Populairste soorten buitenzonwering van 2022 » Bouwwereld.nl

2022-05-22 00:46:08 By : Mr. Ronny Liao

Buitenzonwering is onmisbaar. Het zorgt voor schaduw in huis, waardoor de binnentemperatuur lager blijft in de zomer. Er zijn ook vormen van zonwering verkrijgbaar die daarnaast een koele schaduwplek creëren op het terras. Hieronder staat een kort overzicht van de populairste soorten buitenzonwering van 2022. Alvast een tipje van de sluier: de parasol komt niet meer in het rijtje voor.

Een knikarmscherm wordt ook wel een terrasscherm of zonnescherm genoemd. De armen van het scherm knikken en kunnen zo naar binnen en buiten bewegen. Hierdoor gaat het in- en uitvouwen erg soepel en blijft het geheel compact. Door de ruime uitval kan er optimaal gebruik worden gemaakt van het terras. Er staat geen vervelende parasolvoet meer in de weg! Deze zonwering zorgt zowel buiten als binnen voor verkoeling. Het schaduwdoek houdt de warme zonnestralen goed tegen en creëert schaduw op het hele terras. Bovendien is een knikarmscherm gemakkelijk elektrisch te bedienen. Er zijn zelfs terrasschermen verkrijgbaar met windbeveiliging. Dit is een ingebouwde sensor die aanvoelt wanneer het hard waait. Zodra de sensor beweging voelt, zal het scherm automatisch sluiten. Dit is erg gemakkelijk en zorgt er tegelijkertijd voor dat beschadigingen worden voorkomen. Dit soort kwalitatieve knikarmschermen (en andere zonwering) zijn online verkrijgbaar op Degalux.com.

Wanneer de buitenzonwering enkel schaduw in huis moet creëren, is een uitvalscherm een mooie optie. Deze zonwering maakt een scherpe hoek, waardoor je er niet onder kunt zitten. Het zorgt voor meer privacy in huis zonder een opgesloten gevoel te krijgen. Bovendien heeft het een sfeervolle uitstraling.

Ook screens zijn in 2022 heel erg populair. Dit komt onder andere door de moderne look, de effectiviteit en het compacte design. Screens zijn zonwerende doeken die vlak tegen de buitenkant van de ramen worden bevestigd en verticaal bewegen. Omdat de doeken zo goed aansluiten op de ramen, blijft de binnentemperatuur in de zomer een stuk lager. Het doek laat wel daglicht binnen, maar houdt schitteringen en felle zonnestralen tegen. Screens zijn dus niet zo verduisterend als rolluiken. Je kunt van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Deze moderne zonwering zorgt dus voor veel privacy.

Naast de standaard screens zijn er ook ritsscreens verkrijgbaar. Deze vorm van buitenzonwering is windvast. Het doek is namelijk verbonden aan de zijgeleiders door middel van een soort rits.

De laatste trend gaat over duurzame solar zonwering. In 2022 worden elektrische screens en schermen op zonne-energie nog populairder. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar op lange termijn ook voordeliger dan normale elektrische bediening.

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Breng me op de hoogte van nieuwe reacties via e-mail

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij alle Bouwspecials al gelezen? Bestel ze nu met korting in één pakket! In dit pakket vind je de specials: brandveiligheid, circulair bouwen en ontwerpen, isolatie, BENG-bouwen en gevels.

Onbeperkt toegang tot  Premium   artikelen en Bouwwereld digitaal lezen?

Dat kan al vanaf  € 7,29 per maand.