Vrienden Pim en Jeroen starten samen Roelofs & Janssen Schaduwmakers | Arenalokaal.nl

2021-12-14 16:47:47 By : Ms. Kelly Bai

GRAVE - Vrienden Pim Roelofs uit Grave en Jeroen Janssen uit Velp zijn recentelijk hun eigen bedrijf gestart: Roelofs & Janssen Schaduwmakers. De naam verraadt al wat ze doen. De twee helpen mensen met allerlei soorten bescherming tegen de zon; binnenkant en buitenkant. Door de combinatie van hun jarenlange ervaring en de A-merken waarmee ze werken, hebben ze voor iedereen een oplossing. Waar veel bouwmarkten de verkoop en montage van zonwering 'erbij' doen, richten Pim en Jeroen zich hier volledig op. “Wij zijn hierin gespecialiseerd.”

Jeroen Janssen en Pim Roelofs van Schaduwmakers.

Pim leert het vak in de winkel van zijn ouders, het voormalige Raamdecor Roelofs in Grave. "Als hun zoon ben ik getuige geweest van de groei van de winkel", zegt hij. “Ik begon te helpen toen ik 16 was. In de loop der jaren ben ik steeds meer gaan doen.” In 2016 gaat Pim's vader Wim met pensioen en verandert de winkel van eigenaar. “Later ben ik mijn eigen doe-het-zelfzaak begonnen”, vervolgt hij. “Ik plaats best veel zonwering. Met z'n tweeën is het makkelijker. Dat werkt beter dan in je eentje. Dan wil je iemand waarop je kunt bouwen en die zijn beloften nakomt.” Zo komt Jeroen in beeld. “Door mijn eerste tijdelijke baan zo’n twintig jaar geleden kwam ik per ongeluk in de zonwering terecht”, blikt hij terug. “Sindsdien is het altijd een onderdeel van mijn werk geweest. Ik heb Pim leren kennen in de winkel van zijn vader. We werken al jaren samen. We weten wat elkaar te bieden heeft en we helpen elkaar ook bij de verbouwing van onze eigen woning.”

Altijd maatwerk Het duo kiest ervoor om zonder fysieke winkel te beginnen. “Wij zijn niet het type om de hele dag in een winkel te staan”, legt Jeroen uit. “Dan moet je personeel aannemen. Daarnaast heb je een showroom nodig om alle mogelijkheden te laten zien.” Pim en Jeroen vinden het prettiger om naar mensen toe te gaan. “Ze hoeven het huis niet uit”, vult Pim aan. “We kunnen ook alles meenemen wat je in een winkel ziet. Het voordeel is dat we direct ter plaatse zijn om de mogelijkheden concreet te bespreken. Zonwering is altijd maatwerk. In een vrijblijvend gesprek inventariseren we de wensen van de klant en ontvang je direct een offerte, zodat je weet waar je aan toe bent. Wij gaan altijd voor kwaliteit. Wij vinden het belangrijk om een ​​goed product af te leveren. Daarom werken we ook met A-merken.”

Meer dan alleen zonbescherming Pim en Jeroen hebben allebei veel doe-het-zelfervaring. Het gaat verder dan het plaatsen van zonwering. Ook kunnen ze een dakkapel plaatsen, een overkapping plaatsen of een tuinhuisje bouwen. “We denken echt mee met de klant”, legt Pim uit. “Als we bijvoorbeeld bij het opmeten van een rolluik zien dat een kozijn rot is, kunnen we deze op verzoek van de klant ook vervangen. We bieden dus meer dan alleen zonbescherming. Ook voor de klussen eromheen kun je bij ons terecht.”

Veelzeggende naam Het bedrijf heet Roelofs & Janssen Schaduwmakers. “Een naam die je niet overal hoort en die je goed herinnert”, vindt Pim. “Eigenlijk is het ook wat we doen: we creëren schaduw. Dat kan op allerlei manieren, van rolluiken en screens tot houten jaloezieën en rolgordijnen, maar ook een lamellendak.”

Roelofs & Janssen Schaduwmakers is op verschillende manieren te bereiken. Bijvoorbeeld via het formulier op www.de-shadowmakers.nl. U kunt ook een mail sturen naar info@de-shadowmakers.nl en bellen met Pim (06-55538463) of Jeroen (06-17332984). De heren hebben alvast een eerste advies voor iedereen. “Wilt u volgende zomer verzekerd zijn van schaduw? Dan is het verstandig om nu te bestellen, zodat we alles op tijd kunnen plaatsen.”