Te warm? Daar kun je iets aan doen!

2022-08-14 05:09:11 By : Mr. Edgar Zhou

Meld je aan voor een gepersonaliseerde ervaring!

Ontdek Test Aankoop voor slechts €2

Eerste werk is ’s nachts zo veel mogelijk ventileren en verluchten. Zet indien mogelijk de ramen aan weerszijden van je woning tegen elkaar open, dat koelt beter af dan wanneer je de ramen slechts aan één kant opent. Aangezien warmte stijgt, zet je het best ook de ramen open op de bovenverdiepingen, zodat er nog meer luchtstromen ontstaan waardoor de warmte beter weg kan. Heb je een ventilatiesysteem in huis, dan kun je die eventueel een poosje in een hogere stand zetten. Maar vensters openzetten blijft het allerbelangrijkst.

Vermijd zo veel mogelijk dat zonlicht via de ramen binnenvalt. Doe dus de luiken toe en trek de gordijnen dicht van ramen die pal in de zon staan. Het beste is echter een zonwering aan de buitenkant, zoals automatische rolgordijnen, rolluiken of een zonnetent. Heb je die niet, dan kun je ondoorzichtige doeken ophangen voor de ramen aan de zonnekant (de opwarming is het grootst ’s avonds, dus aan de westkant van je woning).

Nog meer tips bij warm weer? Ga naar ons dossier over oververhitting.

Deze techniek raden we je niet per se aan...

Sneller afkoelen bij warm weer? Dan kijk je misschien uit naar andere oplossingen om het thuis koeler te maken.

Een ventilator kan een aangenaam verfrissend gevoel geven, vooral in combinatie met verneveling: als het toestel uitgerust is met een waterreservoir of als je er een vochtige doek voor hangt. De temperatuur zakt hier echter niet door. Zodra de ventilator stopt met draaien, verdwijnt het verkoelende effect.

Een aircosysteem brengt de temperatuur in je huis wél echt naar beneden. Wij bespreken de verschillende soorten airco in onze koopgids. Wij hebben de populaire mobiele aircotoestellen voor je getest. 

Alle contactgegevens Ma tot vr 9-12.30u / 13-17u (vr tot 16u)

Meld je aan om deze actie te kunnen uitvoeren.