Van gratis ijsjes tot gesloten deuren: zo spelen Deventerse ondernemers in op de hitte - indebuurt Deventer

2022-07-23 09:01:05 By : Mr. Leon Chen

De ene zaak gaat eerder dicht of sluit helemaal de deuren, terwijl andere ondernemers juist acties bedenken om te profiteren van deze hete dag. Zo spelen Deventer ondernemers in op de hitte.

Ja, het is warm vandaag. Zeg maar gerust: heet. De buitentemperatuur in Deventer tikt de 36 graden aan en lezers van indebuurt laten massaal zien hoe warm het ook binnen is. “Alles is dicht, er hangen lakens voor de ramen en verduisterende rolgordijnen en dan nog verduistergordijn, ik zit hier in het donker. Heb jammer genoeg geen zonwering. Hele huis is 27 graden, de hal 29.5 graden”, laat Colinda bijvoorbeeld weten. “Binnen 24 alles dicht en nig geen airco aan. Buiten onder de overkapping die op het zuiden ligt 40 graden”, aldus Ester.

Lees verder onder de Instagrampost.

‼️Besloten om de winkel dicht te laten‼️Beter voor uw gezondheid en de mijneTot morgen

Ondernemers in de stad hebben grotendeels de deuren open -of eerder dicht om de frisse aircolucht binnen te houden- om de enkeling te verwelkomen die toch even de winkel binnenwipt. Andere sluiten juist eerder de deuren. Restaurant Op de Keizer bijvoorbeeld, aan de deur hangt een briefje: ‘Wij sluiten vandaag om 15.00 uur’. Verschillende zaken houden de winkels helemaal dicht vanwege de hitte. “In verband met code oranje zijn wij dinsdag gesloten”, staat er bij Citysnack op een briefje. Even verderop briefjes met dezelfde strekking bij By Deem en Vila. Ook Cremido, de Fashion boutique for curvy ladies, laat weten dat de deuren gesloten blijven: “Het is beter voor uw en mijn gezondheid.”

Lees verder onder de foto’s.

De warmte wakkert juist bij andere ondernemers de creativiteit aan. Zo is bij Holycow de temperatuur de korting die je krijgt en scoor je bij Grand Café Samen een gratis raketijsje.

A post shared by Grand Cafe Samen Deventer (@grandcafesamen)

Drankje in je hand en je kindje(s) in het zand. Hoe simpel kan een topvakantiedag zijn. Vanaf woensdag 20 juli…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Deventer en blijf op de hoogte van alles over en rondom Deventer.

Wow! Deze luxe nieuwbouwappartementen vlakbij het centrum zijn nu te koop

Aangeboden door De Voordeelmarkt Deventer

Aangeboden door Paleis Het Loo

Aangeboden door De Voordeelmarkt Deventer

Pannenkoekenrestaurant Humpie Dumpie’s is open: ‘De enige ballen die je hier ziet, zijn die van de ballenbak’

Blijf op de hoogte van alles uit Deventer

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden