PlayStation VR2 is niet backwards compatible met PlayStation VR - PlaySense

2022-09-18 00:42:35 By : Mr. BEYOU EXTRUSION

PlayStation VR2 zal begin volgend jaar verschijnen en daarmee stappen we een nieuwe generatie binnen als het op virtual reality games aankomt. In de afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat titels uitgebracht voor PlayStation VR, maar het zal helaas niet mogelijk zijn die games op het nieuwe platform te spelen.

Hideaki Nishino, de PlayStation senior vice president van platform experience, zegt in de laatste PlayStation Podcast dat de nieuwe VR-set niet backwards compatible is. Doordat de nieuwe headset volop gebruikmaakt van allerlei nieuwe technieken, vereist het ontwikkelen van games voor dat platform een compleet andere benadering.

Dit zorgt er ook voor dat oudere PlayStation VR games niet werken met de nieuwe set.

“PSVR games are not compatible with PSVR 2 because PSVR 2 is designed to deliver a truly next-generation VR experience. PSVR 2 has much more advanced features, like [an] all-new controller with haptic feedback and adaptive triggers, inside-out tracking, eye tracking, 3D audio is coming together and 4K HDR, of course. This means developing games for PSVR 2 requires a whole different approach than the original PSVR.”

De enige manier om oorspronkelijke PlayStation VR games op PlayStation VR2 te spelen is wanneer ontwikkelaars een update of upgrade aanbieden. Gezien zoiets tijd en geld kost, zal het voor veel titels waarschijnlijk geen valide optie zijn.

Dit was toch gewoon te verwachten, de tracking techniek is zo enorm anders dat dit niet zomaar out of the box zou kunnen werken.

Ik heb echt heel veel zin in de PSVR2 release, de previews zijn erg goed en Resident Evil Village wil ik niet missen in VR!

Maakt niet uit ik wil op de vr2 de nieuwe games spelen niet de verouderende games ik ben wel erg benieuwd wat het prijs kaartje gaat zijn want er zijn al veel mensen die het toestel hebben getest en zeggen dat het tot nu toe de beste spaks heeft dan de andere VR s die nu te koop zijn . Ik moet er zeker ééntje hebben hopelijk dag 1 .

Beat Saber 2 zou ik direct kopen

@Anoniem-3370: Echt hilarisch hoe jullie PS fans alles, maar dan ook ALLES van Sony proberen goed te praten. Dit is compleet BS van Sony! Met deze zet is voor de meesten dit apparaat van een must have naar een NO BUY gegaan. Hoe Sony met hun klanten en diens investeringen in hun verpoverde ecosysteem omgaat is gewoon waardeloos.

@Anoniem-3172: Moet je maar zien hoe die VR headsets werken op de PC, die games werken gewoon met alles. Het excuus van de eerste post is inderdaad bullsh*t. Er had makkelijk een vertalings API de oude games met de nieuwe apparatuur kunnen laten werken. Sony is gewoon gierig (omdat hun klanten er telkens gewoon in trappen) en verschrikkelijk lui. Persoonlijk vind ik het walgelijk hoe ze met hun achterwaartse compatibliteit omgaan. Echt gewoon een slatje uit hun klanten slaan.

Inderdaad, NO BUY. Doei Sony, dit was de laatste nagel aan jullie doodskist voor mij.

3, 2, 1.. En daar komen alle jankers weer zeiken, die het apparaat toch al nooit zouden aanschaffen

LOL, WTF Sony?!? Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen. Had mijn eerste PSVR verkocht om deze te gaan halen. BIG mistake dus…GVD! Dan koop ik hem ook gewoon niet meer.

VR doe je gewoon op de PC. Daar werkt alles gewoon WEL zoals het hoort. PSVR is gewoon armoedig speelgoed. Dit soort fratsen maken dat gewoon weer duidelijk. Kom op Sony!

Gemiste kans van Sony. Ik heb hier geen interesse meer in. Klote bril

Dat is niet waar. Software updates van de ontwikkelaar bij hardware upgrades van de PC gamer zijn noodzakelijk om oudere games op nieuwe hardware te kunnen laten draaien of van alle functies van de nieuwe hardware gebruik te kunnen maken.

