Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn - Alphens.nl

2022-05-29 07:35:18 By : Ms. Emily Jia

Door • Alphens.nl • dinsdag 17 mei 2022 om 10:55

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.

De senioren collegereeks wordt gegeven door Marit van stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. In deze collegereeks bespreekt student Marit hoe je slim gebruik kunt maken van technologie. Kunnen we bijvoorbeeld blinde mensen helpen makkelijker boodschappen doen? Kunnen hulpverleners efficiënter werken met nieuwe technologie? Je bent nooit te oud om te leren, dat is de insteek van de colleges. De inhoud wordt zodanig uitgelegd dat iedereen na afloop de stof begrijpt.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Locatie: Cantharel 10, Alphen aan den Rijn.

Aan het begin van het seizoen had hoofdklasser ARC nooit verwacht mee te doen in de titelstrijd, maar door een dijk van een serie neer te zetten na de winterstop kwam het kampioenschap steeds dichterbij. Met nog twee wedstrijden te gaan stond zaterdagmiddag de wedstrijd tegen koploper FC Rijnvogels op het programma.

Ik voel me niet zo vrolijk. Sterker nog: een beetje verdrietig. Onze maatschappij raakt verdeeld. Idealen zijn vervangen door eigenbelang, feesten, genotsmiddelen en vakanties. Zo min mogelijk werken met zoveel mogelijk toeslagen of aftrekposten is in de plaats gekomen van ambitie en ergens de schouders onder zetten. 

De eerste eikenprocessierupsen zijn weer aangetroffen. Tussen mei en augustus kunnen deze beestjes zorgen voor jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen.

40, 60 of 100 kilometer fietsen. Het wordt al tientallen jaren gedaan tijdens de LAURA. Wist je dat het evenement voortkomt uit het succes van de Nijmeegse Vierdaagse?

De verdichtingsinitiatieven van de Gemeente Alphen aan den Rijn gaan niet alleen over het bouwen in de gemeente, maar houden ook rekening met maatschappelijke belangen. Met gebruik van een afwegingskader beoordeelt de gemeente wat wel of niet wenselijk is.

Al vele jaren steunt het Zomerspektakel aan het Meer goede doelen. Dit jaar geven zij aandacht aan Stichting TuTu en Bultersmekke Assistancedogs.

Van Foreestlaan 4 2404 HC ALPHEN AD RIJN

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

© 2022 Alphens.nl | Privacyverklaring | een Sera Business Design