Duizend woorden: Wat voor schoenen draag je naar een presentatie in Rotterdam? | Nederlands dagblad

2021-11-29 07:12:16 By : Mr. Jackie Du

log in met je e-mailadres

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Redacteur Roeland van Mourik schrijft wat een foto uit het nieuws bij hem oproept.

1. wanneer u op de PDF-knop rechtsonder klikt, krijgt u het afdrukvenster

2. je maakt vervolgens de PDF-afdrukkeuze

4. het wordt nu opgeslagen als PDF

5. We wensen je veel leesplezier

Normaal associeer je Rotterdam met de slogan 'Daden geen woorden'. Maar nu de stad in de race is om het Songfestival te organiseren, worden er andere kreten in de strijd gegooid. 'Rotterdam. Maak het waar' en 'Rotterdam. Echt'. Ze zijn eigenlijk best goed en passen in ieder geval bij het krachtige imago van de havenstad.

Laat de mannen maar met die sjaals zwaaien, moeten de vrouwen gedacht hebben. Een van die mannen is de Rotterdamse wethouder Said Kasmi (rechts). Hij lacht breed op de foto, al doet de man links van hem niet onder voor hem. De vrouw met het gesloten bidbook in haar hand is NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman. Ze is zichtbaar opgewonden...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Heb je al een account? Log in

Door je aan te melden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.

Er moeten herstelbetalingen worden gedaan aan afstammelingen van de 'slavenbevolking' van Suriname, zoals beloofd in het Koninklijk Besluit van 1862, schrijft Frank King.

De transitie naar een duurzame samenleving is in wezen geen economische, technologische of culturele kwestie, maar een spirituele, schrijft Egbert Dommerholt.

Er wordt aandacht besteed aan de impact van COVID-19 in Afrika (ND, 26 juni). Er is gemeld dat er een tekort aan vaccins is. De vraag is echter of de situatie zoveel beter zou zijn als het vaccinschema van Covax voldoende vaccins aan Afrika zou verstrekken. Het uitgangspunt van zo'n programma is dat mensen in Afrika de vaccins net zo enthousiast omarmen als in Nederland. Niets is minder waar: toen dit jaar de eerste partij gratis vaccins in Malawi arriveerde, werden duizenden vaccins ongebruikt weggegooid. Er was simpelweg te weinig belangstelling voor. Er zijn allerlei culturele redenen waarom vaccins worden gewantrouwd, zoals 'het maakt ons steriel'. Mensen vertrouwen ook meer op traditionele geneeswijzen zoals stoombaden. Kortom, de daadwerkelijke bestrijding van COVID-19 moet gepaard gaan met veel informatie en is een zaak van zeer lange adem. <

Het was een mooi interview met theoloog en promovendus Bert-Jan Heusinkveld over mensverbetering door technologie (ND, 11 juni). Deze belangrijke vraag rees: leidt zo'n verbetering altijd tot een goed leven?

Medisch-ethische thema's vragen om langzame reflectie die verder gaat dan de medische benadering of de persoonlijke wensen van een patiënt of betrokkene, schrijven Petruschka Schaafsma en Trijntje Scheeres-Feitsma.

Kritische afstand is de enige geaccepteerde houding in de wetenschap geworden. Maar ook wetenschap en samenleving hebben aandacht, zorg en betrokkenheid nodig, stelt Herman Paul.

De Communistische Partij van China, die op donderdag 1 juli haar honderdjarig bestaan ​​viert, is niet langer de revolutionaire beweging uit het verleden. Het is de Conservatieve Partij van China, schrijft Alexander Zwagerman.

Jurn de Vries schreef over Calvijn en de vrouwelijke predikant (ND, 17 juni). Is zijn beroep op Calvijn terecht? De Vries riep het beeld op dat Calvijn de visie van pleitbezorgers van vrouwen in functie zou steunen. Hij verwees naar zijn Instelling (Boek IV, Hoofdstuk X, paragraaf 31). Het is goed om de hele paragraaf te lezen. En ik betwijfel of u tot dezelfde conclusie zult komen. Calvijn beschrijft situaties waarin het niet gaat om onveranderlijke en eeuwigdurende bepalingen. Hij schrijft over hoofddeksels, stilte, knielen en begraven. Ik citeer: 'Is religie dan in een linnen hoofddoek, zodat ze niet blootshoofds naar buiten gaat? Is het decreet dat ze moet zwijgen zo heilig dat het niet kan worden overtreden zonder een zeer grote zonde te begaan? Is er een mysterie verbonden aan het buigen van de knieën en het begraven van een lijk dat je niet kunt negeren zonder ervoor te betalen?' Calvijn zegt dan: 'Nee, zeker niet. . . . Er zijn ook omstandigheden waarin het voor haar niet minder passend is om te spreken dan om te zwijgen in andere omstandigheden. Even verder schrijft Calvijn: 'En als men daar uit onzorgvuldigheid en vergeetachtigheid iets verkeerds in heeft gedaan, dan is er geen zonde mee begaan; maar als dat gebeurt uit minachting voor de regels, dan is dat een verwerpelijke vorm van eigenaardigheid.' Tot zover Calvijn. Het komt mij voor dat dit incidentele spreken in plaats van zwijgen van de vrouw een heel andere context heeft dan het stilzwijgen in de gemeente waar de apostel Paulus over spreekt in zijn brief aan Timoteüs. <

Spannend. Wie zit hier met gekruiste voeten aan tafel? De schoenmaat lijkt op een man te wijzen. De verhoging van de tafel verbergt de rest als een naar beneden getrokken rolgordijn. Je ziet alleen twee broekspijpen, die onbedoeld een grote vlinderdas vormen. En je ziet goede sokken. Kan er niks over zeggen, beetje kleur geven. Gezien de poten is de stoel zo'n relaxte koffer die terugveert. Het moet voorbereid zijn om lange vergaderingen door te komen. Kan niet anders. Voeten praten, blijkt uit onderzoek van professor Geoff Beattie van de Universiteit van Manchester. Nou ja, niet letterlijk, maar de positie verklapt wel een paar dingen. Het blijkt dat mannen en vrouwen die liegen hun voeten onnatuurlijk stil houden. En die verlegen mensen bewegen veel met hun voeten. Dat lijkt hier niet het geval te zijn. Deze voetsteun straalt ongeduld uit, zoals: zijn we er klaar voor? Kan ik gaan? Maar dat begrijp je ook als je weet dat RIVM-directeur Jaap van Dissel bij de zoveelste technische briefing in de Tweede Kamer zit. Wie is er tenslotte niet klaar met het coronavirus?

log in met je e-mailadres

Het zijn roerige tijden. Wij brengen u betrouwbare informatie. Vanuit het geloof, de hoop en de liefde die ons drijven.