Dit kan er gebeuren als je een zebra en een ezel in dezelfde... - De Limburger

2022-05-22 00:50:01 By : Ms. Mary Zheng

07-11-2018 om 17:22 door AD/Hans Renier

"Een klein wonder", zegt eigenares Kristine Turner, die helemaal in de wolken is. Zippy is een maand oud en kwam ter wereld op haar boerderij in South Barrow in Groot-Brittannië. Het dier is onvruchtbaar omdat het een chromosoom mist, en kan dus nooit voor nageslacht zorgen.

Verrassing De moeder is de zebra Ziggy, die een wei deelde met negen ezels waaronder Rag, de vader. Eigenares Turner zegt dat het een complete verrassing was. Ze besefte niet eens dat Ziggy zwanger was. "Op een ochtend opende ik de gordijnen, en dit kleine veulen zat me aan te staren. Ik was helemaal in shock."

"Ziggy is een geweldige moeder", vervolgt Turner. "Ze verliest Zippy nooit uit het oog. Ze doen alles samen. Vader Rag heeft de neiging om uit de buurt te blijven." Zippy is er gekomen zonder dwang. "Ik wilde dit al heel lang. Toch is het natuurlijk verlopen. Rag is hier al vier jaar, ik dacht dat het nooit zou gebeuren."

Zonkey In het Engels heet een zezel een 'zonkey', een combinatie van zebra en donkey. Voordat Zippy geboren werd, was er in heel Groot-Brittannië nog maar één zonkey.

In 2013 werd in het Italiaanse Firenze ook een zezel geboren. Toen was de vader een zebra, die een omheining had vernield om een ezelin het hof te maken.

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.