Harmonicadoek, de sfeervolle zonwering voor buiten - Groninger Krant

2021-11-29 06:52:36 By : Ms. Anna Silver Fox

GRONINGEN – Harmoncia schaduwdoek en de pergola, een match made in heaven.

Harmonicadoek, of harmonicaschaduwdoek, is een sfeervolle zonwering voor buiten. Harmonicadoeken zijn zeer geschikt als pergolazonwering. Het is heel eenvoudig om zonlicht geheel of gedeeltelijk te filteren via een katrolsysteem. Zo kunt u tijdens het ontbijt genieten van de eerste zonnestralen of halfschaduw en op het heetst van de dag het doek helemaal sluiten voor aangename momenten in de schaduw. 

Schaduwdoeken zijn een trendy en effectieve manier om schaduw te creëren met een overkapping. De voordelen spreken voor zich: 

Harmonica-schaduwdoeken hebben een extra functie. Harmonicadoeken, ook wel pergola-zonweringen genoemd, bieden een perfecte bescherming tegen weersinvloeden bij zon en regen met behoud van flexibel instelbare posities. Dat betekent dat je nooit hoeft te kiezen tussen wel of geen schaduw. Harmonicadoeken kunnen naar wens geopend en gesloten worden en alles daartussenin.  

Een loungehoek met pergola is hard op weg de meest populaire hoek van de tuin te worden voor mensen en huisdieren. Maar wat te doen als de zon te fel is, of als je op minder mooie dagen ook van het buitenleven in je eigen tuin wilt genieten? Dit kan door de pergola af te werken met harmonicadoek. 

Genieten van een vrij uitzicht op de (sterren)hemel of overdag lekker zonnen? Dan schuif je het canvas gewoon helemaal open. Wanneer de wind je favoriete loungeplek teveel afkoelt, je liever in de schaduw geniet of wanneer er een zomerse bui is, kun je het harmonicadoek gewoon dichtdoen. Hierdoor blijft u niet alleen droog, maar ook de tuinmeubelen. 

Harmonicadoek maakt de pergola compleet, wil je meer weten over harmonicadoek, klik dan door naar de pagina over ZONZ latten harmonicadoek, of kom meer te weten over deze veelzijdige schaduwdoeken via de veelgestelde vragen over harmonicadoek hieronder. Of kijk voor meer inspiratie op de website van ZONZ.

“Dit type schaduwdoek heeft over de hele lengte van het doek gelijkmatig verdeelde lamellen die in het doek zijn verwerkt. De uiteinden van de lamellen zijn verbonden met een bewegingsmechanisme. Hierdoor is het mogelijk om het doek geheel of gedeeltelijk te openen.”

“Er zijn verschillende soorten doeken die gebruikt worden voor harmonicadoek. Onze kwaliteitsharmonicadoeken bieden tot 95% bescherming tegen schadelijke UV-stralen.”

“Natuurlijk. Harmonicadoek is er in zowel waterdoorlatende als waterafstotende kwaliteit.”

"Ja. Welke dat zijn, lees je op onze pagina 'Standaard lamellenharmonicadoeken'."

"Ja, dat kan. ZONZ is gespecialiseerd in harmonicadoeken op maat. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stofkwaliteiten, zoals: waterdoorlatende of waterafstotende stof. Alle informatie hierover vind je op onze pagina: 'Maatwerk- mondharmonicadoek gemaakt'.”

“Dit is zeker mogelijk. Bij ZONZ kunt u kiezen voor een stabiele, maar toch lichtgewicht aluminium pergola. U heeft de keuze uit een vrijstaande pergola of een aangebouwde pergola. Het model voor een vrijstaande pergola bestaat uit 4 staanders compleet met hoekstukken. Het montageframe heeft twee staanders. Alle onderdelen zijn op maat voorbewerkt. Het bijpassende doek wordt geleverd inclusief verbindingselementen en bevestigingsmaterialen. Dankzij de voorbewerking en duidelijke gebruiksaanwijzing is de montage voor de meeste mensen dan ook geen probleem.”

De Groninger Krant brengt nieuws, tips en persoonlijke verhalen uit Groningen dichterbij. Wij zijn een onafhankelijke krant zonder politieke banden. Columns en andere (ingezonden) berichten geven niet de mening van de redactie weer. Heb je een warm hart voor onafhankelijke journalistiek? Word dan vriend van de Groninger Krant!

Wilt u uw bedrijf, product of dienst in Groningen onder de aandacht brengen? Voeg direct uw persbericht toe en houd de website in de gaten!