Online shoppen is niet alles: 'Een stof moet je gewoon voelen'

2022-05-29 07:35:27 By : Mr. Peter Liang

Aangeboden door Gordijnenhal Malle Marietje

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gaan shoppen. Want winkels zaten dicht, waren alleen te bezoeken op afspraak of afgeladen vol. Als je het Joanne van Malle Marietje vraagt is online bestellen niet dé uitkomst voor iedereen: “Sommige dingen moet je zien en voelen, vooral als het om stof gaat.”

Aan de Hommelseweg voorbij speeltuin de Leuke Linde vind je aan de linkerkant Gordijnenhal Malle Marietje. De winkel bestaat al sinds 1998, Joanne runt de winkel nu vier jaar met veel plezier. “Arnhemmers komen graag even binnen voor een praatje of bakje koffie. Laatst nam iemand zelfs een plant voor mij mee”, zegt ze lachend. “Bij persoonlijk winkelen draait het niet alleen om de aankoop. Persoonlijk contact is minstens zo belangrijk!” Zij en haar collega Brenda noemen nog een paar voordelen van persoonlijk winkelen.

Door het persoonlijke contact weet je altijd bij wie je terecht kan. “Je hebt een gezicht gezien en weet bij wie je moet zijn als iets niet naar wens is. Bij ons staat service altijd op nummer één: verkopen is geen kunst, service verlenen wel! Zo hebben wij korte lijnen en hierdoor snelle levertijden, ondanks corona.” Malle Marietje komt gratis thuis voor het inmeten. “Je zoekt iets uit in de winkel en wij komen bij je thuis om alles op te meten. Zodat het eindresultaat perfect aansluit.” Heb jij twee linkerhanden? Tegen een kleine meerprijs komen we alles monteren. Joanne: “Wij denken graag mee. De duurste oplossing is niet altijd de beste oplossing. Het eindresultaat moet mooi zijn, daar gaat het om. Hetgeen wat je kiest moet bij de woning passen.”

Volgens de Arnhemse ondernemer moet je een stof altijd voelen. Brenda: “Bijvoorbeeld hoe dicht of transparant de stof is. Zo zie je ook duidelijk wat het patroon is, want sommige patronen bevatten hele kleine details. En je ontdekt hoe de stof valt: blijft het rank hangen of valt het in plooien?”

Om zeker te zijn van de kleur is het belangrijk om stalen mee naar huis te nemen. “In elke woning is de lichtinval anders, hierdoor weet je niet hoe de kleur uitvalt. Zo kan iets in de winkel geel lijken en thuis antraciet. Daarom is van belang om stalen mee te nemen en thuis te kijken hoe de kleur uitpakt”, zegt Joanne. Malle Marietje geeft stalen gratis mee naar huis.

Een winkel inspireert! Naast gordijnen heeft Malle Marietje nog veel andere mogelijkheden. Ze helpen bij het totaalplaatje aan de binnenkant van je huis. In de winkel ligt een fotoboek vol plaatjes van eindresultaten. “Sommige mensen moeten eerst een foto zien om zich een voorstelling te kunnen maken. Dit fotoboek helpt daarbij.” Ze hebben ook iets nieuws: een inbetween èn overgordijn met sunblack metallic coating van het merk Holland Haag. Deze speciale coating is brand vertragend en zonwerend.

Op zondag rusten Joanne en Brenda uit, dan kun je niet op de koffie bij de Arnhemse gordijnenhal. Op woensdag en vrijdag ben je van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Zaterdags is de winkel geopend van 10.00 tot 14.30 uur.

Aangeboden door Radboud Universitair Medisch Centrum

Aangeboden door Rivertech B.V.

Hier in Arnhem laat je je BH-maat checken (en je krijgt de 2e BH voor de helft)

Aangeboden door Rivertech B.V.

Dit is er te doen en te beleven met Hemelvaart 2022 in Arnhem

Aangeboden door Boodschappencentrum de Lely

Aangeboden door Rivertech B.V.

Blijf op de hoogte van alles uit Arnhem

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden