Dodelijk spuwende zebracobra die zijn prooi kan verblinden is op vrije voeten in North Carolina | Dagelijkse mail online

2021-11-29 06:49:47 By : Ms. Lillian Chu

Door Chris Ciaccia Voor Dailymail.Com

Gepubliceerd: 12:13 EST, 30 juni 2021 | Bijgewerkt: 14:14 EST, 30 juni 2021

Een zeer gevaarlijke zebracobra-slang is ontsnapt uit zijn huis en is op vrije voeten in Raleigh, North Carolina, zeiden functionarissen dinsdag.

De politie van Raleigh heeft de lokale bevolking gewaarschuwd om op te passen voor het giftige wezen nadat het aan de eigenaar was ontsnapt en maandag om 17:10 uur EST op een veranda werd gezien, volgens CBS-partner WNCN. 

De dierenambulance werd gebeld nadat deze in eerste instantie was gesignaleerd, maar tegen de tijd dat ze arriveerden, had de slang het gebied verlaten.

Zebracobra's staan ​​bekend om hun gevaarlijke gif en komen oorspronkelijk uit zuidelijk Afrika, waaronder Angola, Namibië en Zuid-Afrika.

Salina Locke, een dierenarts bij Avian and Exotic Animal Care in Raleigh, vertelde WRAL dat dit type cobra 'meestal niet bijt', maar de gifspray is 'zeer nauwkeurig en gaat recht in de ogen'.

Ze voegde eraan toe dat ze niet aanraadt om dit type huisdier als huisdier te houden, vanwege de risico's die eraan verbonden zijn. 

Als iemand met het gif werd geraakt, zouden ze pijn, zwelling, blaarvorming en in sommige gevallen weefselbeschadiging voelen, zei het African Snake Bite Institute.  

Een zeer gevaarlijke zebracobra is ontsnapt uit zijn huis en is op vrije voeten in Raleigh, North Carolina

Zebracobra's staan ​​bekend om hun gevaarlijke gif en komen oorspronkelijk uit zuidelijk Afrika, waaronder Angola, Namibië en Zuid-Afrika

Van spugende cobra's is bekend dat ze mensen bijten en hun gif wordt 'gemakkelijk geïnjecteerd', aldus het African Snakebite Institute.  

Zebracobra's worden beschouwd als schuwe slangen en verdedigen zichzelf alleen als ze gestrest zijn en spugen tot 9 voet weg, volgens WRAL, een lokaal Raleigh-nieuwsstation. 

Ze zijn meestal zwart of bruin van kleur met lichte dwarsbalken en gemiddeld 1,20 meter lang.   

Slangen zijn legaal als huisdier in North Carolina, maar ze moeten worden ingesloten.

De staatswet GS 14-417 van North Carolina luidt als volgt:

'Het is voor een persoon onwettig om een ​​giftig reptiel te bezitten, te bezitten, te gebruiken, te vervoeren of te verhandelen dat niet is gehuisvest in een stevige en veilige omheining. De omhuizingen moeten ontsnappings- en bijtvast zijn en een bedienbaar slot hebben.'

De politie heeft nog niet gezegd of de eigenaar van de slang, die nog niet is geïdentificeerd, in de zaak wordt vervolgd.

Als de zebracobra wordt gespot, hebben functionarissen van Raleigh de bewoners gewaarschuwd om uit de buurt van de glibberende slang te blijven en onmiddellijk 911 te bellen. 

Bewoners van de gemeenschap zeiden dat ze geen idee hadden dat een van hun buren giftige slangen had verzameld - en waren diep bezorgd over de bedreiging voor hun kinderen en huisdieren. Velen zeiden dat ze hun eigen achtertuinen en zwembaden vermeed totdat de slang werd gevangen.

'Het is behoorlijk alarmerend. Het lijkt een behoorlijk gevaarlijke slang, en honden houden ervan om in het gras te snuffelen en dingen te controleren', vertelde de lokale Mark Pavlic aan WRAL. 

"Het is een extreme zorg." 

Zebracobra's worden als schuwe slangen beschouwd en verdedigen zichzelf alleen als ze gestrest zijn en spugen tot wel 2 meter ver

De onderstaande opmerkingen zijn niet gemodereerd.

De standpunten die in de inhoud hierboven worden uitgedrukt, zijn die van onze gebruikers en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van MailOnline.

We accepteren geen reacties meer op dit artikel.

Witte Huis vertelt Amerikanen om hun booster-injectie te krijgen en waarschuwt dat het nog twee weken zal duren voordat de super-stam Omicron volledig wordt begrepen: het reisverbod van Biden voor acht Afrikaanse landen wordt van kracht als variant wordt gedetecteerd in Canada

Gepubliceerd door Associated Newspapers Ltd

Onderdeel van de Daily Mail, The Mail on Sunday & Metro Media Group