Deze Enschedese schoonheden zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2022 - indebuurt Enschede

2022-05-28 07:23:39 By : Mr. YIFAN YIFAN

De verkiezing Miss Beauty of Overijssel 2022 is in volle gang. Tien Enschedese meiden gaan dit jaar voor die welbekende titel. Of er onderling toch een beetje jaloezie is? Wij spraken de finalisten voor je! Want deze beauty’s staan namelijk in de finale.

Foto’s uit collage: Roy Froma

”Hoe mijn carrière binnen Miss Beauty of Overijssel is begonnen? Via Instagram ben ik gescout om mee te doen aan de casting. Ik was meteen superenthousiast en het leek me een gave ervaring! Ik ben hier dan ook gelijk open minded in gegaan.”

Lees verder onder de foto >>

Over een inspiratiebron hoeft Isabel niet lang na te denken. ”Mijn grootste inspiratie is Lotte van der Zee. We kenden elkaar al een lange tijd. In 2016 is ze verkozen tot ‘Miss Teen of Overijssel’ en niet veel later tot ‘Miss Teen of the Netherlands’. In Mexico ontving ze zelfs de de titel: ‘Miss Teen Universe’. Dit is natuurlijk een hele gave prestatie. Ondanks dat ze er nu niet meer is weet ik dat ze vanaf boven altijd een oogje in het zeil houdt en supertrots is. Via haar ben ik ook in aanraking gekomen met deze wereld. Het mooie aan Lotte was dat ze naast ‘Miss’ ook gewoon zichzelf bleef en oog voor iedereen om haar heen had. ” 

A post shared by Isabel van Spijker (@isabelvanspijker_)

Al vaak hoorde Jolanda in haar omgeving dat ze zich moest aanmelden voor ‘Miss Beauty of Overijssel’. Toen ze plotseling via Instagram werd gescout door Bjorn von Schomberg, (red. President of Miss Beauty of Overijssel) was daar dan het moment. ”Ik was net klaar met mijn studie, dus dit kwam precies uit. Ik vond het meteen zo gaaf! Natuurlijk heb ik ja gezegd en ga ik er voor de volle 100 procent voor. ”

Lees verder onder de foto >>

Waarom Jolanda meedoet? ”Omdat ik het superleuk vind! Ook wil ik me graag verder ontwikkelen en groeien in het vak. Heel veel mensen denken dat het alleen maar gaat om ‘mooi zijn’. Eigenlijk een keuring op basis van je uiterlijk dus, maar niets is minder waar. Het is echt een traject dat bestaat uit verschillende onderdelen en vaardigheden. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans om zich op verschillende manieren te presenteren. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje en dat maakt het juist zo leuk! Door mijn deelname hoop ik een platform te creëren en een voorbeeld en inspiratiebron te zijn voor veel vrouwen in de wereld.”

A post shared by Jolanda Bahini † (@officialjolandabahini)

Misschien komt Madelief je wel bekend voor! In 2018 heeft ze namelijk al een keertje deelgenomen aan Miss Teen of Overijssel. ”In die periode was ik een stuk jonger en onzekerder. Ik ben inmiddels 22 jaar oud en ik kan wel zeggen dat ik voor mijn leeftijd al veel downs heb meegemaakt. Het is gewoon ontzettend belangrijk om je te realiseren dat jij op nummer één staat en het beste uit je leven moet halen. Hierdoor heb ik in de afgelopen twee jaar een ontzettende groei meegemaakt op elk gebied in mijn leven. Zo ben ik nu echt blij en trots op mijzelf als persoon. Ik gun het iedereen deze instelling te hebben!”

Lees verder onder de foto >>

Madelief haar inspiratie is overduidelijk Jessie Jazz Vuijk. ”De instelling die zij heeft vind ik zo bijzonder. In veel opzichten lijk ik echt op haar! Jessie heeft het programma ‘Transform your life’ opgezet (She Flore). Veel vrouwen zijn gewend om zich op een tweede plek te zetten en tijdens het programma wordt hier voor eens en altijd afscheid van genomen.

Tijdens het programma She Flore wordt er gebruik gemaakt van mantra’s, kristallen en vele tips en tricks. Zelf mediteer ik elke dag en heb ik een mediatiecursus gedaan via Zen.nl. Door te mediteren en te manifesteren wordt je geluksgevoel verhoogd en dit is voor mij echt uitgekomen. Door deze verkiezing ga ik laten zien wie ik ben en waar ik voor sta en laat ik mijn hele kracht zien.”

