Hoe kies je de juiste raambekleding voor je huis?

2021-12-27 17:28:03 By : Ms. Amy Liu

Raambekleding: redelijk essentieel voor je huis, zeker voor het doorlaten of juist tegenhouden van licht en warmte. Van jaloezieën tot vouw- en rolgordijnen: tegenwoordig is het aanbod waar je uit kunt kiezen enorm. Hartstikke handig, want zo vindt je altijd wat je nodig hebt. Toch kan dit soms ook lastig zijn… meer keuze betekent dat je sneller gaat twijfelen! Raamdecoratie wil je namelijk het liefst voor lange termijn aanschaffen. Geen zorgen, wij delen graag een aantal tips met je waardoor jij de perfecte bekleding uitkiest die ook nog eens lang mee gaat.

Allereerst: wat voor sfeer wil je creëren in de ruimte waar je raambekleding gaat gebruiken? Dit hangt samen met het doel. Wil je een knusse kamer waarbij de bekleding vooral het licht tegenhoudt (bijvoorbeeld in de slaapkamer), of ga je voor een moderne frisse look waarbij er door de ramen vooral veel licht naar binnen moet komen? Je kunt kiezen voor modern of industrieel door bijvoorbeeld aluminium jaloezieën te kiezen. Houd je meer van de landelijke stijl? Dan kun je stijlvolle houten jaloezieën overwegen.

De warm/koud keuze is ook belangrijk. Last van tocht in de winter bij een raam met enkel glas? Een set gordijnen van dikke stof kan een groot verschil maken. Wanneer je liever de warmte buiten houdt in een ruimte waar ‘s zomers de zon vol op staat, is het waard om je te verdiepen in warmtewereld materiaal.

Denk goed na over het deel van de ruimte waar je raambekleding gaat plaatsen. De manier waarop je dit doet, kan namelijk nogal een verschil maken voor de ruimte. Lamellen, die verticaal worden geplaatst, leggen de nadruk op de hoogte van de kamer. Wanneer je dit wilt accentueren, is een verticaal design dus zeker gewenst! Lange gordijnen kunnen hetzelfde effect creëren, maar werken juist weer averechts in een kleine kamer. Kies dan voor het bedekken van slechts de raampartij, en niet de gehele muur tot de grond. Horizontale raambekleding zoals jaloezieën laten de ruimte optisch breder lijken.

Ga jij voor innovatief en ben je op zoek naar slimme rolgordijnen? Lees hier hoe je raambekleding onderdeel kan uitmaken van je smart home en hier over de slimme rolgordijnen van IKEA.

De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl