Fundaparel: een Tilburgs pakhuis uit 1906 - indebuurt Tilburg

2022-10-09 16:23:09 By : Mr. Michael Ma

Wauw, wat een bijzondere woning! Aan de Karrestraat staat een voormalig pakhuis uit 1906 te koop. Het is vast het meest opvallende huis in de straat, alleen al door die gigantische ramen. Vanbinnen springen de kleurige muren in het oog.

Vind jij ook altijd dat de beste plaatsvinden in de keuken of is dit een ruimte waar je altijd graag zit? De woonkeuken is het hart van de begane grond. Een deel ervan is af te sluiten van alle kookapparatuur. Handig als je even het leven met het gezin wil bespreken aan de eettafel of die ruimte gebruikt om te borrelen met vrienden.

Tekst loopt door na de foto >

Die grote ramen vind je onder andere in de woonkamer op de eerste verdieping. Hier zit ook nog een originele houten vloer uit 1906 in. Bijzonder! Wie boekenkasten of een servieskast in de woonkamer wil plaatsen, moet wel even opletten. De hoogte is namelijk 3,25 meter. Dan lijkt een kast van 2 meter ineens klein.

Tekst loopt door na de foto >

De tweede verdieping heeft een moderne badkamer met dakkapel. In totaal zijn er twee slaapkamers, waarvan een grote aan de voorzijde. Daar heb je ook het bovenste deel van de grote ramen. Zorg dus voor een oogmasker of verduisterende gordijnen. Of wordt wakker als de zon opkomt.

Aan de voorkant zie je het er niet aan af, maar het huis heeft ook nog een dakterras. Goed om te weten: hier heb je niet te maken met pottenkijkers. De ‘lichtinval’ zit hier trouwens ook wel goed, want de zon staat vaak op het dakterras. Goed vooruitzicht in het voorjaar!

Zaterdag 1 oktober wordt na lange tijd de NVM Open Huizen Dag weer georganiseerd. Van 11.00 uur tot 15.00 uur stap je…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Tilburg en blijf op de hoogte van alles over en rondom Tilburg.

Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’

Aangeboden door nijntje de musical

Ashley heeft kippen in de tuin: ‘Het zijn net hondjes’

Blijf op de hoogte van alles uit Tilburg

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden