Wat is een Gesloten Terras en Waarom is het zo Interessant voor Jouw Tuin?

2022-08-21 04:06:05 By : Ms. Aihua Dai

Het terras, dat is een plek met tegels of vlonderhout waarop je een paar stoelen zet en klaar. Nou, zo simpel is het niet want een terras kan op veel verschillende manieren worden ingericht. Het geheim van een goed terras is het vinden van balans met de rest van je tuin maar ook het comfort om lekker te kunnen zitten. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht een gesloten terras te maken? In dit artikel vertellen we je wat je je moet voorstellen bij een gesloten terras en waarom dit handig zou kunnen zijn voor jou en op welke manier je een gesloten terras kunt inrichten.

Een gesloten terras kan in allerlei vormen voorkomen, van een serre tot een veranda of zelfs een patio. Een gesloten terras kan bijvoorbeeld ommuurd zijn. Muren zullen we vaker zien in dit artikel, maar bieden je vooral echte geborgenheid die bijvoorbeeld een schutting je niet echt kan geven. Ook ideaal om bijvoorbeeld een barbecue-hoekje van te maken.

Een terras is vaak een zonovergoten plek, afhankelijk van hoe je tuin is gelegen natuurlijk. Zonneschermen worden al jaren gezien als de ultieme manier om zon weg te houden, maar ook parasols doen dat werk goed. Wil je echter een soort gesloten terras maken en een verbinding creëren tussen je huis en je terras, denk dan misschien eens over het hangen van doeken over je terras. Zo zit je lekker beschut in de schaduw en verbind je je huis met je tuin.

Een gesloten terras betekent dat je ook andere manieren van vergroenen in je tuin kunt doorvoeren. Dus waar moet je aan denken? Nou, bijvoorbeeld deze leuke groene muur met planten die verticaal hangen.

Hoe je het ook wendt of keert, een gesloten terras is erg sfeervol en geeft je haast een beetje dat gevoel op vakantie te zijn.

Een gesloten terras is vooral een terras dat niet saai hoeft te zijn. Met verschillende spannende materialen zoals staal, steen en bepaalde soorten hout of misschien zelfs bamboe kun je bijzondere constructies maken in verschillende stijlen.

OK, we snappen dat het een beetje cryptisch klinkt, maar een gesloten terras is de ideale manier wat meer groen in je tuin te stoppen en je terras toch fijn en zitbaar te houden. Wij Nederlanders zijn gek op tegels in de tuin als oplossing voor alles, maar is een groene tuin met bloemen en veel insecten zoals bijen niet veel leuker? Met een gesloten terras kun je de wereld van je terras en de rest van je groene tuin gemakkelijk gescheiden houden.

Een gesloten terras is niet alleen een manier om je woning en tuin samen te brengen, het kan ook een manier zijn om je huis een chique extensie te geven, zoals hier.

Een gesloten terras met veel (hangende) bloembakken, maakt van je terras en je tuin een groen feestje.