'Release oprolbare OLED-tv LG heeft mogelijk weer vertraging opgelopen door lage opbrengsten' - Beeld en geluid - Nieuws - Tweakers

2021-12-14 16:43:50 By : Mr. Ryan Lau

De release van de oprolbare 65-inch oled-tv van LG, die begin dit jaar opnieuw te zien was op CES, loopt mogelijk opnieuw vertraging op. Volgens het Koreaanse nieuwsmedium The Elec heeft dit te maken met lage opbrengsten vanwege de kwetsbaarheid van de dunne glazen. substraten.

The Elec meldt dat bronnen uit de industrie aangeven dat LG Display zeer dunne glassubstraten gebruikt, minder dan 0,2 mm dik, voor zijn oprolbare panelen. Dit betekent niet alleen dat de opbrengsten zijn gedaald, ook de kwetsbaarheid van de substraten is een probleem. Als oplossing probeert LG Display naar verluidt een flexibele plastic coating toe te voegen in plaats van glas. Dit zijn polyimidesubstraten. Dit zou de panelen lichter en flexibeler kunnen maken, maar ook gevoeliger voor krassen.

LG maakte begin dit jaar bekend dat de oprolbare oled tv uiterlijk deze zomer op de markt komt. Deze RX is een 65 inch OLED TV die erg lijkt op de R9 televisie, de oprolbare 65 inch OLED TV die LG op CES 2019 liet zien. De R9 is echter nooit op de markt verschenen. Het kan zijn dat de RX een bijna identieke versie van de R9 is, met alleen bijgewerkte software. De RX-televisie zou zestigduizend euro moeten kosten. LG toonde op de CES van dit jaar ook een oprolbaar scherm dat niet oprolt zoals de RX, maar van boven naar beneden.

Sharp toonde in november vorig jaar ook een prototype van een oprolbare OLED-tv. Dit is een relatief kleine televisie met een diagonaal van 30". In tegenstelling tot de LG Display panelen is dit een OLED paneel op basis van RGB subpixels, maar van deze televisie is nog geen productieversie uitgebracht.

Prototypes van flexibele oled-schermen bestaan ​​al jaren, maar het uitbrengen van een oprolbare oled-tv is niet zo eenvoudig, omdat het een hele uitdaging is om te voorkomen dat het scherm tijdens het oprollen beschadigd raakt.

Innovatieve technologie op CES

Kleiner, platter en oprolbaar in de herkansing

Het begin van de oprolbare ole-revolutie

[Opmerking aangepast door Khil op 17 maart 2020 11:57]

[Reactie aangepast door batterijen4ever op 17 maart 2020 11:28]

Op dit item kan niet worden gereageerd.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True