Sven Nys bekritiseert WK: "Niet eerlijk dat Van Aert en Van der Poel betaald worden" | FietsenFlash

2021-11-29 07:24:24 By : Ms. Alice Zhang

Sven Nys is geen fan van de hervormingen in het veldrijden. Niet vanaf het begin. De voormalig wereldkampioen heeft vooral kritiek op het WK, dat volgens hem al het andere wegduwt. “En er wordt startgeld betaald aan Wout van Aert en Mathieu van der Poel”, weet hij. "Dat kun je de andere renners en renners, die met lege handen blijven staan, niet aandoen."

Helaas moet ik vandaag zeggen dat al mijn voorspellingen van twee jaar geleden met betrekking tot de hervorming in het veldrijden zijn uitgekomen. Zo verdrietig en pijnlijk om dit te zien gebeuren.

— Sven Nys (@sven_nys) 20 november 2021

Sven, vertel me eens over die tweet. Wat zit er op je lever? “Letterlijk wat ik tweette. Dat de hervormingen alleen maar verliezers hebben opgeleverd. Dat werd me zondag nog maar eens bevestigd toen ik in Koksijde (WK, red.) de entreeprijs zag. 20 euro aan de kassa. In de Superprestige en de X2O Trophy is het een stuk lager, terwijl de organisatoren normaal inschrijfgeld betalen, in tegenstelling tot het WK.”

“Samengevat: in de WK-organisatoren zijn renners en publiek verliezers. Terwijl ik nauwelijks verschil zie tussen de verschillende classificaties. Het deelnemersveld is vrijwel identiek. Dat is wat ik voorspelde."

Op het WK wordt geen startgeld uitgekeerd, maar het prijzengeld ligt een stuk hoger. “Ik heb goede bronnen en aanwijzingen dat een aantal renners op het WK betaald wordt. Terwijl anderen geen euro krijgen. Dat laatste kan ik met zekerheid zeggen, want het gaat om mijn eigen renners. Lucinda Brand, Lars van der Haar, Toon Aerts. Ze staan ​​met lege handen. Dat is niet eerlijk."

Hoeveel bewijs is er dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel, want daar heb je het over, betaald worden? “Dat kan ik niet bewijzen. Maar ik weet."

Stel dat Van der Poel en Van Aert hun sport toch overstijgen. Net zoals je tien jaar geleden deed en er goed voor werd betaald. "Dat klopt. Maar ik was niet de enige die betaald werd. De andere jongens kregen ook hun deel van de taart. Ik ben altijd pro zaadgeld geweest. Maar in verhouding. Met twee renners aan de start is er geen cross. Maar kijk bijvoorbeeld naar Eli Iserbyt. De man van het seizoen vandaag. Hij heeft er ook in geïnvesteerd. Lucinda Brand is wereldkampioen ... "

Ik hoor eigenlijk niemand hardop klagen. Waarom spreken de renners niet? “Lucinda bijvoorbeeld realiseerde zich dit nu pas. Omdat ik het haar heb verteld. Bovendien vindt ze het niet erg. Dat geldt ook voor anderen. Ze willen zich focussen op sport. Daarom wil ik die rol op mij nemen. Maar ik kom ook op voor Iserbyt en Sweeck, renners van andere teams.”

Sven Nys en Tomas van den Spiegel tijdens een interview voor RIDE Magazine – Foto: Raymond Kerckhoffs ©2021

'En je hoort ze niet, maar je ziet het wel gebeuren. Waarom laat Quinten Hermans zondag Besançon vallen? Als het WK zo belangrijk is, rijden ze alles, toch? Maar iedereen kijkt naar zijn portemonnee. En voor alle duidelijkheid, ik neem het Wout en Mathieu ook niet kwalijk. Het zijn de sterren... Het is normaal dat ze daarvoor betaald worden. Maar ook de andere renners zijn belangrijke schakels. Elke renner aan de start moet kunnen genieten van het succes van de cross.”

Met zestien manches is het WK naar jouw mening ook te uitgebreid. "Absoluut. Daar ben ik helemaal tegen. Dit is onhoudbaar. Op die manier veegt het WK al het andere van de kaart. Ik heb niets tegen het organiseren van Flanders Classics, maar er moet een leefruimte komen voor organisatoren en renners. competitie, ook tussen de organisatoren. Dat helpt de sport naar een hoger niveau te tillen. Maar nu is het WK te dominant."

Het is de UCI die eist dat er minimaal veertien manches zijn. “Ja, ik neem het de Internationale Wielerunie dan ook kwalijk. Ik was er vanaf dag één tegen. Het is gewoon niet haalbaar.”

U vertegenwoordigt het kamp Golazo, dat ook kandidaat was om het WK te organiseren. “Ik spreek hier in eigen naam, uit liefde voor het veldrijden. Dat had ik in het andere geval ook gezegd."

Is de afwezigheid van Baloise-Trek uit Val di Sole, een belangrijke kruising, niet een beetje een boycot? "Maar nee. Niemand kan zestien WK's rijden. Iedereen heeft tussendoor een stage nodig. Dat het gewoon op dat weekend valt, is omdat het gewoon de ideale periode is. En omdat Essen (dat overigens onder Ethias Cross valt, dus onder de Golazo-paraplu, red.) is geen klassementskoers, we verliezen dat weekend maar één belangrijke wedstrijd.”

“Jammer dat het juist het weekend is waarin Val di Sole valt. Ik begrijp dat ze dat niet leuk vinden bij Flanders Classics. Ze doen ook hun best en doen het goed. Maar het is niet de juiste manier om het kruis op die manier te controleren."

Met de dubbele agenda van Nys in het achterhoofd druipt de wrevel uit het interview.

Hij heeft gewoon een punt….PUNT!!!!

Hij heeft geen punt. Omdat hij het niet kan bewijzen. Daarnaast is hij nog steeds de aanstichter van al deze waanzin van het betalen van startgelden. Hij begon ineens duizenden euro's te vragen voor een enkele kruis.

@Boomie1 Je bent zeer goed op de hoogte van startgelden, en van ruiters die bij jou in Hoogerheide wonen. En jij weet niets van Nederlandse junioren, hoe kan dat?

Ik denk dat de mening van de supporters door de heer Nys totaal over het hoofd wordt gezien. En als ik voor mezelf spreek, kijk ik ook uit naar duels tussen WvA en MvdP en zie ik graag de mooiste crossen en sterkste deelnemers op zondag, in plaats van op zaterdag.

@boomie hij heeft wel een punt als we kijken naar de overvolle kalender en de startvelden die overal hetzelfde zijn. Er is nauwelijks ruimte voor nieuwe races en de druk op de kalender, de organisatoren en de renners is gewoon te groot. Als men nu een representatieve kalender wereldbeker wil maken dan terug naar 1 wedstrijd per land (België, Nederland, UK, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Italië en de USA) met een goede spreiding over het seizoen. Met de SP en de X20 kan er lucht in de kalender. Maar ja, Flanders Classics wil samen met de UCI meer meer meer en zo langzaam maar zeker de sport kapot maken.

@Theo Maar zijn de WK-crossen de mooiste crossen? Zeker niet allemaal, en ze hebben ook niet per se het sterkste deelnemersveld

Niet allemaal, maar Namen, Zonhoven, Koksijde, Overijse, Hoogerheide, Tabor en Hulst horen natuurlijk zeker in de WB. Ik ken de cursussen niet goed genoeg over de andere buitenlandse kruisen.

Ik vind het begrijpelijk dat vdPoel startgeld krijgt.

Ik dacht dat het programma van Matje draaide om 'zoveel mogelijk UCI-rankingspunten halen' (en dus meedoen aan W... Een zakkenroller dus toch

