Weekendtips! 5 x de leukste dingen om te doen in Leiden - indebuurt Leiden

2022-09-18 00:44:25 By : Mr. Ian Sun

Of het al weekend is? Nou, officieel niet. Maar het einde van de week nadert en dat betekent dat tijd is om dingen te plannen. Wij voorzien je van gevarieerde weekendtips in Leiden: een cursus van levensbelang, een leuke wandeling, een gezellige popquiz, karaoke én yoga. We plezier dit weekend!

Jan Steen was een beroemde, Leidse kunstschilder en richtte zich vooral op één onderwerp: het dagelijks leven. Zijn taferelen waren levendig en chaotisch. Het waren geen ideaalbeelden, maar juist taferelen die normaal gesproken afgekeurd zouden worden. Misschien heb je ooit gehoord van het spreekwoord ‘een huishouden van Jan Steen‘.

Over het leven en het werk van Jan zijn nu twee wandelingen uitgezet: eentje in Leiden en eentje in Warmond (omdat hij op latere leeftijd naar Warmond verhuisde). Je kunt dit weekend met een pendelboot van rederij Van der Hulst van de ene naar de andere wandeling varen. Dat maakt dit leerzame uitstapje extra speciaal. Je boekt de wandelingen en de pendelboot hier. En om te zorgen dat jij tijdens je wandeling al een beetje indruk maakt op je gezelschap, geven we je hieronder alvast een weetje kado.

Mysterie: hoe komt de beroemde Leidse schilder Jan Steen aan zijn naam?

Onze vertelvader Willem ging op zoek waar de achternaam van Jan Steen vandaan komt. Om één…

Zaterdag 21 mei organiseren de zeven grote studentenverenigingen van Leiden de reanimatiedag:  een dag om stadsbewoners en studenten te verbinden door samen te leren reanimeren. Per dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand, waarbij reanimatie in de eerste zes minuten cruciaal is voor de overlevingskansen. De ambulance kan er soms wel 15 minuten over doen om bij het slachtoffer te zijn. Daarom: hoe meer Leidse bewoners leren reanimeren, hoe veiliger onze stad zal zijn in de toekomst. 

De reanimatiecursus is helemaal gratis en wordt gehouden bij PLNT aan de Langegracht 70. Je hoeft je alleen in te schrijven via deze site.

Het is zaterdagavond weer tijd voor quizzen in de Nobel! Test onder leiding van Outsiders je muzikale kennis. Uiteraard zijn er prijzen te winnen, maar meedoen is het leukste. Je koopt hier kaartjes: per team betaal je vijftien euro. Je kunt ook in je eentje meedoen en dan betaal je vijf euro.

Voor alle Leidse nachtegalen: grijp je kans om met een live band op het podium te staan! Keuze te over met bijna driehonderd nummers op de lijst. Zaterdag vanaf 20:30 uur geven ’t Praethuys en de Jouw Moment Karaokeband jou de kans om de spotlight te pakken. Dat belooft een gezellig avondje.

Bijkomen van het weekend en bewegen in de buitenlucht? Ga dan eens naar de yogales bij De tuin van de smid! Elke zondag om half tien staat Anne voor je klaar met de yogamatten. De les begint op zondag om 09:30 uur en kost je 12,50 euro. En kijk dat plaatje hieronder nou: het lijkt wel vakantie!

De zomervakantie is voor kinds en tieners een ideaal moment om iets nieuws te ontdekken. Daarom organiseert Atelier Kleurstof zomernaaidagen…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Leiden en blijf op de hoogte van alles over en rondom Leiden.

Hier wil je wonen: nieuwbouwappartementen met een lage energierekening

Aangeboden door Sanidirect Leiderdorp B.V.

Stem op ons! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Aangeboden door Pipa Streetfood Bar

Blijf op de hoogte van alles uit Leiden

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden