Dit is de beste raambekleding om warmte buiten te houden » Bouwwereld.nl

2021-11-29 06:48:00 By : Mr. Young Yao

Het koude weer verdwijnt langzaam en er komen steeds meer zonnige dagen voor in de plaats. Super aardig! Niet alleen voor ons humeur – want wie houdt er niet van een zonnige dag? – maar ook voor de energierekening. De verwarming kan uit en we laten de zon zijn werk doen. Voor je het weet is het huis erg warm en krijg je de warmte er niet uit! Heeft u al goede raambekleding aan de zonzijde van uw huis? We geven je graag wat tips!

In de slaapkamer wil je absoluut zorgen voor een goede bescherming tegen de zon, zeker als de zon er de hele dag op schijnt. Een te warme slaapkamer kan je nachtrust ernstig verstoren. Daarnaast komt een koele slaapkamer het beste tot zijn recht als je aan het opladen bent. Kijk bijvoorbeeld naar raambekleding die redelijk zonwerend is, zoals speciale rolgordijnen, of denk aan rolluiken aan de buitenzijde. Rolluiken zijn het makkelijkst te plaatsen voor de slaapkamer, omdat ze ook volledig verduisterend zijn. Zo heb je geen last van de vroege zonsopgang en slaap je de hele nacht door.

Heb je een thuiskantoor dat aan de zonnige kant ligt? Het kan hier in de zomer waarschijnlijk behoorlijk warm worden en de kamer volledig verduisteren is niet erg praktisch. Schermen zijn in dit geval een uitermate goede oplossing, omdat ze niet alleen de warmte buiten houden, maar ook het zonlicht. En dit alles zonder al het licht uit de kamer te verwijderen. Zo heb je een koele kamer met voldoende licht en krijg je veel privacy! Een fantastische oplossing voor kantoren, badkamers of zelfs slaapkamers, wat ook nog eens goed is voor de energierekening.

Je houdt het graag koel in de woonkamer, maar je wilt ook niet alles helemaal afsluiten. Natuurlijk kunt u altijd kiezen voor een luifel aan de buitenkant, maar ook als het gaat om raambekleding aan de binnenkant zijn er tal van mogelijkheden. Wat dacht u van bijvoorbeeld horizontale jaloezieën van aluminium of hout? Hiermee kun je gemakkelijk veel van het zonlicht buiten houden. Een andere optie voor deze kamer zijn plisségordijnen. Behalve dat ze erg functioneel en praktisch zijn, dragen ze ook bij aan het ontwerp. Ze zien er zeer elegant uit en houden tegelijkertijd de warmte buiten.

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Stuur me een e-mail als er nieuwe reacties zijn

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Dit voorjaar heeft het Voorjaarsakkoord/Platform ZEN drie keer een consultatie gehouden met experts over de nieuwe BENG-regelgeving. Dat leverde een lange lijst met vragen en antwoorden op. Lees ze in de Bouwspecial BENG… en verder 2021! 

Wil je alles weten over de beste methoden en technieken? Wilt u een overzicht ontvangen van de lambdawaarde van verschillende isolatiematerialen? Of bent u benieuwd naar de meest gebruikte isolatiematerialen, hun eigenschappen en toepassingsgebieden? Bestel dan hier de Bouw Speciaal Isolatie!