A post shared by Madelief (@madeliefbellersx)

Al vanaf dat Lieve een jong meisje was, is ze obsessed met de mooiste prinsessenjurken en de bijhorende tiara’s. ”Toen ik een jaar of vijf oud was, verkleedde ik me al als model en liep ik graag over rode lopers. Stiekem ben ik nu nog steeds helemaal fan van de hele girly glamour world.”

Lees verder onder de foto >>

Het model in spé merkt niets tussen de onderlinge strijd tussen de meiden. ”Er is een ontzettend grote gunfactor en dat ik meedoe aan een wedstrijd, vergeet ik oprecht soms even. De meiden zijn onderling allemaal zo gezellig! We hebben zelfs een app-en een snapgroep samen. We kletsen daar ook veel in en geven hier elkaar tips en tricks over verschillende beautyonderwerpen. Niemand komt kil of te fanatiek over. Iedereen vindt het allemaal zo leuk, dat het alleen maar gezellig is! 

A post shared by Lieve Haveman (@lievehaveman_x)

Lola’s moeder en vriendinnen gaven Lola op. ”Uiteindelijk kon ik natuurlijk zelf kiezen of ik hieraan mee wilde doen. Ik vond het eerst erg spannend en dat vind ik nog steeds. Maar vanaf het eerste moment dat ik hoorde dat ik bij de laatste honderd kandidaten hoorde, was ik enthousiast en kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen.

Nu ben ik superblij dat ik hier aan mee doe en ga ik er helemaal voor. Een uitdaging die ik zeker niet laat liggen. Welk model ik bewonder? ”Mijn inspiratie is van kleins af aan al Doutzen Kroes. Ze is een hele mooie en pure vrouw. Ze staat sterk in haar schoenen en zelfs in de modewereld, die erg hard is laat ze zien wie ze is en blijft ze dicht bij zichzelf.

En wat we gemeen hebben is dat we beide van Friese komaf zijn. Ik speel piano en mijn pianolerares noemde me toen ik een jaar of zeven was vaak Doutzen. Ik wist toen nog niet zo goed wie ze was maar nu besef ik dat dit een groot compliment was.”

Lees verder onder de foto >>

Wat schoonheid is volgende de blondine? ”Je bent mooi zoals je bent. Je moet een boek nooit beoordelen op zijn kaft. Zelf studeer ik Creative Business en hierdoor ben ik veel bezig met social media. Tegenwoordig kan social media mensen onzeker maken en dat is erg jammer. Iedereen is uniek en mooi op zijn eigen manier. Daarom vind ik mensen die zichzelf durven zijn, prachtig om te zien. Straal en sta sterk in je schoenen want jij bent jij en dat is schoonheid.”

A post shared by Lola Rozenberg (@lolarozenberg)

Wie niet waagt, wie niet wint! Fabienne is een bekend gezicht voor Miss Beauty. Een aantal seizoenen terug heeft de finaliste ook een poging gedaan om mee te doen aan destijds, Miss Teen of Overijssel. Helaas zonder succes. Toen Fabienne gescout werd door Michelle Sonsbeek (red. Vice-President van Miss Overijssel) begon ze erg te twijfelen. ”Vrienden en familie hebben mij uiteindelijk overgehaald om het toch nog een keer te proberen. Niet geschoten is altijd mis, zeiden ze. En toen was ik wel door. Dit was echt superonwerkelijk. Maar ik ben enorm blij!”

Lees verder onder de foto >>

Waar de finaliste zich ziet over tien jaar? ”Dan ben ik 28 jaar, jeetje! Ik mag hopen dat ik dan een beetje weet welke kant ik op wil met mijn werk, voor nu is alles een groot vraagteken. Hopelijk ben ik daar zelfs al in werkzaam! Een droom sinds kleins af aan is om een mooi gezinnetje te starten. Dus wie weet is er dan al een frummeltje of misschien wel één op komst. Wat zou ik dat leuk vinden. Verder zie ik wel hoe alles loopt en gaat. Het zal vast en zeker een feestje zijn, nu en over 10 jaar.”

A post shared by @fabiennemercier_

De stap van Lia om deel te nemen aan Miss Beauty, is compleet een stap uit haar comfort zone. ”Ik heb mezelf opgegeven omdat ik dacht: hè, laat ik eens gek doen en die foto’s insturen en zien waar het schip strandt. Ik ben dol op presenteren en beauty en het liefst haal ik mijn energie uit fijne mensen. Ik hoop door middel van deze verkiezing mijn kwaliteiten in het zonnetje te laten zetten.”

