Zonwering trends van 2022 » Bouwwereld.nl

2022-05-28 07:19:53 By : Ms. Stoor XM

Goede zonwering is onmisbaar voor ieder huis, appartement of bedrijfspand. Het zorgt ervoor dat de ruimte goed kan worden verduisterd en dat het in de zomer aangenaam koel blijft. Elk jaar komen er weer nieuwe trends bij op het gebied van zonwering en raambekleding. In dit artikel staan de belangrijkste zonwering trends van 2022 op een rij.

Een aantal jaar geleden was kleurrijke zonwering erg populair. Het werd gebruikt om de binnen- en buitenkant van de woning op te fleuren. In 2022 zien we een duidelijke verschuiving naar een sober kleurenpalet. De focus ligt meer op de donkere en natuurlijke kleuren. Donkergrijs en zwart zijn een grote favoriet. Maar ook taupe en verschillende bruintinten komen vaker terug. Deze kleurkeuze geeft de zonwering direct een moderne en eigentijdse look.

Kwaliteit speelt een steeds grotere rol als het om zonwering gaat. Mensen zijn bereid om wat meer te investeren in een duurzaam en kwalitatief product. De screens, rolluiken en zonneschermen hebben een langere levensduur en sluiten perfect aan op de ramen. Voor een optimaal resultaat wordt er gekozen voor zonwering op maat. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

Hoewel rolluiken nog altijd een populaire keuze zijn, kiezen er ook steeds meer mensen voor zogenaamde screens. Screens zijn zonwerende doeken die niet volledig verduisteren, maar wel beschermen tegen fel zonlicht. Je kunt nog gewoon naar buiten kijken en hebt geen last van een opgesloten gevoel. De zonwering is compact, effectief en heeft een relatief eenvoudig systeem. Er zijn ook windvaste ritsscreens verkrijgbaar die goed aansluiten aan de zijkanten. Hierdoor kan het gespannen doek niet gaan klapperen. Dit is ideaal voor hoge appartementen, flatgebouwen of woningen die in een gebied staan waar het veel waait.

Ook solar zonwering is een hele grote trend. Steeds meer vormen van zonwering zijn voorzien van een zonnepaneel en hierdoor elektrisch te bedienen door middel van zonne-energie. Van screens en rolluiken tot een knikarm zonnescherm. Het is een hele duurzame toevoeging aan een huis, appartement of bedrijfspand.

Tegenwoordig staat er in veel tuinen een (glazen) overkapping of veranda. Om hier ook tijdens de warme zomerdagen aangenaam te kunnen zitten, is goede zonwering van groot belang. Voor optimaal gebruiksgemak wordt er vaak gekozen voor elektrische bediening of automatische zonwering. Bij voorkeur gecombineerd met duurzame zonnepanelen. Er zijn zelfs veranda’s en overkappingen verkrijgbaar met geïntegreerde zonwering.

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Breng me op de hoogte van nieuwe reacties via e-mail

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij alle Bouwspecials al gelezen? Bestel ze nu met korting in één pakket! In dit pakket vind je de specials: brandveiligheid, circulair bouwen en ontwerpen, isolatie, BENG-bouwen en gevels.

Onbeperkt toegang tot  Premium   artikelen en Bouwwereld digitaal lezen?

Dat kan al vanaf  € 7,29 per maand.