Jaloezieën tussen dubbel glas » Bouwwereld.nl

2022-08-27 16:32:45 By : Ms. Sunny Cheung

Pilkington Insulight met Screenline is een systeem waarbij de jaloezieën tussen het glas zitten. Er is nu een nieuw type ontwikkeld dat toegepast kan worden in bestaande kozijnen. Alle onderdelen van dit nieuwe type glas zijn speciaal ontwikkeld voor een spouw van 16 mm.

Het product is geschikt voor elke ruimte in huis, maar het kan ook worden toegepast in kantoren en luxe jachten vanwege de privacy en het gemak. Omdat de jaloezieën tussen het glas zitten hoeven de jaloezieën niet schoongemaakt te worden en weer en wind kunnen de jaloezieën niet beschadigen. Ook kan de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt naar wens afgestemd worden.

Pilkington Insulight met ScreenLine type SL16 kan in dubbele beglazing een minimale Ug-waarde behalen van 1.0 W/m².K. Het type SL16 is door zijn geringe breedte ook geschikt om toegepast te worden in triple beglazing. In dat geval is een Ug-waarde van 0,6 W/m².K haalbaar. De isolatiewaarde van het glas wordt behaald door middel van een combinatie van een argon gevulde spouw en een low-e coating.

Het systeem sluit aan bij de nieuwste inzichten met betrekking tot energiehuishouding in woningen, zoals het passiefhuisconcept. In situaties waar men juist gebruik wil maken van de gratis zonne-energie, kan dit geregeld worden door de jaloezieën verder open te kantelen of op te trekken. Er zijn meerdere uitvoeringen en kleuren leverbaar. Ook verkrijgbaar is er een gemotoriseerde uitvoering op zonne-energie, met één afstandsbediening kan de gewenste mate van zonwering en privacy geregeld worden.

Voor meer info zie screenline.pilkington.com

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Breng me op de hoogte van nieuwe reacties via e-mail

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.

Onbeperkt toegang tot  Premium   artikelen en Bouwwereld digitaal lezen?

Dat kan al vanaf  € 7,29 per maand.