Dit is de top 5 raamdecoratie in Nederland

2022-05-28 07:17:08 By : Ms. Phray phray

Wist je dat je dat jaloezieën al eeuwen geleden bestonden in het Midden-Oosten? En was je ervan op de hoogte dat plisségordijnen in de laatste jaren tot de meest populaire vorm van raamdecoratie zijn uitgegroeid? Op deze pagina bekijken we de 5 meest gewilde soorten raamdecoratie en leggen we uit hoe je ze kunt automatiseren.

Het is een vaak gestelde vraag: Welke raamdecoratie kopen ? Kies niet zomaar een type omdat je het mooi vindt hangen in een showroom, bekijk de aansluiting met de omgeving. Deze keuze gaat verder dan de kleur, zo krijg je met een strak rolgordijn een geheel andere sfeer in de kamer dan met vouwgordijnen. Dit zijn de 5 populairste soorten raamdecoratie van 2022:

Dit type is onder te verdelen in een versie met enkele laag en met dubbele laag ofwel een ‘V’ vorm of een ruitvorm. Plissegordijnen worden ook wel honingraat gordijnen genoemd. Ze zijn momenteel zeer populair vanwege het design dat modern oogt met een luxueus aanzicht. Daarnaast beschikken ze over het unieke voordeel dat ze niet alleen van beneden naar boven te openen zijn maar ook van boven naar beneden. Zo kun je een gesloten deel in het midden van een venster creëren.

Het assortiment jaloezieën is flink uitgebreid in de laatste jaren. Naast aluminum en hout zie je nu steeds vaker jaloezieën van bamboe. Dit is een licht en duurzaam materiaal met een natuurlijke uitstraling. Zowel bamboe als hout zijn echter niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Aluminum of kunststof is dan wel een optie. Deze raamdecoratie zorgt voor optimale controle op het invallend licht.

Net zoals schuifgordijnen mooi zijn door hun plooien is dit ook het geval met vouwgordijnen. Zowel geopend als gesloten doen ze de term raamdecoratie eer aan. Met name in combinatie met een elektrisch systeem zijn vouwgordijnen mooi om te zien en praktisch in gebruik.

De standaard voor het bedrijfsleven is strak en neutraal maar daardoor zeker niet saai om te zien. Kies voor een mooi materiaal en zorg dat de rolgordijnen goed worden ingemeten voor het beste resultaat. Het loont zeker de moeite om een wat hogere kwaliteit te kiezen. Een rolgordijn trekt niet de aandacht naar zich toe maar het verandert wel de uitstraling van de ruimte op subtiele wijze.

Als je jaloezieën combineert met rolgordijnen dan krijg je duo rolgordijnen. Dit zijn twee lagen die over elkaar heen schuiven met stroken die afwisselend verduisterend en transparant zijn. Zo heb je optimale controle over de lichtinval. Dit is een vrije recente ontwikkeling in raamdecoratie die perfect past bij een gemotoriseerd systeem.

Wat veel mensen niet weten is dat de meeste types raamdecoratie eenvoudig te automatiseren zijn. Op Somfy.be vind je oplossingen voor rolgordijnen, jaloezieën en alle andere soorten die we hierboven al hebben genoemd. Zelfs de lamellen van jaloezieën kun je draaien met de juiste motor en afstandsbediening met wieltje om zo de perfecte lichtinval te bepalen. Somfy levert de producten en apps om alle raamdecoratie in huis te automatiseren. Daarbij kun je kiezen uit de doe-het-zelf optie genaamd PoweredBlinds of laat jouw raamdecoratie inmeten door de specialist en plaatsen met een Somfy systeem.