''We zijn een verlengstuk van Wehlton Nederland''

2022-05-28 07:25:20 By : Ms. sunshine ST

Experts in maatwerk van houten raambekleding. Zo noemt raamspecialist en groothandel Wehlton zich. Sinds kort heeft het bedrijf ook een vestiging in België, die op zelfstandige basis gerund wordt door Jos Stevens en zijn vrouw Monique. Onlangs werd de nieuwe vestiging feestelijk geopend!

Zelfstandig Belgische agent voor Wehlton Jos Stevens in de nieuwe showroom in Maaseik-Wurfeld.

Jos Stevens heeft verre van ervaring in de raamdecoratie branche. Jaren werkte hij in de cementindustrie, maar wegens re-organisaties bij zijn destijdse werkgever wist Jos dat hij daar zijn pensioen niet ging halen. Ondertussen was hij met zijn vrouw Monique voor zijn eigen woning op zoek naar shutters. ''Via, via vonden we onze Wehlton shutters. Prachtig afgewerkt, veel keuze en een sfeervol product. Kortom, we waren hier heel enthousiast over.''

Vooraf kwam iemand van Wehlton op locatie inmeten. Men raakte met elkaar in gesprek en de raamdecoratiespecialist deelde enkele ambities voor zijn bedrijf met Jos. ''Ik kreeg nadien het visitekaartje en dat heb ik altijd bewaard. Na een jaar heb ik contact gezocht en bespraken we de mogelijkheden voor een eventuele Wehlton tak in België. Zo is mijn avontuur met het 'shutters&blindsmerk' begonnen, bij mij thuis!''

Een blik in de showroom waar links de woodweaves en rechts shutters te zien zijn.

Zwetende handen De bevlogen zelfstandige agent ziet genoeg mogelijkheden in zijn land. ''We zijn een verlengstuk voor Wehlton in Schagen (Nederland). Het is ook een bewuste keuze geweest om zelfstandige te zijn. Ik startte mijn avontuur met zwetende handen en een stalenkoffer; koude aquisitie. Dit vond ik best spannend, maar ondertussen heb ik – ondanks Covid - toch al een vrij groot klantenbestand en nog genoeg potentieel” Dat laatste betreft dan vooral regio Vlaanderen, maar ook Nederlands Limburg.

Trends Wehlton gaat mee met de huidige trends en speelt hierop in door de trendkleuren toe te passen in de producten. Zo vielen de Woodweaves direct op in de showroom, gepresenteerd in bohemian looks: zachte, warme kleuren in 'Ibiza style'. ''Het is een nieuw product,'' vertelt Jos. ''Eigenlijk niet, want het was enige jaren geleden ook al op de markt, maar het heeft een retour genomen. De geweven, houten rol- en vouwgordijnen zijn een echt sfeerproduct, dat veel gezelligheid, warmte en Mediterraanse lichtfiltering toevoegt in het interieur.'' Ze zijn verkrijgbaar in 30 kleuren, vijf weefstructuren en diverse biesmogelijkheden.

Volgens de enthousiaste Belgische agent is de bamboe jaloezie zijn best lopende en meest gewilde product. ''Reden hiervan is de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Mooi product, met nerfstructuur voor een goede prijs. Daarnaast geeft Wehlton ook nog eens drie jaar garantie op haar producten, dat de service uitstekend maakt!''

Ook kan Wehlton kennis bieden voor electrische bediening en adviseren welke motoren het best bij de betreffende domotica systemen passen, desgewenst op locatie.

Open Deur Afgelopen 19 en 20 maart werd de opening gevierd van de Belgische vestiging via open deur dagen. ''Vrienden, familieleden en klanten zijn op bezoek geweest en

konden ons nieuwe pand en de showroom bezichtigen. De bezoekers reageerden zeer enthousiast en vinden het tegelijkertijd een gezellige plek om klanten te ontvangen, en om trainingen en cursussen te organiseren,'' besluit Jos.

Meer informatie: Wehlton België Jos Stevens Schoorstraat 20b 3680 Maaseik-Wurfeld jos@wehlton.be  www.wehlton.com 

Publicatiedatum: do 28 apr 2022 Auteur: Marie-Elise Bruins Slot © Wonen360.nl

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | Wonen360.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.