VIDEO: De Radiobeurs en Get Back bedienen vinyl-liefhebbers - DordtCentraal | Gratis huis-aan-huis-krant voor Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht.

2022-07-23 09:01:49 By : Ms. vicky zhou

reageer als eerst do 2 jun 2022

DORDRECHT – Liefhebbers van vinylplaten, en dat zijn er steeds meer, kunnen hun hart ophalen op vinyl-zaterdagen die De Radiobeurs organiseert in samenwerking met Get Back Music. Afgelopen zaterdag was de eerste, komende zaterdag 4 juni de tweede. (Foto: Stolk Fotografie)

Wat Peter Louter betreft worden de vinyl-dagen de start van vaker terugkerende themamiddagen bij De Radiobeurs, de beeld- en geluidspecialist op de Voorstraat. “Achterin onze winkel hebben we een bioscoopje. Daar zetten we op de vinyldagen een paar draaitafels neer en vertonen we beelden van het productieproces van platen. Audio-expert Theo Wubbolts, die jarenlang hoofdredacteur was van vakblad Hifi Video Test, geeft een presentatie. Dat wordt interessant, want die man heeft zo’n beetje elke hifi-producent ter wereld die er een beetje toe doet bezocht.”

Themamiddagen over hoofdtelefoons. Over speakers. Ideeën genoeg. Maar deze twee zaterdagen staat dus eerst de draaitafel centraal bij De Radiobeurs. De Dordtse speciaalzaak (sinds 1935) verkoopt ze van de merken Pro-ject, Thorens, Elipson en McIntosch. Dat vinyl al jaren aan een (weder)opmars bezig is, merkt ook Peter Louter. En hij begrijpt het ook goed. “Een plaat luisteren is een compleet andere luisterervaring dan nummers streamen op je telefoon. Het is het ritueel van de naald op de plaat zetten, met aandacht een heel album luisteren. De sound. Het is mooi om te zien dat juist jeugd voor vinyl valt. Ze plannen avondjes en gaan dan samen platen luisteren.”

Voor de vinyl-dagen zocht De Radiobeurs de samenwerking Get Back Music, de ruim gesorteerde platenzaak, een paar honderd meter verder op de Voorstraat (Noord). De winkel heropende eind 2020 met een nieuwe eigenaar en in een prachtig gerenoveerd historisch pand. De eigenaar komt komende zaterdag met een ruime collectie tweedehands en nieuw vinyl, heel veel klassiekers van de afgelopen decennia worden weer herperst, naar De Radiobeurs. Liefhebbers zijn zaterdag 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur welkom op Voorstraat 366-370. Ze kunnen hun vragen over draaitafels en vinyl stellen aan experts, hun eigen platenspeler laten controleren én profiteren van 10 procent korting op de aankoop van een nieuw exemplaar en/of vinyl albums.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

5 mogelijkheden voor wie geld wil verdienen met crypto

Gebruik van rush poppers neemt toe in Nederland

Kies voor een rugzak die een leven lang mee kan gaan zoals een Eastpak en profiteer van duurzaamheid en comfort

Haal overdag voldoende licht in huis met een velux dakraam en combineer  met een velux rolgordijn voor een optimale nachtrust

Deze aanpassingen verhogen de waarde van een huis

Steeds vaker letsel onder e-bikers en scooterrijders bij aanrijding

DRECHTSTEDEN –  De FNV en het CNV hebben een akkoord bereikt met Blue Amigo (voorheen Waterbus) over een cao. In ...

DORDRECHT – De GGD’en zijn door minister Kuipers gevraagd om in het kader van de komende coronavaccinatiecampagne in het najaar ...

06-07-2022 Sija Valk – Van Herwijnen

06-07-2022 Josephine Senders – Goulooze

06-07-2022 Hendrik Jan Tazelaar

06-07-2022 Pieter Cornelis Luyendijk

06-07-2022 Nellie Brand – Nispeling

06-07-2022 Aafke van der Laan – Schepers

20-07-2022 Marco Gerardus Adrianus Aanen

06-07-2022 Flora van Arkel – Hazebroek

06-07-2022 Johanna Wilhelmina Albertina Stijns – van Dassen