'Feyenoord heeft eigenlijk geen echte zwaktes meer' | FR12.nl

2021-11-29 07:26:01 By : Mr. Mai Qijia

In de media spreekt Feyenoord vaak over de 'te smalle' selectie. Toch is nu gebleken dat Arne Slot wel degelijk goede troeven in huis heeft. In de NOS Voetbalpodcast was het dan ook de vraag in hoeverre dat kritiekpunt nog geldt.

Een van de eerste bankiers, Fredrik Aursnes, heeft zich sindsdien een weg naar de basis gevochten. Slot koos steeds vaker voor de variant met hem op het middenveld, Jens Toornstra op de rechtsbuiten en Alireza Jahanbakhsh op de bank. "Aursnes is ook te goed om op de bank te zitten", merkte Arman Avsaroglu op. "De eerste maanden bleef hij binnenkomen, maar Slot zag ook dat hij gewoon een basisspeler is. Toornstra ook."

En dus is Jahanbakhsh nu een van de opties op de bank van Feyenoord. "Het is toch niet gek om te zeggen dat dit Feyenoord eigenlijk geen echte zwakke punten meer heeft?", begon Arno Vermeulen. "Als je naar die bank kijkt - daar hadden we het begin dit seizoen steeds over: 'met zo'n bank is er geen kans'. Maar Geertruida kan twee posities achterin invullen en is over het algemeen betrouwbaar. Jahanbakhsh is uiteindelijk gewoon een goede Eredivisie-voetballer. Dan heb je Dessers als pinchhitter en kan Nelson als dribbelaar in de ploeg komen."

"Ik vind het nog steeds mager", wierp Avsaroglu tegen. Hij zag vooral een probleem in de breedte op het middenveld. "En je hebt eigenlijk geen centrale verdediger. Geertruida is vooral een rechtsback. Hij zet Ramon Hendriks vaak in het centrum, maar hij is echt te licht. Ik vind het nog steeds te mager, maar je kunt een seizoen hebben waarin het gaat gewoon goed. Dat hebben ze eerder gehad."

U bekijkt nu de reacties waarvoor u een melding heeft ontvangen. Wil je alle reacties op dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Weet je zeker dat je deze opmerking wilt rapporteren?