Nys heeft natuurlijk op alle punten gelijk, hij is niet tegen startgeld voor WVA & MVDP, maar wijst op de ongelijkheid dat andere crossers geen startgeld krijgen, verder komen zijn voorspellingen over het verloop van de machtsgreep van Flanders Classics uit waar. Waarom stapt niemand naar het Europese Hof? dit is puur monopolie en machtsgreep op de cross, Van den Spiegel wil nog verder gaan en wil nu geen andere crossen in competitie op de dagen van het WK, wat de UCI met het WK doet tart alle verbeelding, andere organisaties mogen maximaal 7 races tellen, zij claimen 16, zijnde alle zondagen en bepalen dat hun organisaties geen startgeld hoeven te betalen en deelname af te dwingen door de extreme puntenwinst in de WB die de startvolgorde bepaalt. Mettepenningen is zo hypocriet als hij opgroeit natuurlijk als organisator van de Wb, hij betaalt geen startgeld, dat betaalt Flanders Classics, wie weet dat als de topspelers niet komen, het einde van het verhaal . Nogmaals, Nys heeft hierin volkomen gelijk en wanneer stapt iemand naar de rechter? juffrouw Nys? Ik hoop het, met crowdfunding steun ik.

Misschien moeten we het uitdrukken in termen van een wereld die Sven Nys nu beter lijkt te begrijpen dan de crosswereld: op een congres worden de 'vaste' sprekers niet betaald voor hun lezing, maar de keynotesprekers krijgen wel een honorarium voor hun lezing. geven.

Mooie vergelijking! Gewone sprekers komen inderdaad graag aan het woord op de belangrijkste congressen en profiteren van de aandacht naast de grote sprekers. Ze kunnen zich dan door goede prestaties opwerken naar betere posities.

Maar als alleen die belangrijke sprekers overblijven, heb je nog steeds een conferentie. Je kunt nauwelijks spreken van een wedstrijd met een cross met 2 deelnemers. Groot punt voor Nijs.

Nys is vooral een figuur die het veldrijden geloofwaardiger zou kunnen maken, maar daar koppig niet in slaagt. Uit liefde voor sport? Laat me niet lachen. Voor de liefde van zijn eigen portemonnee, ja. Was het niet de heer Nys die weigerde te starten in Overijse toen de organisator niet zijn volledige startgeld (10.000 euro!) had overgemaakt na zijn zwakke DNF? Dat was toch ook uit liefde voor de sport? De beer danst voor geld.

@blix Nys had het toch altijd over respect voor de organisaties? Waar is dan het respect voor de organisatie van Val di Sole gebleven?

Ik ben ervan overtuigd dat er meer mensen tv gaan kijken als het duo verschijnt, maar dat ze een significante impact zullen hebben op het aantal fysieke kijkers betwijfel ik ten zeerste. ondanks hun roem/kwaliteiten zijn het zeker niet de ruiters met de grote supportersclans die de bevolking ontheemd maken. verder zorgen de 2 niet voor internationalisering, ze staan ​​al zo'n 7 jaar aan de top in het veld en het verslechtert simpelweg verder in de breedte.

alle kampen proberen het allemaal een beetje te romantiseren en doen alsof het gaat om de liefde voor de cross en de internationalisering/verbetering/aantrekkelijkheid van de sport, maar ze willen er gewoon het maximale uithalen, beide nys en vlaanderen klassieker als mathieu als Wow, niemand geeft echt om de supporters daar. maar bij nys is dat een verwijt, want iedereen duwt elkaar naar voren om het heiligdom van hugthieuke te komen aanbidden.

Nijs staat altijd klaar voor organisatoren die zich inzetten voor de sport. Tijdens zijn carrière zag je concurrenten vaak afremmen in kleine competities, of richting het WK. Nijs bleef altijd alles geven want hij wilde zijn hele carrière en Mathieu in één.

Ach, hou op met die man Nys, ik ben zelf zeker geen Nys fan, maar kijk naar de feiten en dan kan je niet anders dan het met hem eens zijn. De UCI eist met Flanders Classics nu ook de cross op na de Vlaamse klassiekers, en dat draait allemaal om geld, en wie dat niet ziet is blind. ps, dat de topspelers zo financieel spelen is hun goed recht, het zijn tenslotte profrenners en toch de top.

Mathieu en wout verdubbelen de kijkcijfers met hun eigen handen. Logisch en terecht dat ze tot op zekere hoogte worden vergoed. Pure afgunst en jaloezie van Sven.

Juist. Nu ga ik wel eens veldrijden, maar vanaf december staan ​​ze echt op de agenda en ben ik op tijd klaar.

We vergeten hier en overal de Olympisch MTB-kampioen. De enige die van Aert en van der Poel versloeg in een voorzet zoals Gavere vorig jaar

Boomie1, helemaal mee eens. Toch vraag ik me af of hij dit seizoen al bekend en populair genoeg is om de massa's bierdrinkende moddergliders naar het kruis te trekken. Natuurlijk is niet iedereen zo fantastisch geïnformeerd als de wielerflitser. Bovendien heeft hij zo weinig Vlaams bloed in zich dat zelfs Wuyts hem niet informeel kan nationaliseren als hij iedereen op een hoop gooit.

Nys heeft er niets tegen dat Mathieu en Wout worden betaald, maar heeft er wel bezwaar tegen dat de rest geen startgeld krijgt.

De sport van cyclocross is te groot voor het servet, maar te klein voor het tafelkleed. Dan moet je kunstmatige prikkels introduceren (afhankelijk van je doelstelling) om in dit geval kwaliteit aan te trekken. Je kunt ook stellen dat er te weinig startgeld wordt betaald: trek de zak uit de kast om Alaphilippe, Sagan en Bernal mee te laten doen en probeer op die manier een boost te genereren.

Die jongens geven niet meer om geld. Voor een paar Bitcoins worden ze niet meer door de modder gesmeerd. Interessant idee natuurlijk. In de jaren 80 werden ook wegrenners als Peter Winnen, Gerrie Kneteman en Jan Raas (ja, die!) aangetrokken om deel te nemen aan veldritwedstrijden. Toen was er inderdaad meer publiek.

Er komen steeds meer kruisen. Kijk maar naar de dames (Neff, Kopecky, etc)

Nys heeft ongelijk en gelijk tegelijk. Het startveld is inderdaad in zowat alle kruisingen identiek. Maar omdat er zo'n versnippering is in allerlei verschillende klassementen, is het goed dat een wielerbond het voortouw durft te nemen en een groot klassement organiseert.

Ik weet aan het begin van een spel vaak niet of het de badkamertrofee, het WK of superprestige is, het maakt me niet zoveel uit. Een ranking met een leider erin zou veel mooier en overzichtelijker zijn. Ik denk dat dat door de UCI kan worden georganiseerd, en dat lijkt hun ambitie met het oog op de hervormingen.

Die van het startgeld: het zij zo. Vooral voor internationalisering heb je VDP en WVA nodig in het veld. De andere renners kunnen toch meer prijzengeld verdienen als ze hoog eindigen? Hoger dan voorheen. Beetje een pocket vest pocket verhaal denk ik. Dat de twee (met Pidcock straks drie) kemphanen startgeld krijgen is prima. Deze gasten trekken ook meer publiek en dus meer entreegelden.

Ik kijk alleen naar de cross als Tom, Wout of Mathieu meedoen…. Ik denk dat Iserbyt religieus is.

Het idee van geen inschrijfgeld/hoger prijzengeld is dat ook buitenlandse renners, die eigenlijk geen publiek meebrengen en dus amper om inschrijfgeld kunnen vragen, de kost kunnen verdienen. Met als uiteindelijk doel natuurlijk globalisering. Ik vind het nog steeds dubieus dat de WB/Flanders Classics zomaar alle zondagen aankunnen. Heel handig voor de duidelijkheid, maar als je zondag een vaste datum had, moet je ofwel wijken of een enorme zak geld geven, 250 toegangskaarten en nog veel meer. Voor de liefhebber een overzicht van de kosten:

Bedrijfsmodel De UCI vraagt ​​de volgende vergoedingen/diensten van de lokale organisator:

Prijzengeld WK-competitie: € 81.615 (voor ronden zonder jeugdcompetities: € 79.000) Organisatiekosten UCI (2 opties): Model 1: € 35.000, waarbij de lokale organisator 25% van de sponsorrechten heeft. Model 2: € 50.000,-, waarbij de lokale organisator 50% van de sponsorrechten heeft. De lokale organisator heeft recht op maximaal 5 commerciële partners en 2 bijkomende institutionele partners. Volgende potentiële partners zijn voorbehouden aan de UCI/Flanders Classics: telecombedrijven, leveranciers van allerlei fietsonderdelen, allerlei uurwerken, IT-bedrijven en alle bedrijven die weddenschappen aanbieden. Geen samenwerking met bedrijven uit de tabaks-, alcohol- en porno-industrie. Betaling van de verplichte dopingcontroles Vergoeding tot maximaal 30 hotelovernachtingen (eenpersoonskamers) met halfpension voor UCI-vertegenwoordigers en personeel De organisator moet 200 standaard toegangstickets en 50 VIP-tickets voor Flanders Classics/UCI/ Flanders Classics/ UCI krijgt toegang tot alle persoonlijke – en marketinggegevens die zijn verzameld via ticketing. De organisator moet op de dag van het evenement voor vervoer en eten zorgen voor de medewerkers van Flanders Classics/UCI. De UCI/Flanders Classics staat in voor volgende diensten:

Prijzengeld voor het algemeen klassement tv-productie, Flanders Classics zorgt voor het internationale tv-signaal en draagt ​​de kosten voor de 'graphics'. De organisatoren hebben geen andere tv-productiekosten dan het installeren van gigantische schermen op de baan, het leveren van stroom of het bouwen van tv-platforms. Tijdwaarneming UCI-vrachtwagens, start- en finishuitrusting, enz. Aanwezigheid van UCI-officials en UCI-personeel De kosten van inschrijving voor nationale teams voor heren U23, jongens junioren en meisjes junioren. De organisator heeft recht op alle inkomsten uit kaartverkoop, nevenevenementen en catering.

Dit heet gewoon marktwerking, zo is het in de muziekindustrie en het is vaak vele malen erger.

Kortom, tot 130.000 euro FEE 50.000 extra kosten betalen en dan met wat andere zaken kom je al snel op 200.000 tot 250.000 euro. Als je dan 20 euro entree vraagt, heb je al zo'n 10 tot 12 duizend kaarten nodig om het op die manier aan te pakken. Tel daarbij de sponsorbeperkingen die Vlaanderen graag zou zien verdwijnen in zijn folder en je begrijpt steeds beter waarom organisatoren moeite hebben om dingen voor elkaar te krijgen.

Natuurlijk mag je een deel van de sponsorinkomsten houden, kan er een subsidie ​​zijn en verdien je ook aardig wat met de bier- en frietverkoop. Maar natuurlijk dalen de entreeprijzen en de drank-/etensverkoop enorm als er een hele dag regen voorspeld wordt, ook al blijkt het uiteindelijk mee te vallen. Niet voor niets wil de uci een standaardvergoeding en een bedrag aan sponsorinkomsten, die (waarschijnlijk) gegarandeerd zijn.

Helemaal eens met Nys en tijd voor de organiserende partijen om hier een vervolg aan te geven.

Zeg gewoon dat je dat geld liever uitgeeft aan een leuker evenement voor de bezoekers en dat het concept van blubber heels met friet & bier niet afhangt van het komen opdagen van bepaalde homo sapiens die er toevallig goed in zijn.

Of Nys ooit zelf startgeld aannam, moet los van het onderwerp staan, want het is Republikeins gedoe om daar op in te spelen.

“Zeg gewoon dat je dat geld liever uitgeeft aan een leuker evenement voor de bezoekers en dat het concept van blubber heels met friet & bier niet afhangt van het laten zien van bepaalde homo sapiens die er toevallig goed in zijn.”

Oud romantisch! Je kunt het "simpelweg zeggen", maar zo werkt het gewoon niet. Niet voor niets doneren organisaties graag aan MvdP en WvA, niet uit liefdadigheid, maar omdat ze er geld mee verdienen. Er komen gewoon meer mensen kijken als die twee meedoen. Ik denk dat het wel afhangt van bepaalde homo sapiens die er goed in zijn. Het spijt je misschien, maar het is nu eenmaal zo.

@Txirrindularitza: bedoelen Romāns Vainšteins niet dat als alleen Van Aert, Van der Poel en Pidcock komen opdagen je niet echt een match hebt? Daarom gaat (zoals hierboven aangegeven) de vergelijking met een conferentie met keynote speakers mank.

Ik denk echt dat het een zichzelf in stand houdende veronderstelling is dat ze nodig zijn en de kruisbazen uitdagen om het 'één schaap over de dam'-effect te forceren.

Het leeuwendeel van de fans zullen geen glamoureuze bobo's zijn en zullen waarderen dat die goed verzorgde wonderboys met hun FTU's en DNA-drankjes geen moer schelen over blubberhossen en als boo-hoo-hoe thuis blijven bij de open haard. Dan alleen met echte helden.

@AnderJ: een congres met alleen een keynote speaker is geen congres, maar een op zichzelf staande lezing.

Vergelijk het met een muziekfestival RV. De massa trekt daar niet de portemonnee voor een festival vol B-artiesten. (Al kan dat nu in deze periode van schaarste wel anders zijn)

“daag de bazen uit om het 'één schaap over de dam'-effect te forceren” Kartelvorming, niet toegestaan. De wetgeving wakkert onderlinge overbiedingen aan.

Ik ben het absoluut niet eens met de kwaliteitsvergelijking fietsen vs muziek.

@RV Jij niet, nee, dat zal niemand verbazen, maar de massa wel, zij ervaren dit gewoon als een leuk criterium.

Natuurlijk. Graspop is het grootste metalfestival van België en is uitverkocht. Alcatraz is de 2e grootste, kan de grote namen helemaal niet betalen, gaat vol voor het middenveld en is ook gewoon uitverkocht.

Echte liefhebbers gaan uit liefde voor de muziek (of de cross country), kom je alleen voor grote namen, die hobby durf ik in twijfel te trekken, dan ga je alleen naar de vrienden/collega's die je X en Y hebt gezien.

wildgroei. overmaat. Het is allemaal te veel. Hoeveel van die "ranglijsten" zijn er wel/niet? Die kringen in het veld doen me vooral denken aan, jawel, criteria, de bijna nietszeggende kringen rond de kerk. Tja, en tussen al dat losse zand ligt ook nog een WK-circuit. Mooi hoor. Mijn voorstel: laat de rondes in het veld bestaan, schuif onder of boven de tafel en neem het WK ook heel serieus, maak er een serie à la de Daimond-League in atletiek van, waar de crème de la crème start en sky- hoge prijzen te winnen. Daarnaast de ultieme cross: het Wereldkampioenschap.

De vergelijking met een festival of een congres met keynote speakers kan ik me wel in vinden. Maar het punt van Nys is dat het WK zegt af te stappen van het systeem van startgelden dat in het veldrijden bestaat, maar het blijkbaar niet 100% doet. Als het juist is, is het gewoon niet transparant en kun je dit het beste aankaarten.

Nys komt vooral over als een jaloerse competitieve teambaas, de simpele vraag is dan dat als Toon de prestaties en status van Wout en Matthieu had en dus startgeld zou krijgen voor WK's, Sven ook succesvol zou zijn? Natuurlijk niet is het antwoord, de argumentatie zit vast met opportunisme en hoppa men lijkt principieel.

@murcia Ik geloof best dat de kritiek van Nys uit eigenbelang/opportunistisch is. Maar dat staat los van de vraag of de kritiek terecht is. Zelfs als je motieven niet puur op het bot zijn, kun je nog steeds gelijk hebben.

Met je laatste zin ben ik het helemaal eens, maar Sven levert hier geen enkel bewijs en dat zit me nu al dwars en tegelijkertijd is er die eeuwige maskering van belangenverstrengeling die Nys heeft als boegbeeld van Golazo, die altijd hun strijd met Flanders Classics (lees Vandenhaute) met een omweggetje. En ook hierin ben ik een realist, Wout en Matthieu zijn supersterren die zoveel extra aandacht genereren dat ze meer waard zijn en dat maximaal benutten, net zoals Sven dat vroeger was. Misschien niet leuk voor de anderen, maar iets wat je nooit in regelgeving kunt vangen.

Als het niet waar is, dan is het inderdaad heel erg wat Nys doet. Als het waar is, heb ik daar twee gedachten over: Wout en Mathieu genereren inderdaad veel waarde en trekken mensen naar het kruis, en van daaruit is het perfect te rechtvaardigen dat zij startgeld zouden krijgen en de anderen niet. Ik heb geen probleem met dat principe. Bij de presentatie van de World Cup gaf Flanders Classics expliciet aan geen inschrijfgeld te betalen. Als ze dat voor sommige renners doen, denk ik dat ze dat ook moeten doen. Zo niet, dan is het volkomen begrijpelijk dat andere renners en teams zich genaaid voelen, want dan zijn zij dat ook een beetje.

@Maillot Helemaal eens met je opvatting dat als je betaalt je ook informatie hierover moet vrijgeven, dacht ik toen Vlaanderen met die mededeling kwam over geen entreegelden, dit opmerkelijk was want juist in de wielersport (met name cross) zijn de omwegen met betrekking tot inschrijfgelden en andere betalingen voor de toppers is zo wijdverbreid. En natuurlijk kunnen de andere renners en ook de renners zich bedrogen voelen. Tegelijkertijd is dit een klassiek voorbeeld van de waterbedtheorie, je kunt op drukken om het water (startgeld) weg te krijgen, maar het komt op een andere plek weer boven water.

Nys beweert, beweert iets, maar presenteert niet de feiten of harde bewijzen. Toch heeft iedereen hier een mening, en op zich niet onlogisch. Als Nys nu gewoon boter aan de vis toevoegt, dan kan er mogelijk naar oplossingen worden gezocht, voor zover er een groot probleem is. Als Van Aert en Van der Poel bovendien geen startgeld krijgen in strijd met de regels, dan is dat gewoon marktwerking. Of het nu goed is voor het kruis in het algemeen, alle betrokkenen moeten om de tafel gaan zitten. Mettemunten BTW: …. Ik zeg niet dat er geen andere afspraken zijn gemaakt, bijvoorbeeld met betrekking tot wedstrijden die Flanders Classics op de weg organiseert. Maar daar heb ik geen idee van.”…. Dat is misschien het probleem. Van Aert en Van der Poel krijgen mogelijk meer of extra startgeld als ze naast de wegwedstrijden van vlaanderen classics ook starten in de cross. Dat bedrag wordt dan al bij de wegwedstrijd uitbetaald.

Ik denk dat als Matje startgeld zou krijgen op de World Cups, hij in dit korte seizoen meer World Cups zou rijden!

Wat Wout betreft is hij de nieuwe Nijs, Wout rijdt waar hij extra geld kan pakken, net zoals Nijs overal begon waar hij extra kon verdienen.

Nijs is nog steeds een echte 'zakenman' als ik het mooi wil blijven zeggen. Geld is zijn belangrijkste drijfveer.

Toen het WK voor het eerst naar Amerika ging, wilde en wilde Nijs niet meedoen, waarom de oceaan oversteken als hij thuis wat geld kon verdienen, maar toen Trek plotseling zijn sponsor werd, werd Las Vegas en de rest ineens de Mekka van het veldrijden voor Nijs en besloot ambassadeur te worden van de Amerikaanse oversteek.

Conclusie – alles wat Nijs te zeggen heeft, altijd met een grote korrel zout nemen en altijd rekening houden met het feit dat meneer Nijs vooral aan zichzelf denkt (en Nijs Jr tweede en zijn team derde)…

De spijker op de kop.

Zoals vermeld in het interview: wiens brood men eet, zijn woord spreekt men. En bij Nys komt het brood van Golazo.

Ik denk dat het een goede zaak is dat het veldrijden evolueert naar één hoofdklassement, namelijk het WK, en enkele secundaire klassementen. Dat maakt de sport overzichtelijker en makkelijker te volgen. Er moet echter nog veel gebeuren in de uitwerking, zodat de Cross Country World Cup ook de interessantste crossen zijn, met zowel de beste als de meest diverse parcoursen.

En dat laatste is niet zo eenvoudig. Als je de meest interessante crossen in het WK meetelt, kun je op dit moment niet finishen, met uitzondering van Tabor België en Nederland. Wat voor een WK niet de bedoeling kan zijn en op gespannen voet staat met de wens tot internationalisering.

