Opnieuw boerenprotesten: dit merk je er rond Enschede van

2022-08-21 04:07:04 By : Mr. BEYOU EXTRUSION

De boerenprotesten zorgen maandag 4 juli voor overlast op veel plekken in Nederland. En ja, ook in en rond Enschede kun je de gevolgen van de boerenprotesten merken! Denk aan trekkers op de weg en misschien merk je er zelfs iets van als je boodschappen gaat doen.

Op verschillende snelwegen zijn in de vroege ochtend al trekkers gespot, al lijkt het rondom Enschede nog mee te vallen. Als je achter een protest rijdt, moet je rekening houden met vertraging. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten: “Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen? Houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.”

Lees verder onder de kaart >

Enschedeërs die boodschappen hebben besteld bij Plus, Jumbo, Albert Heijn, Lidl of Aldi moeten misschien een andere maaltijd bereiden dan gepland. De boodschappen worden mogelijk later of helemaal niet bezorgd, doordat boeren verschillende distributiecentra in het land blokkeren. Onder meer bij de distributiecentra van Jumbo in Raalte, Albert Heijn in Zwolle en Plus in Haaksbergen blokkeren boeren de vrije doorgang.

Door de blokkade bij de distributiecentra, zijn de schappen bij sommige supermarkten mogelijk leger. Dat bevestigt ook het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). “Vooral dagverse producten moeten hier mogelijk door vernietigd worden. Dit levert bovendien onnodige voedselverspilling op. Distributiecentra kunnen naast supermarkten ook ziekenhuizen, zorgcentra en andere vitale dienstverlening beleveren.”

In tegenstelling tot de voorgaande boerenprotesten zijn de gevolgen van de acties dit keer minder goed te voorspellen. Dat komt doordat boerenorganisaties de acties niet coördineren, waardoor het onduidelijk is wat er precies gaat gebeuren. In Hengelo is de toegang tot afvalverwerker Twence geblokkeerd.

Meer over de boerenprotesten in en rondom Enschede lees je bij Tubantia.

Misschien had je de Proef Eet in Enschede al in je agenda gezet. Die data (2, 3 en 4 september…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Enschede en blijf op de hoogte van alles over en rondom Enschede.

Enschede Fietsstad: deze 6 feitjes wist jij nog niet

Vijftig tinten beige: 5 x Enschedeërs met een prachtig licht interieur

Blijf op de hoogte van alles uit Enschede

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden