AD verwacht Blind op het middenveld, basisplaatsen voor Tagliafico en Schuurs

2022-05-22 00:52:59 By : Ms. Vivian Wang

04 februari 2022 22:50 door Jesse ter Haar 60

04 februari 2022 22:50 door Jesse ter Haar 60

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax zondag in een behoorlijk gewijzigde opstelling aantreedt tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers kampen met fysieke ongemakken en het dagblad verwacht dat Daley Blind daardoor op het middenveld uitkomt.

Het zijn Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez en Edson Álvarez die met de fysieke problemen kampen. Gravenberch is ziek, Martínez heeft klachten aan zijn bovenbeen en bij laatstgenoemde Mexicaan betreft het zijn knie. Het levert hoe dan ook een puzzel op voor Erik ten Hag.

In het doel wordt geen verrassing verwacht en dus lijkt Remko Pasveer gewoon het doel te verdedigen. De verrassingen in de defensie lijken zich aan de linkerkant te ontvouwen. Blind zou opschuiven naar het middenveld, wat een basisplaats voor Nicolás Tagliafico op linksback vrij zou kunnen maken. Perr Schuurs zou bij afwezigheid van Martínez een plek in het centrum kunnen krijgen. Jurriën Timber en Noussair Mazraoui lijken wel gewoon te gaan spelen.

Naast de verwachte plek voor Blind op het middenveld, verwacht het AD nóg een 'nieuweling' in die linie. Davy Klaassen, de laatste tijd vaak wisselspeler bij Ajax, kan de rol van de geblesseerde Álvarez vervullen. Steven Berghuis lijkt 'gewoon' de nummer tien van dienst te worden.

In de voorhoede vinden naar verwachting geen verrassingen plaats. Antony moet de Ajax-aanval vanaf rechts van snelheid voorzien, terwijl assistenkoning Dusan Tadić op de linkerflank zal staan. Sébastien Haller tot slot, kan na zijn verplichtingen op de Afrika Cup zijn rentree bij Ajax maken.

Pasveer; Mazraoui, Timber, Schuurs, Tagliafico; Klaassen, Berghuis, Blind; Antony, Haller, Tadić.

Weet je zeker dat je deze reactie wilt rapporteren?