Schiphol deelt ijsjes uit aan in hitte wachtende reizigers | Noordhollands Dagblad

2022-10-09 16:31:07 By : Mr. King Zeng

Schiphol deelt deze warme dagen ijsjes en water uit aan wachtende reizigers. Ook heeft de luchthaven passagiers via de website en sociale media opgeroepen zich goed voor te bereiden door zelf ook water mee te nemen en lichte kleding te dragen. Ventilatoren moeten buiten onder de overkappingen vanaf maandag voor verkoeling zorgen voor wachtende reizigers, meldt een woordvoerder.

Medewerkers van Schiphol letten extra goed op de plek waar rijen ontstaan. De bedoeling is dat zo min mogelijk reizigers buiten de tenten in de buitenlucht staan en er desnoods binnen een extra rij wordt gemaakt. Daarvoor houdt de luchthaven de temperaturen in de gaten op de verschillende plekken.

Maandagochtend lukte het volgens een woordvoerder nog om de reizigers buiten onder de overkapping te laten wachten. Afgelopen weken liepen de wachttijden op sommige momenten op tot zo’n twee uur.

„Ook in de terminal wordt het een warme dag”, aldus de zegsman. Met zonwering en zoveel mogelijk gesloten deuren wordt geprobeerd de warmte buiten te houden. Verder worden de taxibanen voor vliegtuigen besproeid om vervorming van het asfalt door de hitte tegen te gaan.

Lees ook: Dinsdag code oranje in groot deel van het land vanwege extreme hitte; code geel in Noord-Holland

Wil je dagelijks alle hoogtepunten uit het nieuws in je inbox?