Persbericht - Een professionele vergaderruimte inrichten; houd hier rekening mee - MT/Sprout

2022-05-22 00:45:34 By : Ms. Tracy Zhou

Geen producten in je winkelwagen.

Persbericht - Het inrichten van professionele ruimtes vraagt om een andere kijk dan het inrichten van woningen. De nadruk moet liggen op een zakelijke en rustige sfeer, waar focus centraal staat. Het is niet de bedoeling dat factoren als decoraties of andere aankleding de aandacht op zich eist, maar dat betekent natuurlijk niet dat deze ruimtes sfeerloos hoeven te zijn. We geven je graag wat aanwijzingen waar je op moet letten bij het inrichten van vergaderruimtes, zodat men hier comfortabel te werk kan gaan.

Licht in een ruimte moet je niet onderschatten. Als het te donker is zal men snel inkakken, waardoor de focus verdwijnt. Bij te veel licht raakt je personeel overprikkeld, wat efficiënt samenwerken ook moeilijker maakt. Zorg dus voor goede ledverlichting wat dimbaar is, zodat men het naar seizoen, dagdeel of smaak kan aanpassen. Ook is het verstandig om meerdere ramen te hebben waar daglicht doorheen komt. Dit geeft een luchtigere sfeer aan de ruimte, waardoor men zich sneller op zijn gemak voelt. Met ietwat transparante rolgordijnen zorg je ervoor dat de zon niet in hun ogen of op hun beeldscherm schijnt. Je kunt verschillende opties bekijken via mnprojecten.nl.

De werkplek kun je op meerdere manieren inrichten. Het ligt natuurlijk aan het doel van de vergaderruimte. Wil je dat men deze vergaderruimte enkel gebruikt voor vergaderingen of ook om samen productief te kunnen werken? Je zal een beamer of smartboard moeten ophangen zodat iedereen naar presentaties kan kijken en de bureaus of zitplekken hierop moeten inrichten. Vergeet niet om meerdere stopcontacten te plaatsen rondom de zitplekken (bijvoorbeeld in het midden van de tafel of onder de bureaus) zodat niemand zonder stroom komt te zitten.

Natuurlijk is het belangrijk dat het kantoor professioneel ingericht is en geen gekke decoraties heeft die alleen maar kunnen afleiden. Dat betekent echter niet dat het saai hoeft te zijn. Je kunt wat grote kamerplanten in de vergaderruimte plaatsen in gezellige plantenpotten, die voor wat meer sfeer zorgen. Kies makkelijke planten die weinig verzorging nodig hebben en vraag aan één of twee collega’s om deze verzorging op zich te nemen. Zo weet je zeker dat ze er altijd mooi bijstaan en ook niet te veel water krijgen. Ook kun je wat gave schilderijen ophangen die qua uitstraling goed bij het bedrijf passen. Zo kun je wat kleur toevoegen aan de ruimte en het iets minder formeel maken.