In de tropische hitte de weg op? Met deze tips houd je onderweg het hoofd koel - Dagblad van het Noorden

2022-07-02 05:28:54 By : Mr. Jason Huang

Goed drinken is belangrijk bij warm weer

Zet voordat je gaat rijden de deuren of ramen van je auto open. Op die manier kan de ergste warmte vast ontsnappen. Want al bij een aangename buitentemperatuur van 24 graden loopt het kwik in een geparkeerde auto binnen een half uur al op naar 43 graden.

Neem voldoende flessen drinkwater mee in de auto en drink regelmatig. Vooral kleine kinderen drogen snel uit.

Lange files zijn extra vervelend als het erg warm is. Check voor je wegrijdt nog even de verkeersinformatie via de app van de ANWB of Waze ( iO / Android ) en kies vervolgens de optimale route waarbij je niet in de file(s) belandt.

Probeer de airconditioning niet kouder te zetten dan 6 graden Celsius onder de buitentemperatuur. Daarmee voorkom je klachten als verkoudheid, hoofd- en keelpijn te voorkomen. Grote temperatuurverschillen zijn ongezond.

Zorg voor een aangenamere temperatuur in de auto door de zijramen van de auto af te dekken met een zonnescherm of handdoek.

Leg een paraplu in je kofferbak – en die is niet bedoeld voor een plotselinge onweersbui. Stel, je krijgt pech, dan moet je de auto uit en onder een paraplu ben je dan beter beschermd tegen de brandende zon.

Je laat geen medepassagiers achter in een auto, dus ook geen huisdieren. Met name honden kunnen slecht tegen de hitte, omdat ze minder goed zweten dan wij. Ze raken warmte kwijt via hun tong en hun voetzolen

Voordat je gaat rijden: doe aan één kant een raam open als je bij de auto bent, in plaats van alle ramen. Ga daarna de deur aan de andere kant wapperen: enkele keren de deur open en dichtdoen is al genoeg. In een auto met een binnentemperatuur van meer dan 40 graden zal de temperatuur snel met ongeveer acht graden zakken.

Release: 72fdce592f6cac2585334cdbffc52d97ea772303

op">Top