Hans Kraay junior: 'Wat een namaakhondenkop is dat zeg'

2021-11-29 07:22:15 By : Ms. Wendy Wang

Hans Kraay Jr. haalt zondag uit naar Joan Laporta in Good Morning Eredivisie op ESPN. De voetbalanalist vindt de manier waarop de voorzitter van Barcelona met Ronald Koeman is omgegaan allesbehalve goed en bekritiseert ook zijn uiterlijk. "Wat een namaakhondenkop is dat", zei Kraay jr.

In de talkshow wordt een fragment getoond van Laporta's persconferentie na het aftreden van Koeman. Daar gaf de Barça-voorzitter aan dat hij de Nederlandse trainer mogelijk eerder had moeten ontslaan. "Dat is discutabel", zei Laporta. "Misschien wel. Maar achteraf is het makkelijk praten. ,,We begrepen dat Koeman een marge van vertrouwen verdiende. Door hem het vertrouwen te geven, hoopten we de coach en het team te motiveren. Misschien hadden we deze beslissing eerder moeten nemen en Ik neem daar alle verantwoordelijkheid voor."

Kraay jr. vindt dat Laporta, die daarna nog lang bleef praten, veel inhoud heeft. "Als je hem één vraag stelt, moet je drie dagen vrij nemen om op zijn antwoord te wachten", aldus de oud-voetballer. "Deze man - hoe verklaar je dat - hij is een eigen fluitspeler, een eigen geheim." Kraay Jr. komt toevallig op hetzelfde vakantieadres als Laporta. "Mijn vrouw en ik hebben een jaar overgeslagen vanwege corona. Die man woont daar in S'Agaró. Dan komt hij om elf uur 's ochtends aan met zijn blinde moeder. Iedereen kent hem, dan gaat hij zwemmen met zijn blinde moeder . is een heel charmante man, die je alleen maar het gevoel geeft dat hij terug wilde (naar Barcelona, ​​​​red.). Nou, hij is terug, en charmant, chic, hoe hij het doet", zegt Kraay jr. cynisch.

Robert Maaskant, die ook bij de talkshow aanwezig is, vindt dat men geen medelijden moet hebben met Koeman. "Het is heel moeilijk om aan niet-voetballers uit te leggen dat het heel erg is voor Ronald Koeman", aldus de gepensioneerde coach. "Op het moment dat je tien, twaalf miljoen euro krijgt, dan hoef je niet meer zielig te zijn. Dan weet je welke functie je hebt aangenomen en dat de kans dat je weggestuurd wordt altijd aanwezig is, zeker bij Barcelona." vind het heel erg dat ze een coach zo laten bungelen. Dan zal Lionel Messi vertrekken. Hij is wat minder geworden, maar hij is de afgelopen tien jaar gewoon ontzettend belangrijk geweest voor elke coach. Zo simpel is het: als je hele goede voetballers hebt, word je snel een hele goede coach."

Ook Kees Kwakman licht de zaak toe. "Het is natuurlijk een zeer complexe situatie geweest voor Koeman, eigenlijk vanaf de eerste dag", zei Kwakman. "Messi wilde in zijn eerste jaar vertrekken en toen hij uiteindelijk bleef, moest Koeman hem motiveren om dat team op sleeptouw te nemen. Uiteindelijk slaagde hij en kwam de teleurstelling dat hij de titel misliep. Dit jaar - met het vertrek van Messi, de vele blessures en Laporta die eigenlijk van hem af wilde in de zomer - het is dramatisch geweest voor Koeman."

Toch laat Kwakman ook een kritische stem horen richting Koeman. "Ik vind dat het voetbal zelf een beetje onderbelicht is. Ik wens Koeman het allerbeste, maar je kunt ook kritisch kijken naar hoe de ploeg heeft gespeeld. Natuurlijk heeft hij te maken gehad met blessures en jonge jongens. talent in dat team, maar ze missen twee cruciale dingen: snelheid voorin en achterin. Ze hebben echte problemen achterin. Je hebt nog best een aardig team met Memphis Depay, Sergio Busquets, Frenkie de Jong en Jordi Alba, Rechtsaf?"