Schoenentrends: De must-haves voor het seizoen 2022-2023 - Metrotime

2022-09-04 00:29:47 By : Ms. Jackie Guo

Wat dragen we dit seizoen? En vooral: met welk soort schoenen kunnen we onze favoriete looks combineren? Door een blik te werpen op de modeshows, hebben we de coolste trends van het seizoen omgezet in draagbare ideeën die zowel comfortabel als stijlvol zijn.

We stellen in de modewereld al enkele seizoenen een terugkeer naar de natuur vast. Deze grote trend vertaalt zich in kleurenpaletten die erg overzichtelijk en draagbaar zijn. De herfsttint bij uitstek is kastanjebruin, ook wel 'het nieuwe zwart' genoemd. Deze veelzijdige tint die echt bij alle kleuren past, wordt vanaf het begin van het seizoen gedragen. Kastanjebruin vormt trouwens een perfecte combinatie met zwart, dat dan wel iets minder prominent is, maar nog steeds een klassieker. Wat u ook zeker moet uitproberen: witte, crèmekleurige en ecru tinten. Deze kleuren zijn een knipoog naar de jaren zestig en zeventig en voegen een vleugje helderheid toe aan elke look.

De erg natuurlijke stijl die de collecties domineert, komt ook terug in de materialen: ze worden steeds zachter, omhullender en behaaglijker. Deze winter zijn onze favoriete schoenen gevoerd met wol, imitatiebont of teddy. Sommige modellen gaan voluit voor 'cosy', door die 'teddybeer'-stoffen aan de buitenkant van de schoen te gebruiken. Samengevat: hoe zachter en donziger, hoe beter. Kies net als in de jaren zeventig voor kuitlaarzen in 'lammy'-stijl of ga voor bergschoenen, die nog altijd in de mode zijn. Deze 'cocooning'-trend geldt trouwens voor het hele gezin. De collecties voor heren en kinderen staan ook in het teken van comfort met een leuke en hippe toets.

De andere grote trend van dit seizoen is de 'outdoor'-invloed. De ontwerpers staan dichter dan ooit bij de natuur en alles wat ze te bieden heeft als inspiratiebron. Ze halen daarbij hun ideeën uit kleding en vakantieaccessoires. Iets wat u zeker moet proberen, als u eigenzinnige schoenen wilt die niet alleen uw voeten warm houden, maar ook een leuke toets toevoegen aan uw looks. We zeggen ja tegen rubberen regenlaarzen (of vislaarzen). Ze zijn verkrijgbaar als lange of korte versie in een nieuw (en dus draagbaarder) jasje, en u kan ze in de stad dragen ter vervollediging van een basic outfit: trenchcoat, jeans en XL-cardigan. Een megahippe combo die al een cultstatus heeft op Instagram. 

Dit seizoen dragen we niets liever dan laarzen. Het is simpel: u kan het seizoen niet doorkomen zonder te bezwijken voor deze gigantische herfst-/wintertrend. Maar geen paniek: er zijn zoveel opties dat u zeker het perfecte paar vindt. Van halfhoge bottines (kuithoogte, met of zonder veters) tot hoge en supervrouwelijke laarzen ... Het moeilijkste wordt kiezen. Op het vlak van mode is de 'cool attitude' momenteel in, maar we zien wel een comeback van 'fashion' invloeden. Bij de meisjes vertaalt die modieuze tendens zich in een revival van de hak, die onze drang om te feesten viert. Voor heren en kinderen wordt er meer met kleur en versiering gewerkt. Een goede manier om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en met extra energie de winter in te zetten op een speelse en eigenzinnige manier.

Zin om inspiratie op te doen en de trends te ontdekken ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar? Blader door de nieuwe Pronti-catalogus, die beschikbaar is via deze link.

© Rossel & Cie - 2021 Algemene Gebruiksvoorwaarden - Verkoopvoorwaarden - Audiokrant - Cookiesbeleid - Privacybeleid - Copyright