Rick de Sticker: "Mensen steken hun duimpje omhoog als ik in mijn bus voorbijrijd" - indebuurt Zoetermeer

2022-08-21 04:09:23 By : Ms. Panda Chen

Vroeger werd hij al Rick de Kikker, naar de bekende kikker van attractiepark Duinrell, genoemd. Daarom was de naam van zijn nieuwe bedrijf in belettering niet zo moeilijk te bedenken; Rick de Sticker. In zijn opvallende bus rijdt Rick door het land om bedrijven te voorzien van stickers, bedrukt folie, spandoeken en verwijsborden.

Ondernemer Rick de Bolster heeft geen bedrijfsruimte maar toert met stickers, aanwijs- en informatieborden en bedrukt folie door het land. In zijn bedrijfswagen, met de naam ‘Rick de Sticker’ is hij een opvallende verschijning. “Onderweg steken mensen hun duim op of glimlachen. En vragen regelmatig een offerte op; ik heb het hartstikke druk.”

Jaren werkte Rick voor meerdere werkgevers binnen de belettering. Tot hij ruim een jaar geleden bedacht dat hij dit zelf ook kon gaan doen. De bedrijfsnaam Rick de Sticker was snel bedacht vanwege zijn bijnaam als Rick de Kikker. “Het bekt lekker en ik makkelijk te onthouden”, vertelt Rick. Stickers met bedrijfsnamen, logoborden, informatiebordjes, spandoeken en bedrukt folie laat Rick ontwerpen en produceren door een bureau in Scheveningen. Vervolgens haalt hij de spullen op en plaatst, plakt en monteert hij alles bij zijn klanten in hun zaak.

Zo kun je stickers met logo’s en bedrukt folie vinden bij de Hoogvliet supermarkten. “De Hoogvliet in het Stadshart is net opgeleverd na een verbouwing. Daar heb ik bijvoorbeeld de stickers met de bedrijfsnaam en de openingstijden opgehangen en de bordjes waarop de productsoorten boven de winkelpaden hangen. Bij snackbar Patat & More heb ik de grote afbeelding van de Aardappeleters in de zaak verzorgd en opgehangen. Net als het buitenbord en de logo’s op de koeling en de foodtruck.

Naast bedrijven zoals Hoogvliet, Auto2Go en een sportschool in Zoetermeer heeft Rick ook particulieren als klant. “Folie voor badkamerramen of voor de voordeur kan ik ook verzorgen. Welk design je ook wilt; ik laat het ontwerpen en kan het regelen. Daarna breng ik het bij de mensen langs en monteer het op de gewenste plek.” Met verschillende ondergronden voor het beplakken met stickers weet Rick wel raad. “Op een raam blijft een sticker prima zitten. Maar voor bijvoorbeeld een bakstenen muur gebruik ik een speciaal soort folie. Het maakt niet uit wat de wens is, ik regel het!

Belinda en Hans uit Benthuizen houden 12 alpaca's en 25 schapen in een weiland aan de rand van Zoetermeer. Ze...

Ruim veertig jaar woon en werk ik in Zoetermeer en ken ik de stad dus op mijn duimpje. Je kunt mij meestal fietsend vinden in de verschillende wijken, in het Stadshart en in de Dorpsstraat, op weg voor een interview of een boodschapje. Ontdek samen met indebuurt Zoetermeer unieke plekken, nieuws, weetjes en verhalen. We komen elkaar vast eens tegen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Zoetermeer en blijf op de hoogte van alles over en rondom Zoetermeer.

Bij Stephan scoor je betaalbare houten eettafels: ‘Deens ovaal is het populairst’

Alleen maar in het groen: 6 x natuurgebieden in Zoetermeer om aan één stuk door te wandelen of fietsen

Blijf op de hoogte van alles uit Zoetermeer

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden