Start-up of the day: Kindow garandeert slim gebruik van zonlicht - Innovation Origins

2021-11-29 06:45:11 By : Ms. Rose Peng

Jouw sneakpreview van de toekomst

Het Delftse bedrijf Kindow staat garant voor slim beheer van zonlicht en natuurlijk licht in gebouwen waardoor het binnenklimaat verbetert en energie wordt bespaard. In de overtuiging dat daglicht essentieel is voor een prettige, gezonde en productieve werkomgeving. Verticale jaloezieën en rolgordijnen kunnen ook een vijfde besparen van de hoeveelheid energie die wordt gebruikt voor koeling, verwarming en verlichting, berekend door de Technische Universiteit Eindhoven.

Communicatiemanager Loeki Kin licht hun kernactiviteiten toe.

We brengen 90% van onze tijd binnenshuis door. Een gebrek aan daglicht heeft negatieve gevolgen voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid. Kindow wilde hier verandering in brengen door de hoeveelheid natuurlijk licht te optimaliseren in ruimtes waar mensen de meeste tijd doorbrengen: op de werkplek. We gebruiken natuurlijk licht als middel om het comfort en dus de productiviteit te verbeteren. Daarnaast heeft dit ook een significant effect op de energie-efficiëntie van een gebouw.

Jouw wekelijkse innovatieoverzicht Elke zondag de leukste artikelen van de week in je inbox.

We hebben twee oplossingen op de markt gebracht: Kindow Verticals, zoals in verticale jaloezieën, en Kindow Rollers, zoals in rolgordijnen. Beide systemen volgen de zon volgens een uniek algoritme zodat ze steeds de meest optimale positie ten opzichte van de zon hebben.

Kindow Rollers zien er erg strak uit omdat ze een uniform oppervlak omvatten. Bij bewolkt weer trekken ze zich terug zodat het raam volledig onbedekt is. Ze zijn ideaal voor kleinere ruimtes en voor montage in raamkozijnen.

Kindow Verticals zijn ideaal voor grotere, hogere glasoppervlakken en zorgen voor optimale transparantie over de gehele lengte van het glas. Een prima keuze voor Nederland en andere landen waar de zon vaak laag aan de horizon staat.

Door het gebruik van onze producten profiteren medewerkers in gebouwen van natuurlijk licht zonder daar hinder van te ondervinden. Bovendien versterken deze de akoestiek van een ruimte. De intelligente automatisering neemt de gebruiker alle rompslomp weg en geeft hem ook de vrijheid om de systemen zelf te bedienen.

Uniek aan onze producten is dat ze zijn voorzien van allerlei intelligente en automatische instellingen. Zoals zonvolging, zomer/wintermodus, energiemodus en een dag- en nachtmodus. De belangrijkste voordelen zijn een energiebesparing van maar liefst 25% op verlichting, koeling en verwarming, maar ook tot 60% meer daglicht, tot 40% minder lichtvervuiling en tot 40% minder belemmerd zicht. En dit alles wanneer de investeringskosten vergelijkbaar zijn met standaard gemotoriseerde zonwering. Een ander belangrijk voordeel van Kindow-systemen voor onze klanten is de uniforme esthetiek van de gevel, dankzij de gelijkmatige plaatsing van de lamellen.

Kindow werkt samen met de onderzoeksgroep Building Performance Simulation van de Technische Universiteit Eindhoven aan het kwantificeren van het effect op energieverbruik en gebruikerscomfort met behulp van wetenschappelijk onderbouwde simulatiemodellen van gebouwen. Kindow ontwikkelt, bouwt en installeert haar eigen apparatuur. Ons team ontwerpt de elektronica en intelligente softwarebesturingssystemen. Door deze te combineren in haar eigen producten kan Kindow geautomatiseerde, betaalbare binnenzonwering aanbieden.

Ons product wordt goed ontvangen door onze klanten. De combinatie van ons slimme bedieningssysteem met een sterk reflecterende stof maakt onze binnenzonwering tot een goed alternatief voor buitenzonwering. Dit biedt ook tal van voordelen. Bovendien zorgt het geautomatiseerde systeem ervoor dat gebruikers er niet meer mee te maken hebben.

We moesten alle systemen in ons eerste project (de toepassing Kindow Verticals) ontmantelen, zodat we één onderdeel konden vervangen dat niet goed werkte.

Bij de Verticals hadden we in eerste instantie te maken met het probleem dat ze er ouderwets uitzagen. Ze werden in verband gebracht met kantoren uit de jaren tachtig. Nu zien we dat er hernieuwde interesse is bij toepassing in combinatie met volledig glazen gevels. Die combinatie met Verticals zorgt voor een strakke uitstraling.

Volgend jaar installeren we ons eerste Kindow Rollers-project in het Dura Vermeer Innovations Centre. Voor dit project werken we samen met Physee (glasgevelfabrikanten, red.) aan een gevelconcept. We zien dit als de kick-off voor tal van andere projecten waar we ons nieuwe systeem gaan toepassen.

Ook werken we aan samenwerkingsverbanden voor slimme gebouwen en platformen om gezamenlijk totaaloplossingen te kunnen bieden. Zowel qua energiebesparing als comfort.

Op dit moment werken we aan een cloudgebaseerde oplossing. Door Kindow-systemen met de cloud te verbinden, kunnen we een geavanceerd controlesysteem aanbieden dat is gebaseerd op weergegevens en voorspellingen. Dit betekent ook dat we op afstand de status van een systeem kunnen volgen om de toestand, functionaliteit en gebruik ervan te bepalen. Het resultaat is een verfijnd, adaptief en up-to-date systeem.

Kindow blijft innoveren in oplossingen voor optimaal daglicht in de werkomgeving en andere sectoren zoals de zorg en het onderwijs. Wij zijn betrokken bij diverse iconische bouwprojecten in binnen- en buitenland. Houd er rekening mee dat zon- en daglichtmanagement een integraal onderdeel is van klimaatregulering in gebouwen. En dat het bijdraagt ​​aan het welzijn van mensen in gebouwen.

Ben je geïnteresseerd in start-ups? Lees hier alle artikelen in onze serie.

Innovation Origins is een onafhankelijk nieuwsplatform met een onconventioneel verdienmodel. We worden gesponsord door bedrijven die onze missie ondersteunen: het verhaal van innovatie verspreiden. Lees verder.

Bij Innovation Origins kun je altijd gratis onze artikelen lezen. Dat willen we zo houden. Heb je zo genoten van onze artikelen dat je onze missie wilt steunen? Gebruik dan onderstaande knop:

Paul Smits is politicoloog en werkt als journalist. Paul werkte meestal als verslaggever voor een krant (Rotterdams Dagblad, AD). Hij opereert nu als freelancer vanuit Zuid-Amerika (Ecuador).

Je moet ingelogd zijn om een ​​reactie te plaatsen.

Elke zondag de leukste artikelen van de week in je inbox.