Meneer Nys, vond u het ook eerlijk dat alleen uw zoon startgeld kreeg in de jeugdcategorie?

Gaat het ooit over sport in het veldrijden? Hou van al dat gezeik.

Mede dankzij Sven Nys zijn er nu WK-wedstrijden in Amerika. Voor veel ruiters een dure aangelegenheid. De renners van Nys genieten daarentegen van alle faciliteiten bij Trek.

Het probleem is natuurlijk dat het startgeld net is afgeschaft, zodat iedereen het prijzengeld nodig heeft. Juist degenen die het prijzengeld krijgen of die het enige startgeld zijn. Eerlijk zou zijn: iedereen begint met geld, min of meer, of helemaal niemand. Nu draait het allemaal om het eten van beide kanten.

Weer een bewijs dat veldrijden een kleine niche is. Als één persoon meerdere hoeden draagt ​​(teammanager, vader, commentator, analist, organisator, sponsor, ervaringsdeskundige) verlies je altijd veel geloofwaardigheid. Als je ook kritiek hebt op alle pogingen om de sport op de lange termijn levensvatbaar te houden omdat het op korte termijn nadelig is voor jou (of een van de petten die je draagt), dan is dat jammer. Over het algemeen is Nys bestempelen als een geldmaker zonder idealen, dat doe ik niet, de manier waarop hij probeert bij te dragen aan het veldrijden met bijvoorbeeld zijn kampen voor jongens en meisjes is nobel en zal hem zeker niet het grote geld opleveren , maar hier valt hij wel uit positie.

Juist. En dat was destijds met papa VDP die de palen van de koers raakte. Hele discussies of dat van invloed was, terwijl de zweem van belangenverstrengeling voldoende reden is om dit onwenselijk te noemen.

Niet helemaal mee eens. Nys en Van der Poel sr. hebben de sport als een van de groten onder de knie en hielpen het op de kaart te zetten. Vandaag de dag steken ze er nog steeds hun hart en ziel in, natuurlijk ook omdat zonen actief zijn. En het geeft ze ook aandacht en misschien een beetje extra geld (vooral Nys). Toch is Nys een van de drijvende krachten en promotor in de cross. Overigens is deze discussie geschrapt door een tweet van Wuyts van 20.11.2019.

'Nys kan de inschrijfgelden niet bewijzen, maar weet' Wel, wat is er dan waar? Van horen zeggen in de wandelgangen, waar rook is, is er.. Als er startgelden worden betaald door vlaanderen classis, direct of indirect, lijkt dat in strijd met de geest en de bedoeling van het prijzengeldsysteem van de UCI. De UCI staat voor fair play, zoals gelijke bedragen voor bijvoorbeeld de vrouwen. Als een organisator, met inachtneming van de regels van de UCI, gelijke gevallen ongelijk behandelt, is dat niet eerlijk tegenover mederenners. Concurrentieverstoring is op zich niet ondenkbaar. Als Van Aert 20k verzamelt, moet Eli er 4 winnen en kan Van Aert rustig een voorzet uitrollen.

Zou hij een bril nodig hebben? met mvdp en wva bij het vertrek verdubbelde het aantal toeschouwers. Zonder die 2 vertegenwoordigt het kruis geen tas en is het geen ab sport maar ac sport

Het probleem dat zich voordoet, is dat als sommige renners wel startgeld ontvangen en anderen niet, terwijl anderen het ook kunnen claimen. Gaat het om populariteit? Zo ja, hoe wordt dit gemeten? Gaat het om prestaties? Zo ja, wat als blijkt dat Iserbyt dit jaar de connectie met Van Aert en Pidcock (met Mathieu voorlopig buiten beschouwing gelaten) kan maken? Krijgt hij volgend jaar ook startgeld? Gaat het om UCI-punten? Want dan vrees ik dat Iserbyt meer zal verzamelen dan de grote drie. Of moet je eerst in een andere discipline presteren om in aanmerking te komen?

En dat is inderdaad een probleem.

Je moet ingelogd zijn om een ​​reactie te plaatsen.