzen? Ga dan naar de Somfy website en zoek direct een dealer bij jou in de buurt voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Als je door lichamelijke klachten moeite hebt met het openen en sluiten van raamdecoratie, is bediening met een knop ideaal. Wil je gordijnen openen en sluiten op basis van invallend zonlicht, dan kun je de verbinding maken met een lichtsensor. Je hoeft dus niet bewust een handeling uit te voeren. Met domotica sluit je andere apparatuur aan, zoals verlichting of een slimme thermostaat. Zorg dat je een systeem hebt dat werkt met apparaten van andere merken. De TaHoma is een 'brug' waarmee je eenvoudig een Somfy rolgordijn koppelt aan Hue verlichting of een Nest speaker. Op de website van Somfy kun je zien wat er allemaal mogelijk is met slimme rolgordijnen en andere soorten raamdecoratie.

Ben je handig met klussen, dan is het zeker mogelijk om je rolgordijnen te automatiseren. Via de website van PoweredBlinds stelt u een complete set samen die u aan de hand van een eenvoudige handleiding kunt installeren. Als je twee linkerhanden hebt, of niet zo bekend bent met draadloze verbindingen, kun je ook een specialist inschakelen om het voor je te doen. Het Somfy-systeem is een van de meest populaire domotica-oplossingen. Dankzij het nieuwe io-homecontrol protocol sluit je ook apparaten van andere merken aan. Alle hard- en software is zelf te installeren, uitbesteden is ook mogelijk via geautoriseerde dealers.

© Rossel & Cie - Algemene gebruiksvoorwaarden 2021 - Verkoopvoorwaarden - Audiokrant - Cookiebeleid - Privacybeleid - Copyright