Lees verder onder de foto >>

Waarom Lisa kans maakt op de welbekende titel? ”Dat is zeker weten mijn doorzettingsvermogen, positiviteit en vastberadenheid. Ik hoop dat als ik de titel win, veel mensen te laten inzien dat beauty niet alleen de buitenkant is. Ik ben zelf geen ‘popje’ en dat is ook niet hoe ik vind dat deze missverkiezing ons neer wil zetten. We ondergaan als finalisten zo’n gigantisch traject, waarin we onszelf allemaal flink ontwikkelen. We sporten, krijgen catwalktraining, doen fotoshoots en leren om te gaan met social media en de negatieve kant ervan.” 

A post shared by 𝕷𝖎𝖆 (@lia.arun)

Ook Eloise doet dit jaar mee met Miss Beauty Overijssel. Ze zit in het eerste jaar van de opleiding management assistent en heeft heel veel zin in haar nieuwe avontuur bij Miss Beauty. Met deze verkiezing hoopt ze zichzelf te transformeren van een tiener naar een jonge powervrouw.

Op het Instagram Account van Miss Beauty of Overijssel hebben wij input gevonden voor het schrijven van deze tekst. Wij hebben Eloise zelf helaas niet kunnen spreken.

A post shared by eloise matab (@eloise.matab)

Naast dat Delfin druk aan de studie is op de mavo, zou ze in de toekomst graag de opleiding Hotel Management willen volgen. Op dit moment heeft de finaliste nog één prioriteit, namelijk: Miss Beauty Overijssel! Ze werd getipt door vrienden om mee te doen met Miss Beauty. Al snel raakte ze enthousiast en heeft ze zich ingeschreven. ”Ik heb me altijd al bezig gehouden met missverkiezingen en shows over de hele wereld. Hoe gaaf is het om op het podium te staan met een hele mooie jurk?”

Lees verder onder de foto >>

Wie de grote inspiratiebron van Delfin is? ”Zonder twijfel is dat Iris Mittenaeret. Zij was in 2016 de winnares van de Miss Universe. Ik vind haar een supermooie vrouw! Ook vind ik dat ze op een fijne manier praat met heel veel enthousiasme.” Hoe het leven van Delfin er over tien jaar uit zou kunnen zien? Die vraag vindt ze lastig om te beantwoorden. ”Ik heb eigenlijk nog geen idee hoe mijn leven er over tien jaar uitziet. Wat ik dan wel belangrijk vind? Ik wil niet afhankelijk zijn van anderen. Graag wil ik de vrijheid hebben om te doen wat ik wil. Ik wil kunnen genieten en opkomen voor onze mooie planeet. Dit wil ik samen kunnen doen met de mensen om wie ik geef.”

A post shared by 𝐃𝐋 (@delfinliver)

Naast dat Sophie dol is op haar vriendinnen, shoppen en Netflix heeft ze nu ook Miss Beauty op de planning staan. Ze laat weten dat ze superveel zin in het traject heeft. Ze kan dan ook niet wachten om alle mooie meiden te ontmoeten en om samen mooie herinneringen met elkaar te maken.

Op het Instagram Account van Miss Beauty of Overijssel hebben wij input gevonden voor het schrijven van deze tekst. Wij hebben Sophie zelf helaas niet kunnen spreken.

A post shared by 𝐒𝐁 (@sophiebxgla)

Op zoek naar een nieuw huisdier? Wij helpen je op weg! Elke week zetten we een asieldier in het zonnetje. Deze…

Hoi, ik ben Daniëlle! Naast dat ik dol ben op het mooie Twente, heb ik een passie voor schrijven en fotografie. Ik deel dan ook graag alle ins en outs omtrent Enschede met je. Tips voor leuke nieuwtjes of verhalen? Let me know: [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Enschede en blijf op de hoogte van alles over en rondom Enschede.

Hoe een interieurblog resulteerde in een ‘boutique’ conceptstore: ‘Dit had Enschede écht nodig’

Van festivals tot vintage kilosale: dit is er in Enschede te doen in mei

Enschedeër van de Week

Aangeboden door Dental Clinics Stokhorst & Breuch

Blijf op de hoogte van alles uit Enschede

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden