Quinten is manager van Broeder Lazarus: 'Je kunt hier allerlei toffe (drank)spelletjes spelen' - indebuurt Delft

2022-07-23 09:04:31 By : Ms. Angel Fan

Vraag Quinten Deelen (27) naar sterke kroegverhalen en hij trekt moeiteloos een blik met steengoede anekdotes open. Niet omdat hij zelf al zo lang in de horeca werkt, maar juist omdat hij er veelvoudig te vinden was. Ondanks zijn gebrek aan ervaring is hij nu baas van een kroeg: Broeder Lazarus. Hoe dat komt? Wij zijn erachter.

Nog niet van Broeder Lazarus gehoord? Dat kan, want het is een relatief nieuwe kroeg in Delft. “We gingen in oktober 2019 open, alleen moesten helaas door corona na een paar maanden de deuren alweer sluiten”, vertelt Quinten. “Dat was jammer. Maar gelukkig mogen we inmiddels bijna weer open.”

Broeder Lazarus is een kroeg met een middeleeuws uiterlijk. Het gebouw komt uit 1563 en vroeger was het een stadsvondelingenhuis. De afgelopen jaren werd het gebruikt als zalenverhuur en hoorde het bij Stadsherberg de Mol. Quinten legt uit: “Uiteindelijk bleek dat deze zaal niet zo vaak werd verhuurd. Dus er is gekozen om deze om te bouwen tot een kroeg.” Ondanks dat het oorspronkelijk een zaal van restaurant De Mol is, staat de kroeg hier los van. “De looks van De Mol zijn er nog, zoals de grote houten balken. Maar er hangt hier bijvoorbeeld wel een grote geluidsinstallatie.”

De tekst gaat verder onder de foto

Hoe komt Quinten hier nou precies terecht? Hij legt uit: ” Dat komt door de eerder genoemde geluidsinstallatie. Die heb ik tijdens mijn vorige baan verkocht aan de eigenaar van het pand. Ik heb hem ook geïnstalleerd en onderhouden. Zo hebben we contact gehouden. Uiteindelijk vroeg de eigenaar of ik interesse had om de kroeg te runnen. Ik ben er echt ingerold want ik heb helemaal geen horecaervaring.”

Quinten heeft nog nooit achter de bar gestaan, laat staan eigen kroeg gerund. Hij heeft wel al tien jaar een eigen bedrijf dat dj’s verhuurd. “Ik weet heel goed hoe je een feestje moet organiseren én ik heb bergen uitgaanservaring. Tegen praktische zaken zal ik vast nog aanlopen, maar tot nu toe gaat het goed.”

Tekst gaat verder onder de foto

Van zijn uitgaanservaring heeft Quinten nu wel profijt. “We proberen vernieuwend en betaalbaar te zijn. Ons motto is: ‘uitgaan voor een middeleeuwse prijs’. Zo is een bijvoorbeeld biertje € 2,-.” Bij Broeder Lazarus kun je allerlei (drank)spelletjes spelen zoals: bierpong, roulette, poker en we hebben een boomstam met spijkers en een hamer.

“Ook willen we verschillende soorten avonden organiseren. Denk aan: speeddate avonden, salsa avonden, silent disco’s etc. We willen onze doelgroep van 18 jaar tot 38 jaar oud een volledige avond uit bieden”, vertelt Quinten.

Vanavond is het eindelijk zo ver voor Quinten en zijn kroeg. “We hebben vrijdagavond (11 juni 2021) een openingsfeest. Er mogen 50 mensen komen en je kunt ter plekke reserveren. Mits je natuurlijk geen klachten hebt. Vol is vol!

Broeder Lazarus is voorlopig elke vrijdag en zaterdagavond geopend van 18.00 tot 22.00 uur. Mochten de regels versoepelen dan worden de openingstijden uitgebreid naar 01.00 uur.

Veel doorgroeimogelijkheden, werkuren in overleg, een groep gezellige collega’s die ontzettend hecht zijn en een werkgever die kijkt naar jouw…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Delft en blijf op de hoogte van alles over en rondom Delft.

Je eigen stad in 24 uur: deze dingen moet je als Delftenaar gedaan hebben

Aangeboden door Kinderopvang de Lange Keizer

Delftenaar Robert verhuist naar Canada: ‘Ik ga míjn Delft wel missen’

Blijf op de hoogte van alles uit Delft

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden