Amstelveen van voorheen (313) - Amstelveenz

2022-09-18 00:45:40 By : Mr. Tony Wang

Door • Amstelveenz • zondag 21 augustus 2022 om 20:19

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 313 een oude foto uit het Oude Dorp van Amstelveen, met daarop in het midden snackbar Pel.

Vorige week verscheen in deze rubriek een oude foto van snackbar De Vulkaan in de wijk Keizer Karelpark – en deze snackbar ofwel cafetaria/lunchroom in het Oude Dorp was ook beroemd. Zomers gingen veel Amstelveners er na het zwemmen in De Poeloever een ijsje halen.

Het pand was herkenbaar aan de zonneschermen en aan de gevel hing een reclamebord van Jel vruchtenlimonade. Links van de snackbar zat (met een steeg er tussen, ook wel de Fabriekssteeg) slijterij De Roemer en rechts  in het rijtje zaten onder andere kruidenier Splinter en groenteman Meijer. De karakteristieke panden werden in de jaren 60 gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Heeft u oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan uw oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Amstelveen / Buitenveldert - De muziek en bassen van het evenement The Streamers in het Olympisch Stadion zijn zaterdagavond in grote delen van Amstelveen goed te horen en zorgen bij diverse Amstelveners voor overlast.

Amstelveen - Nog voordat Museum JAN in het Oude Dorp vanmorgen open ging stond er al een lange rij wachtenden voor de museumdeur: dat het Amstelveense museum vandaag in samenwerking met Kunstveiling.nl gratis kunstobjecten en sieraden taxeert, is veel Amstelveners niet ontgaan.

Amstelveen - Met een service van burgemeester Tjapko Poppens tegen het internationaal vermaarde beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is zaterdagochtend de Nationale Sportweek officieel geopend. Amstelveen is dit jaar host van de Nationale Sportweek en het Stadsplein is omgetoverd tot beachterrein. 

Amstelveen - Beveiligers van warenhuis de Bijenkorf in winkelcentrum Stadshart Amstelveen hebben vrijdagavond met succes een winkeldief weten te pakken, die met meerdere gestolen jassen aan probeerde te ontsnappen door Rijksweg A9 op te rennen.

Amstelveen - De provincie Noord-Holland stelt 1,9 miljoen euro subsidie beschikbaar voor projecten die de natuur en het landschap van groengebied de Amstelscheg versterken. De Amstelscheg is een groengebied dat ligt ingeklemd tussen het stedelijke gebied van Amstelveen en Amsterdam Zuidoost.

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is dit jaar host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Vanaf vandaag (vrijdag 16 september) tot en met zondag 25 september 2022 kunnen Amstelveners gratis meedoen met tal van sport- en beweegactiviteiten.

Weten welke voorstellingen er spelen in Schouwburg Amstelveen. Bekijk hier de volledige agenda.

Lekker een filmpje pakken? Cinema Amstelveen toont ook deze week weer diverse films. Bekijk het overzicht.

Het Amstelveens Poppentheater is een professioneel jeugdtheater met een divers programma van poppen-, objecten- en beeldende theatervoorstellingen. Weten welke voorstellingen op het programma staan?

Platform C, het centrum voor Cultuur, Creativiteit en Communicatie, dat onder 1 dak is gevestigd in de cultuurstrip aan het Stadsplein, heeft een groot aanbod van activiteiten en cursussen.

In de Amstelveense filialen van Bibliotheek Amstelland is van alles te beleven. Weten wat?

© 2022 Amstelveenz | een Sera Business Design