Hier in Nijmegen koop je kleding volgens de laatste trends

2022-09-04 00:30:01 By : Mr. Terry Wang

De eerste zomeroutfits zijn al uit de kast getrokken! Is jouw garderobe nog niet (voldoende) gevuld? Dan is het hoog tijd om het centrum van Nijmegen in te gaan om de laatste items bijeen te rapen.

Wat je precies moet dragen om de laatste trends te volgen, vertelt Iris van Woudenbergh. Zij is beauty-, lifestyle- en moderedacteur bij tijdschrift Flair.

Een ding is duidelijk volgens Iris: de komende zomer dragen veel Nijmegenaren een outfit met prints. “Dat is echt een trend. Het kan dit jaar niet gek genoeg. Het maakt niet uit of het om een T-shirt of rok gaat: prints komen overal terug. Denk hierbij aan bloemenprints maar ook zebra- of panterprints. Lekker opvallend!”

Zie jij jezelf hierin ook wel lopen? Ga dan eens langs bij The Sting. Hier zie je bijvoorbeeld veel panterprint in felle kleuren. Bij de H&M is ook genoeg kleding met een printje te scoren. Meer behoefte aan een wat kleiner aanbod? Ga dan kijken bij Fifth voor de leukste printjes. Of ga langs bij Charlie & Goods aan de Marikenstraat. De eigenaresse verkoopt elke week een wisselende collectie.

Je zag de afgelopen maanden al veel grote blazers en die zijn voorlopig nog niet weg te denken uit het Nijmeegse straatbeeld. “Oversized kleding blijft een trend”, vertelt Iris. Denk hierbij ook aan broeken.

Iris: “Deze trend ontstond denk ik tijdens de coronapandemie. Je zag vorig jaar dat mensen massaal luxe huispakken kochten. Dit jaar is de trend iets verder; nog steeds heel comfortabel, maar bij dameskleding wel met een vrouwelijke twist.” Ook bij mannenkleding ligt de nadruk op comfortabel. “Denk hierbij aan de stof van een joggingbroek, maar dan verwerkt in een chino.”

Zie jij jezelf al lopen in een chino of grote blazer? Dan kun je in Nijmegen je hart ophalen bij Score. Daar vind je de makkelijk zittende mannenjeans. Conceptstore 512 aan de Van Broeckhuysenstraat verkoopt ook heerlijke wijde kleding. Aan de Marikenstraat vind je Daily Fresh voor hippe mannen die op zoek zijn naar een oversized t-shirt.

Ga je dit jaar naar Drift of een ander festival? Dan doe je volgens Iris helemaal met de mode mee als je een gehaakte top, vest of gilet draagt. “Dit geeft een Woodstockachtige sfeer. Dat zie je ook terugkomen bij accessoires, zoals tassen.”

Ook bij Nijmeegse winkels kun je gehaakte items kopen. Denk hierbij aan Only. Daar vind je veel tops met een achterkant van crochet. Ook bij De Tempel aan Plein 1944 vind je blouses van gehaakt materiaal. Bij Make My Day aan de Stikke Hezelstraat hebben ze ook leuke gehaakte items.

Eerder vertelde Iris dat je de komende tijd veel prints in Nijmegen ziet. Is dat niet je ding, dan kun je ook terugvallen op pastelkleuren. “Dat geldt met name voor vrouwen. Bij dameskleding zie je veel zachtgeel, maar ook lila en pistachegroen. Bij mannen zie je iets donkerdere kleuren zoals okergeel.”

Voel jij je thuis in de wereld van pasteloutfits? Dan kun je in Nijmegen terecht bij Zara. Deze winkel verkoopt veel pastelgele en lila jurkjes, maar ook zachtroze blazers en pantalons. Bij Loft 1 aan de Lange Hezelstraat scoor je pastelkleurige vesten.

De skinny jeans is nog in de schappen te vinden, maar dat wordt volgens Iris steeds minder. “De rechte broeken, mom-jeans en jarentachtigstijl (flared jeans) zijn nog steeds in.”

Voor dit kledingstuk kun je bij veel Nijmeegse winkels terecht. Denk hierbij aan Bob & Bill aan de Lange Hezelstraat. Deze winkel verkoopt veel felkleurige pantalons. Kameleon en Kameleon Studio verkopen ook heerlijke wijde broeken in vooral neutrale tinten. Je vindt deze damesboetieks aan de Ziekerstraat.

Wat draag je onder al die zomerkleding? Volgens Iris zit je altijd goed met een stoere sneaker. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. “Denk aan de sneaker die nét geen hardloopschoen is. Dat is ook nog eens comfortabel.”

Vrouwen die wat zakelijker voor de dag willen komen, kunnen volgens Iris het best voor een hoge hak kiezen. “Bijvoorbeeld onder een pak. Dat is deze zomer helemaal in.”

Daarnaast is er nog een schoenentrend deze zomer: de cowboylaars komt terug. “Die kun je ook dragen onder een korte broek. Pak lekker uit!” In Nijmegen vind je aan de Lange Hezelstraat Silverado Westernstore. Deze winkel staat bekend om de uitgebreide collectie westernlaarzen. Silverado heeft meer dan 250 verschillende modellen op voorraad en de laarzen zijn allemaal handgemaakt.

Heb jij cadeautjes voor je kinderen of misschien wel jezelf nodig? En koop je het liefst lokaal? Dan zijn deze…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Nijmegen en blijf op de hoogte van alles over en rondom Nijmegen.

Hotspot alert! Hier in Nijmegen vind je deze gezellige all day bar

Aangeboden door Dar N.V.

Aangeboden door WERF Bar & Diner

Aangeboden door BillyBird Park Hemelrijk

Aangeboden door Dar N.V.

De Oversteek is weer open! Dit is er gebeurd (en dit nog niet)

Blijf op de hoogte van alles uit Nijmegen

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden