Union houdt geslaagde repetitie voor Champions League met zuinige zege tegen Charleroi | De Standaard

2022-09-18 00:43:37 By : Ms. coco dong

Dit artikel is exclusief voor abonnees, maar we bieden het je gratis aan.

Vier dagen voor de belangrijke thuismatch tegen Rangers FC in de voorronde van de Champions League heeft Union er een prima generale repetitie opzitten. De vice-kampioen haalde het vrijdagavond verdiend met 1-0 van Charleroi. Ross Sykes scoorde in het begin van de tweede helft het enige doelpunt van de match na een knappe collectieve aanval. Union start de competitie met vier op zes, Charleroi telt een punt minder.

Tegen Charleroi mocht Karel Geraerts voor het eerst zijn troepen coachen voor eigen publiek. En dat tegen de ploeg waarbij hij zelf zijn spelerscarrière afsloot in 2016. ‘Ik kan niet wachten’, vertelde de Limburger op voorhand. Een enthousiasme dat hij ook overbracht over zijn spelers: Union nam meteen het heft in handen en drukte Charleroi met de rug tegen de muur. De vicekampioen dicteerde de wet, maar echt concreet doelgevaar was schaars. Kansjes voor Sykes en Adingra bleven eerst onbenut, en ook Bart Nieuwkoop zag de beste kans van de eerste helft – een kopbal van dichtbij – gepareerd door Koffi. Charleroi loerde op de counter. En halverwege de eerste helft was dat bijna succesvol: Kayembe kon uithalen maar zag zijn schot afgeblokt door Sykes.

Terug naar Union dan, want Charleroi toonde weinig tot niets. Simon Adingra, vorige week nog de held bij Union, toonde zich erg gretig in zijn dribbels. Explosief en snel: dat is hij zeker. Maar een kopper? Dat duidelijk minder: spitsbroeder Vanzeir schotelde hem een perfecte cross voor, maar de Ivoriaan kon van dichtbij niet kadreren. 0-0 aan de rust.

De tweede helft bracht meteen meer animo: Charleroi was de eerste ploeg die echt kwam dreigen, maar Moris had een knappe parade in huis op een plaatsbal van Ilaimaharitra. Net wanneer de Zebra’s in gang leken te komen, sloeg Union toe: centrale verdediger Ross Sykes infiltreerde in de zestien, zette een één-tweetje op met Vanzeir en rondde keurig af met een gekruist schot: 1-0.

Niet Charleroi, maar Union ging op zoek naar een nieuwe treffer. Maar zonder succes: Teddy Teuma kwam nog het dichtste bij met een schitterende vrije trap, maar Koffi had een even knappe reflex in petto. Charleroi kon er zelf maar bitter weinig tegenoverstellen en keert met een teleurstellend resultaat terug naar het zwarte land. Union begint het nieuwe seizoen met een puike 4 op 6 en schiet zowaar beter uit de startblokken dan vorig seizoen, al opende Union toen wel tegen Anderlecht en Club.

Jupiler Pro League , Matchverslagen Jupiler Pro League , R.Union St.-Gilloise , Sporting Charleroi

Geen abonnee? Lees 3 plus-artikels gratis 

Ontdek al uw digitale voordelen als abonnee 

Lees de volledige krant digitaal >

Het Belgische voetbal profiteert optimaal van de rare regel dat een overwinning in de Conference Lea...

Eén week na zijn grootste triomf gaat Remco Evenepoel dit weekend in het WK tijdrijden op medailleja...

Game, set and match : Roger Federer (41) houdt het voor bekeken. De Zwitser wilde nog wel, zijn gete...

Servië verbiedt een van de grootste lgbti-evenementen ter wereld. Dat zijn premier, die openlijk les...

De kritiek neemt toe op de Commissievoorzitter. Het feit dat ze sterk leunt op haar ‘Duitse bubbel’ ...

Dat de kansen in Oekraïne kantelen in het voordeel van het Westen leidt tot Xi’s meest expliciete sc...

Het Oekraïense leger blijft terreinwinst boeken in de regio rond Charkov. Is Rusland nog in staat he...