SwitchBot Curtain maakt 'domme' gordijnen slim - Beeld en geluid - .Plans - Tweakers

2021-11-29 06:45:44 By : Mr. Peter Zhao

Huizen worden slimmer en met onze telefoon of stem bedienen we steeds meer apparaten en processen in huis: de thermostaat, verlichting, voordeursloten en natuurlijk slimme speakers. Voor wie openstaat voor de mogelijkheden van smart home-toepassingen, lonken er binnenkort nog veel meer mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld geen zin om op te staan ​​als je de gordijnen open of dicht wilt hebben? Dan komt het SwitchBot-gordijn als hij wordt gebeld.

SwitchBot lanceerde een paar jaar geleden een succesvolle Kickstarter-campagne. Het kleine gadget dat vervolgens werd ontwikkeld, maakte het voor eindgebruikers mogelijk om overal een robotschakelaar - de SwitchBot Bot - op te plakken. Zo heb je 'domme' espressomachines, waterkokers en lichtschakelaars slim en op afstand bestuurbaar gemaakt. Inmiddels heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid met een slimme luchtbevochtiger, een slimme thermostaat en het SwitchBot Curtain.

SwitchBot is natuurlijk niet de enige leverancier van slimme oplossingen voor gordijnen. IKEA heeft slimme rolgordijnen en in 2019 bracht de Nederlandse start-up Innovation In Motion de Slide uit, een slimme oplossing voor het openen en sluiten van gordijnen. De Slide heeft echter nog steeds een vanafprijs van 299 euro en is relatief groot van formaat. Het toestel van SwitchBot is een stuk kleiner en veel goedkoper. Omgerekend van dollars naar euro's, afhankelijk van de wisselkoers, kom je uit op 64 euro voor de Rod variant en 56 euro voor de U Rail en I Rail varianten. Binnenkort meer over de verschillen tussen deze versies.

Met een startpakket van twee stuks bespaar je nog meer. De makers stellen echter dat ze zich niet alleen willen onderscheiden in prijs, maar ook in gemak en toepassing. Davidson Zheng, productspecialist bij SwitchBot: “Het SwitchBot-gordijn kan in letterlijk 30 seconden worden gemonteerd en is direct operationeel. Kijk maar naar de verschillende YouTube-video's. Ons systeem werkt met bijna elke gordijnrail of roede. Je hoeft dus geen losse gordijnrails of nieuwe roedes aan te schaffen. Doordat we met verschillende modulaire opzetstukken werken, kan de SwitchBot veel bestaande gordijnrails aan.”

Het SwitchBot Curtain is standaard verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de Rod, U Rail en I Rail variant. Je hebt één SwitchBot Curtain-eenheid nodig per fysiek gordijn. Dus voor twee afzonderlijke gordijnen die in het midden samenkomen, heb je twee exemplaren nodig. Overigens kostte SwitchBot de nodige tijd om tot het best mogelijke systeem te komen. Het product is twee jaar in ontwikkeling geweest, met als grootste uitdaging om het compatibel te maken met zoveel mogelijk bestaande typen gordijnrails. "We hebben honderden versies in 3D geprint voordat we tot de definitieve ontwerpen kwamen", zegt Davidson.

Het kloppend hart van het SwitchBot Curtain is de motor in de unit en de ondersteunende software. Voor de motor is een eigen ontwerp gebruikt. Davidson: “De op maat gemaakte motorcomponenten zijn een veel voorkomende compacte motoroplossing en een speciale versnellingsbak. Onze eigen ingenieurs ontwierpen de versnellingsbak en dat hele onderdeel is gepatenteerd. De motor draait op 60 tpm (omwentelingen per minuut, -red.). We hebben de parameters van het motorgedeelte aangepast zodat het tot acht kilogram aan voorwerpen op een gordijnrail kan duwen.”

SwitchBot heeft de modellen uitgebreid getest en belooft een levensduur van circa vijf jaar voor de interne motor bij normaal dagelijks gebruik. Alleen dan zou hij in kracht kunnen afnemen. De interne batterijen gaan ongeveer acht maanden mee; daarna moeten ze worden opgeladen. De unit is uit te breiden met een te bevestigen zonnepaneel dat de accu van extra stroom voorziet zodat je de accu minder vaak hoeft op te laden. Voor het zonnepaneel gebruikt SwitchBot hoogefficiënte monokristallijne modulecellen van LG.

Zodra het SwitchBot-gordijn achter het gordijn en dus uit het zicht zit - in een witte of zwarte variant met afmetingen 42 mm x 51 mm x 110 mm (motorafmetingen) en een gewicht van 135 gram - zijn er verschillende manieren om het apparaat te bedienen. Het kan via de app, via je stem via een slimme speaker, met een extra slimme schakelaar of ja, met de hand. De SwitchBot is uitgerust met een accelerometer met gyroscoop, waardoor het touch & go-principe kan worden toegepast. Wanneer je in de buurt van je gordijn bent en het handmatig een kleine ruk geeft om het te openen of te sluiten, zal de motor in het SwitchBot-gordijn dit detecteren en beginnen te werken.

Die motor maakt logischerwijs geluid en de makers hebben hem van twee standen voorzien; een prestatiemodus en een stille modus. De eerste modus heeft bij sommige gebruikers tot enige discussie geleid. De stille stand werkt langzamer en het sneller openen van gordijnen geeft daardoor wat extra motorgeluid. Davidson: “Er is een interessante discussie gaande onder onze gebruikers over het geluidsniveau. Sommigen dachten dat het lawaaierig was in de prestatiemodus, anderen zeiden dat ze dachten dat het systeem niet zou werken als de machine geen geluid zou maken. Daarom hebben we voor twee standen gekozen om het vermogen en het geluidsniveau van het apparaat in evenwicht te brengen. Natuurlijk hebben we het geluidsniveau beperkt tot een acceptabel niveau voor de meeste gebruikers, zelfs in de prestatiemodus. Tijdens het testen is een maximaal geluidsniveau van 40dB gemeten op een gemiddelde afstand van 1,2 meter. Het daadwerkelijke aantal decibel hangt natuurlijk af van het binnenklimaat en het materiaal van de stang of rail.” Ter vergelijking: een geluid van 20dB SPL wordt als 'heel zacht' ervaren, een geluid van 35dB SPL als 'zacht', aldus hoorzaken.nl.

Via de app zijn allerlei instellingen aan te passen, zodat de gebruiker het midden van de gordijnen tot op de millimeter nauwkeurig kan bepalen. Bovendien kan het SwitchBot-gordijn worden bediend met uw stem of de extra accessoire SwitchBot Remote. In beide gevallen is een extra Hub Mini vereist. Als je die hebt, kan stembediening worden gekoppeld aan speakers als Amazon Alexa, Google Home of Apple HomePod. De SwitchBot Remote kan aan de muur worden gemonteerd of als aparte afstandsbediening naar een andere kamer worden gebracht. De echte smart home liefhebber kan routines opzetten waarbij op bepaalde weekdagen bijvoorbeeld de gordijnen op vaste tijden open en dicht gaan, terwijl in de weekenden een ander patroon wordt gevolgd. In combinatie met de slimme thermostaat en de zonnepanelen van SwitchBot kan er zelfs voor gekozen worden dat de gordijnen open en dicht gaan bij een bepaalde (binnen)temperatuur, of dat de gordijnen sluiten als de zon ondergaat en bij het krieken van de dag weer open gaan . dag, wanneer de eerste zonnestralen door de ramen van het SwitchBot-gordijn vallen.

De software, en daarmee de features van het SwitchBot Curtain, worden continu geüpdatet en externe ontwikkelaars kunnen via de beschikbare api hun eigen applicaties voor het smart device ontwikkelen. Davidson: “Iedereen kan ideeën aandragen voor het SwitchBot-gordijn. We communiceren voortdurend met klanten en feedback is altijd welkom. Zo blijven we onze producten verbeteren om aan alle behoeften te voldoen en te voorzien in verschillende scènes en routines.”

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en is tot stand gekomen dankzij SwitchBot en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, giveaways en Tweakers events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en evenementen. Mocht u met ons van gedachten willen wisselen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag van u. U kunt dit met ons bespreken via [Discussie] Adverteren in het algemeen].

[Opmerking aangepast door rudmervanwieren op 3 juni 2021 08:16]

[Opmerking aangepast door rudmervanwieren op 3 juni 2021 22:18]

[Opmerking aangepast door Eonfge op 3 juni 2021 08:19]

[Reactie aangepast door phizzie op 3 juni 2021 09:23]

[Opmerking aangepast door JoeZuCK op 3 juni 2021 08:18]

[Opmerking aangepast door JoeZuCK op 3 juni 2021 10:21]

[Opmerking aangepast door Hoover op 3 juni 2021 10:54]

Op dit item kan niet worden gereageerd.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True