Raamdecoratie kopen om warmte en zon tegen te houden - Nederweert24

2022-06-25 05:48:04 By : Mr. Jeffrey Zhao

Nieuws uit Nederweert, Ospel, Budschop, Leveroy, Nederweert-Eind en Ospeldijk

Het jaar 2022 is alweer enkele maanden oud en snel zitten we midden in de zomer. Wordt je gehinderd door fel zonlicht, warmte binnen of ben je bang dat je interieur verkleurt? En zoek je naar isolerende raamdecoratie of raambekleding om de zon te weren, wacht dan niet te lang met bestellen. Raambekleding op maat is het meest geschikt omdat deze precies passend voor je raam gemaakt kan worden en er zo minder kieren zijn waardoor warmte kan ontsnappen.

Henk Wouters van HEWO Raamdecoratie B.V. uit Weert heeft met méér dan 40 jaar ervaring de volgende 5 tips voor je:

Tip 1: De raamdecoratie kleur is belangrijk als warmte wering We leven in een tijd waarin zwart erg modern is. Heb je ramen op het zuiden en veel zon, dan kan zwarte raamdecoratie weliswaar een goede zonwering zijn maar als deze aan de raamzijde ook zwart is neemt deze erg veel warmte op. Zo kunnen houten jaloezieën in zwart of rolgordijnen met een donkere achterzijde de temperatuur binnen behoorlijk doen stijgen. Zwart absorbeert warmte en licht waardoor het binnen warmer wordt als er zon op staat. Donkere kleuren nemen de meeste warmte op en hoe lichter de kleur van je raambekleiding aan raamzijde, des te beter de warmte wering. Zwart is erg in de mode dit jaar en het is belangrijk dat je een goede afweging maakt.

Tip 2: Isolerende raamdecoratie Is jouw huis warm in de zomer en koud in de winter, en ben je op zoek naar een isolerende raamdecoratie? of kou goed buiten kunnen houden? Kijk dan eens naar honingraat plissé gordijnen. De holle ruimtes van een top down bottom up plissé gordijn bevatten stilstaande lucht en dat zorgt er bij goed gebruik voor dat dit product zich vanzelf terugverdiend. Zie je liever een strakke raambekleding, denk dan eens aan verduisterende rolgordijnen met een witte reflecterende raamzijde. Deze houden een slaapkamer koeler in de zomer en de witte coating zorgt voor een betere isolatie dan semi transparante rolgordijnen. Rolgordijnen isoleren minder goed dan plissé gordijnen vanwege de holle ruimten.

Tip 3: Verduisterende rolgordijnen met witte reflecterende raamzijde of licht doorlatend Houdt je graag de zon volledig buiten en maak je graag donker, dan zijn verduisterende rolgordijnen misschien wel jouw keuze. Ook hier geldt dat lichte kleuren aan raamzijde verkoelend kunnen werken. Donkere kleuren nemen méér warmte op. Een verduisterende rolgordijn wordt voornamelijk toegepast voor de slaapkamer en woonkamer. Wil je toch liever licht doorlatend en toch de zon goed buiten kunnen houden? Maak dan een keuze voor semitransparante raamdecoratie zoals duorolgordijnen, shades of semi transparante rolgordijnen. Het is van belang dat je dan een neutrale lichte kleur kiest. Deze tast dan het licht dat via jouw raamdecoratie binnen komt qua kleurtoon niet aan zodat alle objecten van je interieur dezelfde kleur blijven. Met duo rolgordijnen kun je de licht inval nog beter regelen. De horizontale banen welke over elkaar te bewegen zijn, zet je eenvoudig in een open stand. Zo heb je vitrage én overgordijn in één. Liever een Jaloezie uiterlijk zonder inkijk? Dan kun je met shades ook veel. De stoffen lamellen zweven tussen twee laagjes vitrage. Je kunt de doorkijk naar buiten goed regelen. In open stand heb je een vitrage zodat er overdag weinig inkijk is.

Tip 4: Verkleuring van meubels en vloer tegen gaan met raambekleding Heb je meubels, een houten vloer of PVC stroken en wil je deze beschermen tegen verkleuring met raamdecoratie, dan zijn er diverse leuke raambekleding producten om deze te beschermen. Wil je zelf toch goed naar buiten kijken dan zijn wellicht aluminium jaloezieën, shades of duo rolgordijnen interessant om eens te bekijken. Met deze drie soorten raambekleding kun je eenvoudig de inval van het zonlicht regelen en toch tussen de lamellen naar buiten kijken. Je sluit je raam dan niet helemaal af en houdt toch het zonlicht buiten om verkleuring van je interieur te voorkomen.

Tip 5: De juiste montage voor een betere warmte en koude wering Grote kieren tussen je raamdecoratie en muur of zijwand zorgen ervoor dat de warme lucht tussen het raam en het product kan ontsnappen. Bij montage binnen de raam nis is een goed aansluitende raambekleding aan te bevelen zoals Plissé gordijnen. Bij montage over de raam nis kun je het best de nis aan beide zijden overlappen met 10 cm of liever nog iets meer. Dit dicht beter af en zorgt ervoor dat er minder warmte in de zomer en kou in de winter naar binnen kan. Over de raam nis kun je meerdere typen raamdecoratie goed toepassen zoals een rolgordijn, duo rolgordijn of shade.

Wil je graag méér weten, maak dan een afspraak om de Showroom van Hewo Raamdecoratie te Weert te bezoeken. De ervaren binnenhuis adviseurs laten je graag de mogelijkheden van de aangeboden producten in de webwinkels zien.

Categorie: Nieuws Lees meer over: HEWO Raamdecoratie, mode, Nederweert, Weert, woning

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via redactie@nederweert24.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2012–2022 · Nederweert24 · Meijel24 · O ntdek Nederweert · powered by Xperal & Astra Solar