Kunstliefhebbers opgelet! Deze villa (€2,75 miljoen) herbergt een bijzondere collectie

2022-06-25 05:47:49 By : Mr. Richard Sun

Alle geeltjes nog an toe. Naast de opvallende gele papiertjes die elk kunstwerk begeleiden, is het het uitzicht over de westeinderplassen dat de aandacht trekt. Al is de villa op zichzelf ook niet mis.

De moderne villa is namelijk ontworpen door de bekende architect Paul de Ruiter, die in opdracht van het Cees Röling Family Fund dit bijzondere staaltje architectuur aan de oevers van de Westeinderplassen liet verrijzen.

Omdat het zo bijzonder is, toog Het Parool na afbouw in 2008 naar kunstzinnig Kudelstaart. 'Centraal in de vide hangt een levensgroot, blauw gekleurd portret van een meisje, van de Israëlische schilder Daniel Enkaoua. Het wordt van boven aangelicht door een op maat gemaakt daklicht. Museumconservatoren zouden nooit direct licht op een schilderij laten vallen, maar 'met dat soort dingen houd ik me niet zo bezig', zegt Röling laconiek. De Ruiter deed dat wel, en ontwierp voor de ramen een dubbele zonwering, binnen en buiten, die automatisch naar beneden zakt als de lichtintensiteit in huis te hoog wordt voor de schilderijen,' noteerde de journalist van dienst, duidelijk onder de indruk.

Doel van het huis was namelijk niet alleen om er te wonen maar ook om er de uitgebreide kunstcollectie van Cees Röling te stallen. Hij is de achterneef van Mathijs Röling, die ook wel ‘de jongste van de oude meesters’ wordt genoemd.

Het grootste mysterie in dit huis betreft toch wel de immense hoeveelheid gele kladblaadjes aan de muur. Alsof Röling geen geld meer had voor degelijk informatiebordjes. Nou ja, net als de kunst collectie zullen de geeltjes wel met de eigenaar meeverhuizen. Dus daar heeft u geen last van.

Afijn, het uitzicht, de ongetwijfeld waardevolle kunstverzameling én de wens om daartussen te wonen zorgen dat dit pand is wat het is. Overigens naar tevredenheid van Röling zelf die er zo'n 14 à 15 jaar van kon genieten. Hoewel, tegenover Het Parool liet Röling die fortuin maakte als importeur van damesmode wel een puntje van kritiek horen.

'Het enige wat ik mis is mijn oude slaapkamer,'Wie de slaapkamer in ditt huis ziet, kan zich dat nauwelijks voorstellen. Kijkt u zelf maar.

/script>