Zo ook hier met de PSVR 2, is een software update nodig om de hardware upgrade te kunnen gebruiken.

Niets nieuws dus en zo zou zeggen,game wat vaker op een PC dan weet je waar je over praat

@Anoniem-4302: Bij de meeste PC VR games ook gewoon niet want die werken met meerdere APIs out of the box. Alleen bij games die bijvoorbeeld exclusief voor de Oculus werden gemaakt waren updates nodig om met andere headsets te werken. Dus je weet zelf niet waar je het over hebt. Sony is hier gewoon klinklaar fout bezig om hun klanten uit te melken.

Nou niet altijd hoor, heb de HTC vive pro voor de PC en zeker niet alle software werkt er even goed op.

Als software niet vloeiend draait wordt je duizelig en houd je de VR-bril niet lang op,snap wel dat Sony dat wil verkomen.

Je zegt het zelf dus al….ik weet dus wel waar ik over praat.

@Anoniem-3763: Yup. Sony is zo vermoeiend met hun nonsens. Hier had makkelijk een vertaallaag voor gemaakt kunnen worden. Op de PC werkt alles zoveel beter qua VR.

Heb jij de PSVR2 al gebruikt dan? Ben benieuwd naar je ervaringen.

Lol wat een zeikerds allemaal weer hoor. Alsof de psvr1 zoveel goede games had…

Veel games zijn ook uitgebracht op de meta quest 2 die een meer vergelijkbare techniek gebruikt als de psvr2. Een port kan bij sommige spellen snel gemaakt zijn

Sorry, maar dit is gewoon bullshit. Ze hopen gewoon op gratis ondersteuning op huidige gereleased software vanuit de PSVR1. Maar wel dubbel dippen kwa verkopen.

Ik hoop dat dit een signaal is naar uitgevers en dat support voor de PSVR2 uitblijft. Zit je dan met je handjevol hoog geprijsde first party games op je dure headset voor een dure console.

Ik vertrouw Sony niet met ondersteuning voor nieuwe hardware.

Scheelt mij weer geld. Had ook mijn eerste verkocht om deze te gaan halen, maar daar zie ik nu van af want dan gebeurt het met de volgende generatie ook weer. Vote with your wallet!

@Anoniem-3178: Gewoon die VR games ook verkopen, als je ze fysiek hebt. Heb je nu ook niks meer aan.

De L’s stapelen zich maar op bij Sony. Je maakt mij ook niet wijs dat ze de games niet backwards compatible hadden kunnen maken zonder al te veel moeite.

Het kan dus wel maar dan moeten de uitgevers een update uitbrengen. Dat is toch bijna altijd het geval bij consoles. Vroeger had ik een NES en toen ik de SNES kocht kon ik mijn NES spelen ook niet spelen op de SNES. En daarna weer bij de N64

@Anoniem-4882: NES op SNES kon eigenlijk al vrij snel met een adapter. Die was niet officieel, maar het werkte perfect.

@Anoniem-9015: Ja klopt, de Super 8 adapter! Ik had er zo een! Geweldig ding

@Anoniem-3860: vr is niet voor gamers gamers willen lekker lam op de bank liggen gamen

@Anoniem-7018: De markt voor VR zit nu ook in een slomp, de interesse is bij veel AAA ontwikkelaars weg. Alleen sommige indies willen er nog wat mee doen, dus ik denk dat Sony hier geen verder succes meer mee gaat hebben.

Dit is jammer maar was te verwachten. Wat ik erger vind, en daar kwam ik net achter, is dat de ps5 geen 3D blu-rays ondersteunt. Ik heb speciaal 3D films gekocht om in de vr-bril te bekijken en was benieuwd hoe de films er in hogere resolutie zouden uitzien. Ik hoop dat Sony dat toch nog toevoegt. Verder hoop ik dat ze astrobot en misschien Moss 1 en 2 opnieuw uitbrengen. Die vind ik zo goed dat ik ze zeker opnieuw zou kopen.

Is normaal. Re8 vr wacht op mij Day one

Hoop jaloerse Xboxfanboys hier. Zeker omdat ze op de Xbox geen VR hebben?

@Anoniem-109: vooral deze idiote opmerking niet verwijderen, mods!

@Anoniem-3172: Inderdaad, had het niet beter kunnen verwoorden.

@Anoniem-4632: hij heeft gelijk hoor. xbox fanboys zien groen van jaloezie.

@jimke1: Spaks? Wat betekent dat

Bulshit elke hardware/software verkoper zoals Sony heeft de middelen om zelf een API te ontwikkelen zodat de nieuwe set de oude kan ondersteunen. Ze zijn er gewoon zoals ook met backwards compatibility te zuinig voor. En daarna een premium vragen door een spel of upgrade te verkopen.

Wat een BS! Heb je een hele library aan VR games, moet je je ouwe headset weer aansluiten om die te spelen… Man man wat een gemiste kans weer…

Toch wat parels gemist dan

@Anoniem-4632: Deze site is een wespennest voor Xbox fanboys geworden. Ik ben er zoiezo klaar mee. Jammer dat er iedere keer gebashed word hier door zure Xbox fans die het niet kunnen uitstaan dat Sony het beter doet dan MS. Ik houd er ook mee op om mezelf te verlagen tot jullie niveau. Het is ook erg kinderachtig. Ik wens jullie zure Xbox fans nog veel plezier op deze toxic Xbox site.

dan wel hopen dat deze beter word ondersteun dan 1 dat was eigenlijk toch wel wat minder RE7 was erg top

Tsja, Sony zal nooit uitblinken qua backwards compatibility.. Los daarvan is de VR2 een geweldig mooi stukje hardware 🙂

Das echt dom. Enige reden om vr2 aan te schaffen is de backlog van de vr

@Anoniem-7870: 1, Het is sowieso, 2, Xbox fans hebben hier niks mee te maken, 3, Dit wordt keihard door gewone PS fans afgekraakt overal op het internet, omdat dit gewoon een KEIHARDE Sony faal is. PSVR2 is een doodgeboren kindje.

@Anoniem-1234: Waarom een doodgeboren kindje? Los van backwards compatibility is de hardware top en de games zien er tig keer beter uit dan VR1. Ik denk juist dat het een groter succes gaat worden dan VR1 🙂

@mrb: Wordt het nooit omdat de ontwikkelaars er momenteel ook niet zo’n zin meer in hebben.

@Anoniem-6553: Het apparaat is nog niet eens uit, de games ook niet.. Ik lees overal dat er genoeg games in ontwikkeling zijn 😉

@mrb: Dan moet je eerder naar GDC peilingen gaan kijken. PS fanboys kunnen kwekken wat ze willen. VR zit in het slop momenteel.

Mooi kut, maakt het een stuk minder aantrekkelijk de VR2 aan te schaffen…

Sony leefde al niet meer in deze realiteit en nu ook al niet meer in de virtuele. Hoe moeilijk is het om je klanten hun aankopen te respecteren over meerdere apparaten en generaties zeg. Zo simpel dat mensen dit ook nog verdedigen terwijl er uit eerdere interviews wel is gebleken dat Sony te lui en gierig is om hun resources op fatsoenlijke backwards compatibility te zetten. Zelfde geld voor de ps3 library die nu overgeleverd is aan die slechte streamdienst van ze.

Kopen gaam we toch want hij zal ook werken op PS6 dus future proof.

@Anoniem-4876: We will though! Tons of devs are working on PSVR2 versions of their PSVR1 games as we speak! 😀

https://twitter.com/parolePSVR/status/1570850456880189441?s=20&t=fGhTdIKlfiHmBGPPF4Duew

@Anoniem-4876: ik ben bang dat dat dus niet gaat gebeuren. Zie de DualShock controllers. Bij de ps6 maken ze weer wat “nieuws” zodat je alles weer opnieuw kan aanschaffen.

@Anoniem-8071: Da’s goed nieuws! Als het waar is.

@Anoniem-6228: bullshit wordt niet ondersteund. Kan geen vr spellen spelen.

Dan zou ik mensen adviseren een PC aan te schaffen om te gamen,dan heb je dat probleem minder of niet.

Bij consoles is dit altijd al zo geweest.en dus niet nieuw.

PlaySense is onderdeel van Rootbeat © 2008 - 2022 - Alle rechten voorbehouden