Creëer sfeer met houten jaloezieën en duo rolgordijnen | Flevopost

2021-11-29 07:14:52 By : Mr. Drew yao

De verbouwing in uw woning ligt achter ons. U heeft uw nieuwe interieurstijl en kleuren bepaald. Ook zijn er bijpassende meubels en accessoires geselecteerd. (© Atmosferische Schutters)

De verbouwing in uw woning ligt achter ons. U heeft uw nieuwe interieurstijl en kleuren bepaald. Ook zijn er bijpassende meubels en accessoires geselecteerd.

Alleen heb je geen idee welke raambekleding je wilt, want de mogelijkheden op het gebied van raambekleding zijn eindeloos. Trends en ontwikkelingen veranderen ook voortdurend. Er zijn veel varianten van raamdecoratie beschikbaar. Kies je voor gordijnen of jaloezieën? Twijfel je tussen aluminium jaloezieën en duet plisségordijnen? Of worden het houten jaloezieën of duo rolgordijnen? Twijfel je tussen een van deze laatste twee sfeermakers, lees dan verder. Ook als je alleen je huidige raamdecoratie wilt vervangen en je bent aan het oriënteren, kan dit artikel je helpen om meer inspiratie op te doen. Door simpelweg je raamdecoratie te vervangen, creëer je een compleet nieuwe sfeer in je woonruimte.

Houten jaloezieën zijn gemaakt van horizontale houten lamellen. U kunt kiezen uit vele kleuren en afwerkingstechnieken. Welke kleur je ook kiest, houten jaloezieën geven een natuurlijke uitstraling aan de kamers in je huis. Door middel van een koord kun je de jaloezieën in verschillende standen zetten. Houten jaloezieën zijn uitstekend tegen de zon en je hebt zelf in de hand hoeveel licht er binnenkomt. Is het buiten donker of wil je wat privacy? Dan sluit je de jaloezieën, wat ook nog eens een sfeervol effect geeft in je huis. Hout heeft als eigenschap dat het licht en warmte reguleert en bovendien goed isoleert. In tegenstelling tot houten shutters, die minder licht hebben, zorgen houten jaloezieën ervoor dat daglicht op een sfeervolle manier de woonruimte binnenkomt.

Het jaar 2016 biedt ons een aantal belangrijke woontrends. Een daarvan is groen wonen. Groen, botanisch en tropisch, zo kun je deze woontrend het beste omschrijven. Deze trend kenmerkt zich door planten, bladeren, dierenprints, aardetinten en natuurlijke materialen, zoals rotan, riet, hout of bamboe. Heeft jouw huis deze stijl en ben je op zoek naar bijpassende raamdecoratie? Kies dan voor houten jaloezieën, want deze passen hier heel goed bij.

Zoals eerder beschreven, veranderen ideeën en trends voor raamdecoratie voortdurend. Ook voor houten jaloezieën zijn er nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn de lamelbreedtes van houten jaloezieën momenteel verkrijgbaar tot 75 mm. Bredere lamellen maken het mogelijk om grotere ramen te 'bekleden'. Heb je een klassieke woning? Dan versterken de houten jaloezieën de luxe sfeer. In een moderne woning creëer je meer rust met brede zonwering.

Bij het kiezen van de juiste raambekleding in uw woon- of slaapkamer houdt u rekening met uw interieurstijl of kiest u voor sfeer en functionaliteit. Natuurlijk wil je een product dat je leuk vindt en dat aansluit bij jouw wensen. Ben jij iemand die gaat voor de laatste trend? Houten jaloezieën met ladderkoorden zijn helemaal hot anno 2016. Dit zijn dunne koorden die aan weerszijden van de lamellen lopen. De snoeren zijn verbonden met dunne draden en zijn bijna onopvallend. Wilt u meer informatie over houten jaloezieën en de mogelijkheden ervan? Kijk dan eens bij Sfeervolle Shutters.

De trend in raamdecoratie voor 2016 is dat de rolgordijnen weer helemaal terug zijn. Duo-rolgordijnen, ofwel rolgordijnen, zijn anno 2016 nog steeds populair. Duo-rolgordijnen bestaan ​​uit twee lagen stof. Deze stoflagen zijn weer opgebouwd uit doorschijnende en verduisterende stroken. Bij het uitrollen van het rolgordijn schuiven de stroken langs elkaar heen. Zo bepaal je zelf de hoeveelheid licht. Wil je het zonlicht buiten houden? Kies dan voor een duo rolgordijn bestaande uit een gemetalliseerde stof. Dit materiaal reflecteert zonlicht.

Door het verduisterende effect zie je vaak duo rolgordijnen met de combinatie van lichte en donkere stroken in slaapkamers. De rolgordijnen kunnen voor veel soorten ramen worden gebruikt. Voor de ramen in de serre, de keukenramen, maar ook voor verschillende soorten ramen, zoals schuine en ronde ramen. Dit alles maakt de duo rolgordijnen tot een unieke en multifunctionele raamdecoratie. Meer informatie over duo rolgordijnen lees je op http://stijlvolleshutters.nl/duo-rolmaterialen.php.

Weet jij al voor wat voor raamdecoratie je gaat? Raamdecoratie bepaalt de sfeer in je huis. Het maakt je interieur helemaal af. Zowel houten jaloezieën als duo rolgordijnen zorgen voor veel sfeer en hebben beide zonwerende eigenschappen. Een andere overeenkomst is dat je bij beide vormen de lichtinval zelf kunt regelen. Beide soorten raamdecoratie hebben bovendien een isolerende werking. Kies je voor houten jaloezieën of duo rolgordijnen? Of misschien allebei? Ons advies is om zelf te bepalen welk effect je wilt creëren in de verschillende kamers in je huis en je keuze daarop aan te passen. Wilt u hulp bij uw keuze of advies op maat? Breng dan eens een bezoek aan één van onze vele vestigingen in het land.