HEWO Raamdecoratie binnen 40 jaar uitgegroeid tot een internationale speler - Groninger Krant

2021-12-14 16:46:24 By : Ms. Cindy Wang

WEERT – Begonnen als stacaravaninrichter is HEWO Raamdecoration BV na een kleine veertig jaar uitgegroeid tot één van de grootste online raamdecoratiewinkels van Nederland en België.

In november 1983 startte Henk Wouters HEWO Raamdecoratie vanuit zijn kleine garage in Weert. Als stoffeerder bezocht hij klanten op locatie en voorzag hen van advies. Nu, ruim 35 jaar later, is HEWO Raamdecoratie uitgegroeid tot een toonaangevende speler in binnen- en buitenland. Onder leiding van Henk en Marlie Wouters heeft het bedrijf 15 vakmensen in dienst en heeft het een eigen fabriek waar rolgordijnen en andere raamdecoratie op maat worden ontworpen en geproduceerd.

Waar Henk in de jaren '80 klanten in een busje bezocht om hen te adviseren, worden ze tegenwoordig ontvangen in een heuse showroom in de fabriek. En bestellen gaat tegenwoordig gewoon via internet: HEWO maakt gebruik van verschillende webshops met tal van mogelijkheden voor verkoop. “We bieden een groot aantal raamdecoratie aan, waaronder rolgordijnen, duorolgordijnen, raamverdelers, zonwering en paneelgordijnen”, vat Henk samen.

“En doordat we zelf ontwerpen, kunnen we de kwaliteit van het product beter garanderen. We kunnen ervoor zorgen dat iets beter loopt of rolt en stemmen de stoffen meer af op de wensen van de consument", zegt Henk. "En we gebruiken vooral polyester stoffen. Deze zijn vrijwel altijd krimpvrij, kleurvast en wasbaar en gaan lang mee. Daarnaast bieden we een gratis kleurstalenservice zodat klanten in hun eigen lichte omgeving de look en feel van een stof voor hun raamdecoratie kunnen ervaren.”

De nieuwste trends zijn vooral duo-rolgordijnen, weet Henk. “Daar spelen we op in door direct de nieuwste kleuren te ontwerpen. We houden trendwatchers nauwlettend in de gaten, bezoeken internationale beurzen en kijken wat er speelt. Je moet er rekening mee houden dat wat nu mode is eigenlijk twee jaar van tevoren begint te spelen.” Dankzij hun expertise kan HEWO Raamdecoratie goed inspelen op de markt en verkopen zij onder andere het best verkochte duo rolgordijn op maat. “En onze klanten kunnen echt vertrouwen op kwaliteit”, benadrukt Henk. “Elk rolgordijn wordt altijd uitgerold en uitgebreid getest.”

De Groninger Krant brengt nieuws, tips en persoonlijke verhalen uit Groningen dichterbij. Wij zijn een onafhankelijke krant zonder politieke banden. Columns en andere (ingezonden) berichten geven niet de mening van de redactie weer. Heb je een warm hart voor onafhankelijke journalistiek? Word dan vriend van de Groninger Krant!

Wilt u uw bedrijf, product of dienst in Groningen onder de aandacht brengen? Voeg direct uw persbericht toe en houd de website in de gaten!